Jump to content

Хидравлична помпа Q5


mhi406vt

Recommended Posts

Колеги дайте акъл - ще сменям хидравличната помпа и съм пред дилема каква да купя, моята в момента е на 130 бара:

 - Бош - по бош-овския номер написан на оригиналната помпата, към 600 лв, обаче има едно голямо НО, на всички обяви, на снимките на помпата пише 130 бара, а в описанието на частта - 120 бара, и това много ме смущава, питах на няколко места, не знам дали ще ми отговорят, но все тая, защо по същия номер от оригиналната помпа излиза в обявите че е 120 бара?

 - оригинална - 1200-1300 лв.

 

Причина за смяната:

 - омасляване около оста на помпата, не намалява течността, казаха ми само да наблюдавам, но не искам да чакам да се счупи

-  на място усещам през педалите някакво като жужене/хрускане, много леко, но дразни, ако мръдна леко волана, жуженето се променя, което пак казвам се усеща само през педалите, няма звуци (тествано при изключен климатик), което навежда, че може би помпата е тръгнала. При ускорение над 80 понякога се чува едно като "уп-уп-уп", нещо като виене, не знам как да го опиша, все едно като вакуум се получава, за съжаление пред майсторите никога не успях да го постигна - а се получава когато има лек баир, т.е. е натоварена колата, и само като подавам газ, над 80 км/ч, под това не се чува. Гледано е, слушано е по колата на няколко места, всичко уж е наред - нямам вибрации, няма шумове като от лагери и карета, кардан, окачването и отпред и отзад в последните две години е сменяно - оригинално. Всички филтри, ремъци и шайби - пролетта.

 

Всичко отива към хидравлична помпа, но честно казано, не съм сигурен, обаче ще я сменя, така или иначе не искам да рискувам да се счупи на път. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не я рециклираш ? Може пък да е само за смяна на уплътнения. Аз съм с ел. рейка и ме притеснява като тръгне да умира хахах :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Не съм фен на "рециклажа", нямам му доверие, както и да е - купих оригинална помпа и намерих в алегрото една изглеждаща като нова рейка, същият номер като моята на прилична цена и го купих. Тия дни ще се сменят.

Със сигурност помпата и рейката ми няма да е зле да се сменят, защото въртене на волана на място странно променя звука на колата, но тия дни го усетих, че този проблем с "хрускането" през педалите се усеща основно като съм на "D", без значение студена или загряла, което ме съмнява, че може би и маховика ми си тръгва, иначе нямам никои от симптомите на заминал маховик като дрънчене и т.н. Както и да е, да не разводнявам, ако го сменя маховика и се оправи проблема, ще опиша в детайли в отделна тема какво е било, ако някой друг се сблъска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...