Jump to content

смяна на термостат


hristotr

Recommended Posts

Колеги имах малък теч на антифриз. Свалих капака и като опипах под термостата имаше омасляване. Развих двата винта и извадих термостата. За съжаление при монтажа на термостата и ново уплътнение единия от винта превъртя и сега не може да се завие и да уплътни съединението. Двигателя е 1. 4 16в AUA. Винта е като рапидка с диаметър 7мм. При завиване изпуска и не може да осигури уплътнение.

Link to comment
Share on other sites

Смени целия корпус блок на термостата + тръбара от водната помпа към  корпуса на термостата.

 

 

Предопреждавам ако нямаш добри инструменти за махане  на скобите от маркучите търси някой с такива. Става за 2 часа ако си подготвен.

Edited by kenwood2
Link to comment
Share on other sites

Ако е развален само винта, търсиш нов винт. Почти винаги обаче проблема е в повреден резбови отвор. Ако повредата е незначителна, пренарязване на резбата с метчик М7 ще помогне, макар и такъв метчик да се намира трудно. При по- сериозна повреда препоръчвам използването на резбова втулка тип 302, има М7 такава, а има голяма вероятност работа да свърши и само осигурител на резби средна якост, например Loctite 243.

Навсякъде по-горе иде реч за ремонт на глух резбови отвор, евентуално повредения в случая би следвало да е именно такъв.

 

Link to comment
Share on other sites

За информация все пак опря до смяна на корпуса на термостата и тръбата до водната помпа както посъветва kenwood2. Ако на някой му трябва такава част мога да му я подаря. Изпуснала е една от резбите които крепят капака на термостата.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...