Jump to content

Ауди А7 3.0 ТФСИ

Denis Asenov

Recommended Posts

Здравейте колеги, 

Като за начало за много години, живи и здрави.  

Харесах си едно Ауди а7 2012г. Със мотор 3.0 ТФСИ, но незнам нищо за този мотор. 

Въпросите ми са,

— какво трябва да гледам при оглед ? 
— Колко харчи градско/извън градско ? 
— дали по добре върви от 3.0 ТДИ ? 

благодаря предварително 

Поздрави Денис. 

Харча на тоя мотор много зависи от маршрута и стила на шофиране: градско 12-15/100, извън 10-12/100 … ако много настъпваш или караш само кратки маршрути може и повече.

Мотора е здрав, има една картерна вентилация за смяна, ако подхарчва масло - за да се стигне до нея се маха чарджъра.

Върви по-добре от 3.0ТДИ, а с ремап става още по-приятен.

Важното е да намериш кола, която не е смазана от каране, че за 10 г. може да са и врътнали едни 500к км. и след това ще трябва да бориш “бабешки” заболявания.

Запали го на студен двигател и се ослушвай за странни шумове , проверка кога е сменяно масло на кутията ако е възможно в дилъра или в сервиза където е поддържа . Окачването може да проскърцва , ама се сменят само тампони и не е скъпо , провери дали всички системи работят , задължително да имаш поне 2 ключа , че не са евтини или допълнителен коментар на цената :) оглеждане за течове . 

Аз съм с ремап,и  в града при нормално каране (до към 80 ) 14-14.5/100 , извън града до 9-9.5/100 с до 140-150км/ч . Ако е тръгни -спри гори повече но на зареждане пълно -пълно ми дава това което съм написал . Доста добре върви и позволява да се товари до 500h.p. без проблеми :) /финансово ремапа за 500h.p. е по скъп от частите :) /

Картерната вентилация не е никаква драма , не е скъпа и аз сам си я смених . С всички гарнитури ми стъпи около 500лв. Само че 1 съвет от мен ако я сменяте сменете и гарнитурата на пласмасовия корпус на масления филтър . При мен протече от там и така или иначе всичко беше разглобено смених и него с всички съпътстващи гарнитури и о-ринги . Ако имате частите под ръка , и за 1 ден се случват нещата / при мен за 2 / 

263707838_231252942482735_7978622603189177401_n.jpg