D3us3x Posted November 5, 2021 Report Share Posted November 5, 2021 Здравейте , интересува ме на какви цени горе долу изплащат от гражданска отговорност. Имам протокол от КАТ , че птп то не е по моя вина. Във описа от застрахователя ми написаха лява предна врата подмяна боядисване, ляв калник ремонт боядисване , задна броня подмяна боядисване , спойлер на задна броня подмяна боядисване, ляв стоп външен подмяна . Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted November 6, 2021 Report Share Posted November 6, 2021 Щетите които изплащат са минимални. В твоя случай спекулирам че ще е около 500-600 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velas Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 При спукана задна броня (демонтаж-лепене-боядисване-монтаж) застраховател по ГО ми плати 90лв... след възражение още 60лв. Ремонта ми струваше 400лв. Сега чакаме решението на съда. За целта задължително се вземат фактури за всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D3us3x Posted November 10, 2021 Author Report Share Posted November 10, 2021 (edited) Това е смешна сума , дано спечелиш в съда. Чакам да кажеш като има решение, че ми стана интересно. Edited November 11, 2021 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
venko74 Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 Ауди а6 4ф миналата година: Леко чукнат преден калник, надраскана предна броня, надраскана джанта и леко съсан борд на гумата (още я карам така) Левинс ми платиха 650лв, като целият ремонт ми излезе под 100.По принцип труд не съм плащал, но дори да бях платил, пак щяха да ми останат доста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D3us3x Posted November 10, 2021 Author Report Share Posted November 10, 2021 (edited) И на мен от левинс ще ми изплащат, дано не се изложат. Edited November 11, 2021 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
venko74 Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 (edited) През годините съм имал щети по гражданска от тях 3 пъти на различни коли и винаги съм бил доволен. Edited November 11, 2021 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
v140 Posted November 11, 2021 Report Share Posted November 11, 2021 Зависи и от годините на колата. За по-стари години плащат по-малко. Намаляват с някакъв коефициент и се получава смешна сума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velas Posted November 16, 2021 Report Share Posted November 16, 2021 На 10.11.2021 г. at 15:08, D3us3x написа: Това е смешна сума , дано спечелиш в съда. Чакам да кажеш като има решение, че ми стана интересно. Излезе решението... Равносметката - спечели системата (съд, адвокати), загубиха застрахователя и аз... Назад съм с 210 лв, без да включвам загубеното време и нерви. Съда призна на 100% оценката на вещото лице, призна разхода ми за наем на автомобил, не призна 50 лв от адвокатския хонорар и не призна разхода ми (50 лв) за демонтаж/монтаж на детайла за допълнителния оглед, поискан от застрахователя. Може би там направих грешка в подготовката на документите, но не очаквах да не признае разход, вписан във фактурата, въпреки цитираното определение на ВКС... През 2013г имах подобно дело срещу друг застраховател и тогава съда цитира същото определение, не призна оценката на вещото лице и ми призна всичко, за което имах фактури... И те така... без вина си на загуба...пък чинно си плащай ГО... Може би преговори със застрахователя ще са най-удачното решение, защото те загубиха най-много (освен ако това не им е необходимо по някаква причина...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts