Jump to content

Recommended Posts

Добър ден. 
В процес на закупуване на автомобил съм и съм се спрял на Audi A3 8L 1.6. Спрял съм се на този модел, защото ще е първа кола, а все още съм студент и търся по-евтиното (нисък данък, а ако може и газ). Колата ще ми трябва за транспорт от точка А до точка Б. Няма да се кара всеки ден, а в повечето случаи ще е извънградско. Интересувам се дали има мотори, които да избягвам. Четох доста теми. В повечето от тях се генерализира и не се дава отговор за отделните мотори. Също така попаднах на притеснителни отзиви за скоростните им кутии - вярно ли е?
Та какво трябва да гледам при покупката на такъв стар автомобил? 

Редактирано от DobrinDB
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така четох. Но след фейслифта всичко е високия данък ( или аз нещо греша ). А ако проблемът на тези преди него е само скоростната кутия, която четох, че се оправя с  150-200 лв. веднъж и след това е бетон, мисля че ще ми е по-добре като опция. Заради това се интересувам от мнения за двигателите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.6 е прост и евтин за обслужване мотор и в двата му варианта. Не трябва да забравяш, че това е 20+ годишна кошница и големите ремонти са част от риска, който поемаш, когато купуваш толкова стар автомобил.

Данъка го плащаш веднъж годишно. Аз лично не бих обръщал такова внимание, освен ако не беше нещо фрапантно, например над 300лв. Но всеки си знае възможностите, затова не те упреквам.

За кутията знаеш вече, че има лек. Останалото е въпрос на предпочитания и възможности. Аз например не харесвам интериора на префейсовото А3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за бързите отговори. Имам един последен въпрос, по-скоро от любопитство.
Гледам доста обяви от няколко дни и попадам на фейслифт модели, след 2001 и в описанието им пишат 101 к.с. Как това е възможно след като фейслифт няма произвеждан със старите двигатели от серията AEH/AKL/APF, а всички са с по-новите AVU/BFQ, които са по 102 коня? Поне това е информацията, която намерих в ауто дата. Пример : https://www.cars.bg/offer/5da416ef29cd0f5e0979857e

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен , не трябва да се вторачваш в тоя 1.6 двигател , само заради малко по- ниския данък... и колко ти е разликата в данъка с 125 коня или 150 коня?

Тоя 1.6 е най- калпавия избор от цялата гама бензин и дизел. Аз бих гледал колата просто да не е за скраб... Инак е добър избор за първа кола. Прокъсан салон или изтъркан волан , не е никакъв проблем. Olx  е пълен с евтини части интериор за тая кола.. Но ще си имаш разходи периодични извън горивото , да знаеш.. я масло ще наливаш , я ще ти падне тавана.. така са.

За обявената година на производство  , аз не им гледам какво пишат тия джамбази..Някои не знаят какво продават. Други лъжат с годината , кой писал година на регистрация, кой на производство. Дали е фейс или не аз гледам климатроника. Единия е с едно дисплейче , другия с две.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...