Jump to content

A4 AEB Пали и гасне

Ringanar

Recommended Posts

Здравейте група,

Моля за насока, отскоро взех а4 б5 1.8Т АЕБ да се кара от приятелката ми и евентуално за проект.

Ситуацията е, че колата пали и гасне, сутринта се появи този проблем, казах и да дава газ, тъй като мислех че може да е от свещите(вероятно са си за смяна, но с газ трябва да работи), каза че вдига до 4000 оборота и почва да спада до изгасване въпреки подаването на газ. Реших, че може да е бензиновата помпа, тъй като подобно нещо ми се беше случвало преди година на моето бмв, в случая има газ и я накарах да запали директно на газ- стана и е работила нормално. Сега и трябваше отново колата и отново не пали, само че този път на газ просто и дава да вдигне 4000-4500 преди да изгасне, а на бензин както запали-така и гасне.

Не съм я закачал досега с диагностика, тъй като пластмасата на буксата около нея го прави доста тясно и не влиза елм327, ако някой има трик за това съм целия в слух.

Какво би могло да докарва това поведение на мотора, дебитомер? Ако го изключа от буксата ще мине ли в "дефолт" режим?

Довечера ще ходя да видя колата, ще взема и туба бензин тъй като в колата е малко над лампа, а от личен опит ако е помпа с повече гориво са палили други коли така.

За хора с подобен проблем, беше от имобилайзера. Не мислех, че дъртата кошница от 95-та има, тъй като на баща ми А6-цата от 96 няма, но се оказа че имат.