Jump to content

Няма връзка с конторлера на автомубила Ауди А3 8Л 2001


viktor_nov

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Дано да позиционирам моят проблем в правилният раздел, търся съвет какъв може да е проблема и как най лесно да го диагностицирам, затова ще започна от самото начало. Светнаха ми лампичките за АБС и ЕСП на таблото, след прочитане на грешките с обикновен четец за грешки излязоха тези двете 01435 (Brake Pressure Sensor 1 (G201)), 00538(Reference Voltage : Signal too large/Signal too Small). След още четене установих, че искам да видя дали наистина този датчик за налягането е заминал както го репортва, затова си взех старият кабел ККЛ и VCDS Lite и се опитах да направя връзка с компютъра на автомобила. След закачане на буксата към компютъра и тест на порта, излиза съобщение, че комуникацията е успешна "снимка 1", избирам АБС модул за прочитане и ми избива грешка ""No Response from Controller!" (снимка 2), това важи за всички модули, които се опитам да прочета. Та сега се чудя кабелът ли не е наред или нещо с компютъра и въпросната връзка с модулите, интересното тук е че обикновен четец за 20лв успява да прочете грешките.

снимка 1.jpg

снимка 2.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Колега нямаш връзка с Електрония блок на ABS. На много кофти място е под многото тръбички които идват от спирачните цилиндри. Там е компа и проблема е че е неразглобяемо и трабва да се реже пластмасата на външния корпус. И се оказва че 6или 6 или  8 презапоявания за които преди 10 години имаше фирми взимащи 120 лв. Аз си го направих сам след като спирачките ми отказаха на сфетофар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четеш на грешна скорост, особено ако си с евтин кабел. Използвай рейт 9600 или 4800. Преди години имах такъв кабел и само това беше решението за прочитане.

 

За самата грешка проблемите варират - от дефектирал датчик в ABS модула, до дефектирала стоп машинка. Едното е неприятен ремонт и въобще не бих го правил, другото се лекува с машинка за 12-15лв. Може да се тества през VCDS сигнала на стоп машинката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...