Jump to content

Frozen1

Members
 • Posts

  150
 • Joined

 • Last visited

About Frozen1

 • Birthday October 31

Друго

 • Kaра
  А4 B5 2.6 V6 150hp

Персонална информация

 • Gender
  Мъж
 • Location
  Варна

Recent Profile Visitors

1,379 profile views

Frozen1's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

 1. Благодаря ти за съвета. :)
 2. Здравейте, понеже има доста хора по-запознати от мен със звука, какви говорители да си взема за комбито? Посъветваха ме да си взема двукомпонентна за отпред и коаксиални за отзад, друг пък ми каза и отзад да сложа двукомпонентна, а пищялките да ги монтирам на корите в багажника... дайте идеи и марки какви да си взема, че оригиналните звучат като касетофон от 90-те. Другото ми ауди отзад е с MB Quart и звукът, басите също са доста по-добри.
 3. Здравейте, сдобих се с биксенон фарове за В5. Нямам идея от какъв модел са взети лупите, личи си, че са преправяни. Клоня към Пасат В6/В7. Всичко дотук добре, как да подкарам скапаното моторче, което е с 4 пина? Трябва ли да го сменям с 3 пиново, за да работи всичко и какво да е то?
 4. Здравейте, някой има ли идея дали тази навигация ще пасбе на В5? Ако не, имате ли идея коя китайска би паснала без много препращане? https://hesperus.bg/oem-multimedii/audi/a4/a4-b6-2001-2005/audi-a4-multimediya-navigatsiya-android-10
 5. Имаш само една клапа за топло/студено съответно с едно моторче, което ти си казал, че е бяло. Всички останали са за въздуховодите. Червеното моторче е за горе/долу, синьото за централните клапи, а черното за циркулация в купето. Цветовете могат да не съответстват по този начин с някои години, но са така по принцип. Съветът ми е да намериш друг модул за теста ако си сигурен, че моторите работят. Ако не, махай моторчето и оставяй на студено докато намери време и ресурс за оправяне на проблема. Духането на студено от компресора обаче няма нищо общо с клапите щом си отворил студената.
 6. Здравейте, взех си американски километраж за А4 В5 2.4 2000. Идеята е, че в него няма имобилайзер, но явно не може да се направи връзката между него и екуто. Сложа ли го и диагностиката не засича екуто. Идеята е някой слагал ли си е американски километраж да даде съвет различен от премахване на имобилайзер от екуто?
 7. Не е тапа. Пробката за доливане е от ляво до полуоската, това е от дясната страна, намира се под заключването на 5-та скорост. Болтът беше разхлабен, стегнах го и позицията на скоростния лост в купето се центрира, като преди това беше доста вдясно.
 8. Здравейте, бърз въпрос: за какво е този болт В на скоростната кутия? Намира се от пасажерската страна точно до лапата на тампона. В ELSA не мога да намеря информация за него нито на колко Nm се стяга.
 9. @Agent Smithблагодаря ти. Ако ти е удобно някой път можеш ли да видиш номерчето на NGK сондите, че ми излизат няколко модела и то все с много трудна наличност.
 10. @Agent Smith Благодаря ти. Да те питам само, понеже на доста места съм чел ламбдите да се слагат само оригинални, имаш ли някакъв проблем с тия на NGK? Чисто нови не съм си взема, но на диагностика винаги ми вади 00525 и 00555 за implausible signal.
 11. Аз с вага съм си върнал фабричните настройки на компа. Много се съмнявах за темп датчик на входящ въздух. Прав си, показва ми 1:1 с температурен на антифриз. Обаче при студен мотор elsa казва, че показанията трябва да са д/г като температурата на околната среда и не знам дали да се хвана за него. Чудех се дали да си сложа температурен от 2.8 някъде преди дросела, но не знам дали ще объркам компа. Дросела не съм го разглобявал още, в процес е. ТПС-аобаче на пълна газ ми показва не повече от 84-87%, което отново според elsa е малко. Сравни с друго 2.6 И резултатът е същият. Съмнявам се за сондите, да не би нещо да бъркат смесите докато загреят. Нямам газ и нямам тресене. Просто при рязко ускорение прекъсва леко и набира доста бавно първите минута-две. Иначе ако имаш още колата и искаш някакви дребни плюсове за добавяне - драскай.
 12. Здрасти. Този филм и аз го играх на А4. Разлика има голяма особено ако сложиш и "портнът" дросел. Какво е усещането при теб на студен мотор обаче? Винаги при рязко подаване на газ има едно прекъсване първите 2-3 минути откакто смених колектора.
 13. Нито дебитомер, нито МАФ, което на разговорен език си е едно и също. Колата има някаква разновидност на МАР или както го описват по каталог - speed density.
 14. Аз имам друго питане, трябва ли да се минава КАТ? Понеже ако в талона пише, че си на предно, ще имаш ли после проблеми при минаване на преглед?
 15. Здравейте, Търся си А4 В5 Куатро, седан, бензин. По принцип търся кола за части, която да взема цялата по възможност синя, зелена или разновидностите им, евентуално с шибедах. Ако не успея да намеря бракувана, търся си 2.8 куатро, 193.
×
×
 • Create New...