Jump to content

Клапи парно

aleksandyr_manolov

Recommended Posts

Здравейте колеги и предварително се извинявам, ако е неправилно публикувана темата.

Моля ви кажете ми как ръчно да спра клапата за топлото, защото сме с дете на 2 годинки а в тая кола е сауна и не иска да духа дори през духалките за студено

Как да стигна до тази клапа

Как да стигна до нея да я завъртя някак само на студено

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

Затворих клапата ръчно, сега духа студено - въздуха от вън, а самия климатроник показва на модула, че работи, но студено няма.

Клапата под кората на шофьорската седалка само не знам какво точно прави, да не би от нея да е проблема?

Иначе моторчето за топло-студено (бялата клапа), свалих го и работи, но като започна да ограя с градусите на климатроника (на модула) задавам му студено - то все се движи само в едната посока и не реагира и затваря клапата на топло

Да не би да имаш проблем с управлението на климатроника, къде под шофьорската седалка има клапа???

Edited by FEN_NA_TDI

Не под седалката ами под кората от страната на шофорската седалка. Над педала за газта, един колега беше пуснал снимки в групата и освен тези две клапи имаше една червена точно там. 

Или са само тези двете клапи, не знам и за това питам.

А ако е управлението на климатроника оправя ли се този модул

Имаш само една клапа за топло/студено съответно с едно моторче, което ти си казал, че е бяло. Всички останали са за въздуховодите. Червеното моторче е за горе/долу, синьото за централните клапи, а черното за циркулация в купето. Цветовете могат да не съответстват по този начин с някои години, но са така по принцип.

Съветът ми е да намериш друг модул за теста ако си сигурен, че моторите работят. Ако не, махай моторчето и оставяй на студено докато намери време и ресурс за оправяне на проблема. Духането на студено от компресора обаче няма нищо общо с клапите щом си отворил студената.

Преди 2 часа, aleksandyr_manolov написа:

управлението на климатроника оправя ли се

Разглобяваш го, стигащ до платката и ПРЕЗАПОЯВАШ ВСИЧКИ видими спойки, БЕЗ изключение.

• 2 weeks later...

Аз го играх този филм с клапите прези години, но моята кола е стара и клапите се управляват само ръчно - чрез жила. Иначе се беше издухал дунапренът на клапите. И се хванах и ги "тапицирах" с авиационен дурал 0,3 мм...:hilezh: Четири дни махалата научи всички възможни каруцарски и хамалски псувни, защото работих на паркинга пред блока, но вече парното работи, като змей...:hilezh: