Jump to content

!!!Проблем с мощността на ауди а3 1.8Т!!!

DennisYordanov

Recommended Posts

Здравейте,имам проблем с мощността на ауди А3 1.8Т куатро 150 коня.Проблемът е следният(и на газ и на бензин го прави):когато и подадеш рязко газ няма проблем до 3 хиляди оборота и веднага след това почва да се влачи и отзад пука все едно някой ще каже,че съм с права тръба.Някой път го прави,някой път не,но по често го прави ии дори и да не го прави то се усеща,че колата не върви така както трябва.

Ходил съм по много майстори и много приказки съм чувал:

-като смениш блоу оф-а с оригинален ще се оправи...

-като и сложиш качествен софтуер ще се оправи и т.н...

Дори и след “ъпгрейда” е същото въпреки,че колата в момента е 200 коня след софтуера..

Видях,че миналия собственик нещо е правил по двигателя защото е с глава на ауди ТТ(АРХ) та ако някой разбира повече ако може да ми обясни от какво може да е проблема.Благодаря

В някой цилиндър не се възпламенява горивото според мен , пълни изпускателната тръба с неизгоряла смес най вероятно и гърми в ауспуха  .Свещите и бобините как са ,проверявал ли си ги ? На празен ход двигателят спокоен ли е и на място при подаване на газ как е?

1 hour ago, crash77 said:

В някой цилиндър не се възпламенява горивото според мен , пълни изпускателната тръба с неизгоряла смес най вероятно и гърми в ауспуха  .Свещите и бобините как са ,проверявал ли си ги ? На празен ход двигателят спокоен ли е и на място при подаване на газ как е?

На празен ход не играят оборотите и на бензин и на газ,при подаване на газ си е перфектна хубав плътен звук,а иначе за бобините не съм гледал,но свещите съм ги сменил с нови на беру.

Турбото си се чува хубаво.

Бях ходил при едно момче със s3-ка и той се качи да я усети как върви и ми каза,че много бързо отпускала въздуха от блоу оф-а мисля,че каза.