Jump to content

Ауди а3 8L - не пали


Drradi

Recommended Posts

Здравейте колеги , имам въпрос . А3-ката не пали , какъв може да е проблема . Имам ток в купето както и светлини , лампите на таблото също спират да светят като е на контакт , но при завъртане за да запали издава един звук тип "Щрак" и не пали . ето и клип на случващото се ако това донякъде помага .

На 0:37 се чува един звук всякащ се мъчи да завърти но то там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Drradi Провери си клемите на акумулатора - замърсени/хлабави. Виж с мултицет на волтметър на колко волта е акумулатора преди и след като завъртиш контактния ключ (на стартер). Помоли някой да ти даде ток и виж дали ще завърти стартера - ако запали премери колко зарежда алтернатора.

Причините освен акумулатор (паднал, мъртва клетка), клеми (хлабави, клеясали), може да са стартер, скъсана "маса" между купето и двигателя, плочката на контактния ключ и т.н. Виж дали можеш "на ръка" да превъртиш двигателя.

 

Последно двигателя (какъв е ?) работеше ли - колата изгасна сама и не пали или след като си я изгасил с ключа после не пали?

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.9ТДИ - 90кс.  Колата до преди 2 дни палеше , имах си светлини  , но по някаква причина радиото не работеше ( включва се но не изкарва звук ,много странно понеже досега не е правило така). Днес сутринта пробвах да запаля и не стана , затова си помислих че е от акумулатора и го свалих и заредих . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е стартера и по точно контакта се е оксидизирал трябва да се откачи буксата да се почисти / евентуално кабелите да се оправят

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...