Jump to content

покупка на А4 хелп ?


Recommended Posts

Привет на всички ,

Реших да си сменям старата / астра/ с по престижна немска машина :-)

Насочил съм се към Ауди А4 модел след 1998 / примерно 1.8 комби 4х4 /

Бих се радвал да помогнете със следното (коит каквото може да ме посъветва):

- какви са основните разлики в купетата : т.е от 1996 до 1998, от 1998 до ....как се казват моделите и наи вече ме интересува модела с кръгъл волан

- какво е важно да гледам при покупка ?(някъде началото на юни ще се похваля с такава )

- от къде да купя - тва е въпрос за милиони , ходих на горубляне оказа се че избора ми е много ограничен предвид желанието ми да е комби и 4 х 4 , София, Дупница, Германия или Италия ?

- какво представлява "4 х 4" за конкретния модел (т.е постоянно заджижване ли е или има on/off )и много ли ще се мина ако си купя без ?

- в момента кощницата ми е 16 Вентила и лапа 12-14/100 поради което се замислям над варианта за преминаване към дизел, какво Ви е мнението съответно за дисел и бензин :

@ бензин 1.6 или 1.8 = ?

@ дизел 1.9 DTI = ?

- как стои въпроса с данъците за тези 125 к.с -т.е все някои трябва да е плащал наскоро и може да се сети колко гроша е , т.е незнам над 100 коня ли беше адски данъка

Много се надявам да ми помогнете при нелекия избор на бъдещата ми количка, мерси предварително на всеки отзовал се :dance:

Редактирано от ma3x
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наред, възможно най- накратко:

От 1995 до 2001 година модела се води Б5 и ако има някакви разлики, то може да са единствено външни. Доколкото знам всички от този период са с кръгъл волан :dance:

Има една много хубава тема в златния фонд какво да гледаш при покупка на автомобил на старо :dance:

За третото- откъдето и да я купиш стопроцентова гаранция няма. Най- добре при покупката да вземеш някой с теб, който поназнайва нещо за модела- във форума се намират доста капацитети. Колкото до Горубляне- тва е една голямо сметище, ама по някакъв късмет може да изпадне и читав екземпляр

При ауди системата quattro (4Х4) работи винаги перманентно- това се отразява естествено леко на разхода във възходяща градация. Дали ти трябва- зависи от стила ти на каране, както и пътищата, по които ще караш автомобила.

Относно дизел и бензин можеш да погледнеш актуалната тема в този раздел на форума :hilezh::dance: майтап. Най- добре ще е да се качиш и да покараш коли и на двата вида гориво и тогава да си прецениш, но дизела е наистина доста по- икономичен. От бензин 1,6 няма особена полза, защото хем е тромав, хем гори горе- долу колкото по- големите двигатели. 1,9 ТДИ ще ти свърши идеална работа предполагам, но там има няколко модификации и трябва да се задълбочиш с информация във форума- има безкрайно много писано :hilezh:

Редактирано от _koko_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ре:

Доколкото знам всички от този период са с кръгъл волан

уппс мноо ясно 4е са с кръгли волани, имах предвид с кръг4е посредата / 1 не 4 /

мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.А4 Б5 - 1995-2001. От 97-ма (месеца не помня) се слага по-различен махагон. 98-ма нови стопове на седан, ново табло с уредите, незабележими разлики на климатроника (цвета на 2 бутона), нова топка на скоростен лост и нов волан. Незнам кво имаш впредвид под кръгъл волан. S-line волан-а е по различен. От 1999 се променя и цялата средна конзола (климатроник като на Б6 и прочее).

2. Данъка става сериозен над 100 коня. Данъка на 1.8Т 150 к.с. е 160 лева. На 1.8 125 коня предполагам ще е 30-40 лева по-малко ....

3. Ако решиш бензин, не си взимай 1.6. За бензин 1.8Т е най-добрия избор. За дизела, колегите дизелджий да кажат :flipoff::flipoff: ....

Редактирано от Cherepaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...