Jump to content

railfan

Members
  • Мнения

    81
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от railfan

  1. railfan

    Audi A4 B5 2.6

    Най - вероятно е проблем с главата
  2. Може да е от пасат кутията, същата година и гледай да е същия код на кутията. По спомен имаха разлика в предавателните числа 90-110к, тая на 90кс са й по - къси предавките. Така и така ще сваляш, помисли дали да не сложиш 6ст кутия от 2.5 тди да речем, но ще трябва и малко преправяне.
  3. Не знам какво разбираш под няма ток - прозорците не се отварят затварят ли? Ако е това - няма общо с въпросния модул и търси другаде ел проблема. Ако разбираш, че не се отключват или заключват само, то проблема е във въпросния модул на снимката. Нови няма. Износва им се графитеното колелце вътре и са практически непоправими. Търси си такъв втора ръка работещ от някоя кола от морга или на части - става и от А3. Пробвай на място преди да го купиш дали затваря и отваря бързо и коректно, не взимай онлайн защото може да те излъжат, че работи.
  4. railfan

    A4 AEB Пали и гасне

    Всички Б5ци имат. Разликата е, че на преди фейса имото е външен модул, а след това го вграждат в таблото.
  5. Прочети я с диагностика - има грешка. Най - вероятно имобилайзера е “лекуван” и реално го няма щом колата пали без проблеми въпреки лампата.
  6. Какви са тия парцали в казанчето? Ако налягането е прекалено голямо от запушване някъде по системата нормално да го изхвърля. Може да е запушен някой маркуч или водния радиатор отпред, както и този на парното. На първо място намери къде е запушено и сменяш казанчето, нова оригинална капачка(много е важно да е оригинална), изцяло нов антифриз(да изтече стария нацяло), обезвъздушаване и следиш какво се случва. Течове не се лекуват така, надува се в сервиз на студен мотор и се хващат много лесно. Надявай се да се оправи така, че иначе следващото е да сменяш маркучи, радиатори и евентуално да отвориш главата, за да си оправиш бакиите.
  7. Един е датчика. Но според мен проблема ти се дължи на запушена маслена цедка на помпата. На първо време можеш да пробваш със смяна на масло и филтъра. Иначе на таблото на контакт трябва да мига лампата на Аладин, при палене - гасне. Ако светне и пищи зумера е проблем.
  8. А как го мерене налягането? Щом втори датчик ти свети според мен явно хващат пикови моменти на ниско или високо налягане. Има ли някакви други неща, примерно тресене, пушене, менене на обороти?
  9. 90% съединител с маховик и по-малко вероятно да е проблем със скоростната кутия. Макар, че точно третата се изяжда най - много при тези кутии
  10. Мръднала е центровката. Закарай я в сервиз дето разбират от такива коли да я зацепят. По спомен палеше на един зъб разлика помпата..
  11. Тези коли при проблем със зацапана геометрия на турбина не набиват грешки. Щом проблема се влошава най - вероятно е това. Можеш да го провериш “отгоре отгоре” като на загасена и студена кола махнеш вакума към актуатора на турбото и опиташ отдолу с пръсти да повдигнеш пружината. Ако се движи сравнително лесно и мазно проблема най - вероятно не е от там. Обаче ако ти трябва много сила или не мърда е запекла и трябва да свалиш турбото и на рециклаж - пълен за такава кола излиза около 500 лв(с чисто нова геометрия, чистене, стенд и тн) и още 100 лв за сваляне и качване(ако е в сервиз). Преди това обаче, взимаш още един човек с един лаптоп с диагностика и почвате в движение при ускорение да гледате какво се случва на живи данни. Ако всичко е наред и има искано - давано по показателите, пак отиваме към геомертията на турбото. А за тресенето възможните причини са външни или вътрешни карета или тръгнал съединител
  12. Ако и отдолу няма видим проход да излезе, откачаш каквото ти пречи. Нямаш друг вариант.
  13. railfan

    Ауди а4 1.6 смяна с 1.8 Т

    Няма да стане само с друг двигател. Ако сложиш 1.8 скоростите ще са къси, трябват и други скорости.
  14. Свали го да го изчистиш тоя клапан на първо време. Струва ми се обаче че си в грешния раздел за модела. Каква е точно колата?
  15. Направо си ясен щом няма теч - гарнитура на главата. Трябва да пуши бяло отзад, когато го изгаря. Сваляш главата, шлайф, нов антифриз, нова гарнитура и газ.
  16. railfan

    Тампони на двигател

    Нико, нали не мислиш, че ще си купя греда за 150 лева за еднократна смяна на два тампона? Ако ще давам тия пари, ще отида в сервиз да ми ги сменят… Отговори ако знаеш как да стане без такова пособие.
  17. railfan

    Тампони на двигател

    Здравейте, ползвам темата на колегата да питам как ще е най - лесно да сменя тампоните на мотора афн? В единия вариант е да откача стабилизиращата щанга отпред, да подпра едната лапа на двигателя и да смъкна стойката която хваща тампона отдолу и щангата страна по страна. В другия, се чудя с какво и къде точно да го подпра ако вдигна отстрани, за да остане вдигнат и да пусна купето колкото да освободи тампона(без да свалям други неща)? Моля за компетентни мнения, от хора които са го правили в домашни условия…. Или ако не в домашни, на подемник вдигната цялата кола къде да подпра мотора(без картера), че да освободя и двата едновременно? Б5, АФН, предно.
  18. railfan

    Съединител

    Колега, ти сигурен ли си, че боксува? Да не би да са ти износени гумите, да си върти колелетата ама да не прави хубаво сцепление с асфалта? Малко нелогично ми се струва с нови части да имаш проблем.
  19. railfan

    Съединител

    Не може да се установи дали и маховика е за смяна без да се разглоби. Като се отвори ще се види, но приготви за всеки случай една хилядарка в случай че и маховика е за смяна.
  20. Да съживим малко темата с цени за 2021 г за обслужване за АФН 97г - Комплект ремъци ролки континентал - 320 - Масло 5w40 Eurol пълна синтетика - 60 - Филтри средно качество - 40 - Водна помпа - 50 Труд по смяната им в сервиз в София - 150 Допълнително: - Пълно рециклиране на турбото с нова геометрия - 500 (отново в София)
  21. По 1 маркуч на колело са. Около 20-25 лв/брой са читавите.
  22. Нико, аз го отдавам на високо налягане, некачествен филтър и съчетано с вибрации. Друга причина да се охлаби след толкова км не виждам.
  23. Проблемът се изясни: маслената помпа прави високо налягане на студен мотор, тая сутрин като се набирах на 2ра при 2000 оборота ми одърви повдигачите и загубих 1-2 цилиндъра за кратко, след което светна и лампата за маслото. Почти 100% се касае за маслена помпа, която се спомина, защото на следващото палене изобщо повече не качва масло нагоре. От нея вероятно и филтъра се е разхлабил.
  24. Здравейте, Вчера по някаква причина колицата изхвърли почти 1 л масло от масления филтър(докато се усетя че под мен върви маслена диря). Случката се случи за около 10-15 км в града(от предполагаемото начало), а преди това нямаше никакви проблеми. Лампа не беше светнала(явно не е достигнало минимума за нея), късмет че паркирах и ми направи впечатление, че отдолу капе стабилно. Когато проверих филтъра се беше развил сам по някаква причина, а от последната смяна на масло бяха минали 6500 км. На снимката се вижда как е пръскало и окъпало отсега от мотора. На какво може да се дължи това? Високо налягане? След като го притегнах към блока и долях масло го белязах за да следя дали пак ще се саморазвие. Ходих при майстор, неговото мнение е, че е възможно да прави повече налягане помпата на студен старт и оттам да охлаби филтъра, но на този етап каза да следя маслото и филтъра до смяната след 3500 км. Малко ме притеснява на дълъг път магистрала дали когато вдигна над 2500 оборота продължително и създаде повече налягане да не избие пак. Моля за мнения, колата е с АФН мотор, 96г.
  25. Колега, точно за тоя проблем има изписано тонове във форума тук, и този на VW. Няколко възможни неща - дебитомер, зацапана геометрия, актуатор на турбото, скъсани вакуми, Н75 или зацапан ЕГР и от него всмукателния колектор да се е напълнил и той с гняс. Възможно е и повече от 1 нещо да е. Не на последно място проверяваш маркучето за вакум което влиза в компютъра и мап сензора да не се е извадило(отваряш капака на компа и се вижда), ако колата ти е преди 97г. Ако е след 97г мапа е външен. Първо правиш диагностика, виждаш грешката, след това живи логове в движение на 3-4 Предавка в диапазон 1200-4500 оборота, следят се параметрите какво се случва и ще го хванеш.
×
×
  • Create New...