Jump to content

Q5 2.0 TDI мига лампата на подгревните свещи


Papunov

Recommended Posts

Здравейте колеги. Зимно време от време на време почва да ми мига лампата на подгревните свещи но след известно време спира. Грешката която дава е за актуатура на турбото. Това мигане се случва като съм палил и гасил колата без да е работила поне няколко минути. Чудя се това дали се дължи на задръстване на дпф-а или може да е проблем. Днес вземах колата от бояджии и си мигаше постоянно .. предполагам от това че са я палили и гасили последните 2 седмици.

 

ПС: случва се 2-3 пъти през зимата, като тази зима за пръв път. Грешка записва само като почне да мига лампата...

 

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се е случвало, не съм и много навътре, но мога по пътя на логиката да ти препоръчам да изключиш дпф-а като възможна причина - виж кога е правила последно регенерация, предизвикай я като караш час някъде извънградско да се изчисти, или принудително да ти я пуснат. И виж после дали пак се случва. Но щом е съпроводено с грешка за турбото, най-вероятно не е от задръстен дпф. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги... Покарах я стабилно извънградско и лампата спря да мига. Интересното е че когато почне да мига се променя и звука от двигателят. Изглежда че се сменя режима на работа.. Лампата почва да мига или спира да мига само колата като е спряла на място.. ако тръгнеш с мигаща лампа и цял ден да караш без да си спрял на място няма да спре да мига... Изглежда че може да е от софтуера на двигателя и на теб затова да не ти се е случвало. При мен с дизелгейтския ъпдейт го правеше, а сега с последната версия преди дизелгейта.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма такова нещо, не е от софтуера на двигателя! И аз съм с последна версия преди дизелгейт, явно дпф-а ти е тръгнал. Макар, че цяла зима от три години и аз карам градско на къси разстояния само. Но слагам винаги бардал, не казвам, че е от него, никога не съм имал проблем с дпф-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...