Jump to content

Не надува до 1.1 а до 0.5-0.6 бара турбото(1.8Т AGU)


Siciliqneca

Recommended Posts

Здравете на всички!

Споделям проблема и евентуално някой ако може да помогне.Преди около месец време смених дебитомер и дросел,тъй като бяха прецакани.Дросела го обучих всичко е точна ,колата в момента е часовник да чукна на дърво,но...но от този момент просто не вдига до 1.1 бар-а турбото а до 0.5-0.6 . Сондшрайки мнение ми казваха няколко колеги,че трябва втора ръка но оригинален на бош дебитомер и ще се оправи.Така и направих.Купих такъв и го сложих,но файда нулева.закачвах я на диагностека ,всичко е топ,но проблема си остава.На своя глава взех н75 клапа ,който е от s3-ка и ми предстои монтирането му.Та въпрося ми е според Вас дали от това ще да е проблема,ако ле не към какво да се насоча евентуално?Защото й се иска но спира на 0.6 бара а душа има определено количката!

Редактирано от Siciliqneca
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложих н75 клапан вчера от с3 и отново няма разлика....😪.Моля някой сблъсквал се с подобен проблем да ме опъти към какво друго да се насоча освен евентуално софтуера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не е чипосвана 0.5-0.6 над атмосферното налягане си е в норма мисля :nixweiss: . Другото е да гледаш на живи данни докато караш какво налягане иска и какво получава за да се види дали има проблем. Ако иска 1атм, а получава 0.6 има някакъв проблем, но със сигурност ще има записани грешки. Също така дебитомера пак на живи данни можеш да го провериш колко единици дава при пълно натоварване (3-та скорост и педала на газта до долу) - това ще покаже дали има проблем с него. Огледай и турбо пътищата с пушек машина за пропуски - примерно хлабава скоба на някой маркуч или сцепен маркуч, интеркулер също може да са причина за ниското налягане. Може и самото турбо да е износено. Трябва си добра диагностика.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...