Jump to content

gec1bg

Recommended Posts

Здравейте колеги.

Имам ауди 80 б3 JN мотор с механична инжекция която не работи. Захванах се възстановяване на горвния разпределител. Направих си стенд с помпа, регулатор, разпределител и инектори.

Смених всички гумички по разпределителя, всички гу мички на инжекторите и направих няколко пробни пускания. След настрсойка на налягането вече всички инжектори работят много добре, но  клапата за въздуха стана много стегната. С една ръка немога да я вдигна. Когато я натискам отдолу, тя се вдига, но оказва голям натиск. Гледах сервизно видео в което тестващият я хваща с два пръста и я дърпа нагоре.

Въпроса ми е конкретно за силата на клапата - нормално ли е да е толкова стегната когато помпата работи? Никъде не намирам описание какъв натиск трябва да има клапата.

Ако някой има опит моля да сподели.

Колко е "тежка" клапата е субективно усещане. Ако е паднало налягането от помпата е много лека. При изгасен двигател при вдигане на клапата нагоре се натиска плунжера на главата на инжекциона, който от своя страна пуска бензин към дюзите, съответно налягането пада и клапата олеква. Този тест не се прави на работеща помпа на инжекциона защото ще удави двигателя с бензин.

Ако двигателя пали и работи нормално на бензин значи всичко е наред с клапата.

Edited by VBI

Все още е на стенд на маса. Инжекторите са в бутилки. Имам два пълни комплекта разпределител, инжектори, регулатор на налягането - маханичен и електрически. два дебитомера. Първо искам да ги настроя така и после да ги монтирам на колата. Дори и на спряна помпа пак е трудно издърпването на клапата - налягането е под 3 бара и инекторите не прескат.