Jump to content

Ауди а4 Б8 2.0 тди 143 кс изгасна в движение и не пали!


Recommended Posts

Здравейте! Да ви разкажа накратко за моя проблем - колата от около 4 години правеше проблем - неиска да пали и след дълго въртене на стартер запалваше и после никакъв проблем, работи идеално. Това го правеше по 2, 3 пъти на година независимо от атмосферните условия! От около 5 месеца започна да гасне и в движение и после трудно пали но запали ли работи като чели нищо не се е случило! Така до вчера - колата изгасна в движение, след няколко опита запали но още в първите 5 секунди и веднага гасне, светна чека и реотаните на таблото мигаха и повече не можа да запали, стартер върти но не пали! Диагностиката не показва грешки! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Публикувано (Редактирано)

Колеги поръчах camshaft sensor но се съмнявам дали ще ми свърши работа - краят му е четвъртият а на оригиналния е заоблен - дали това ще окаже влияние, иначе всичко е почти еднакво. На новия на някои сайтове пише че е за ауди б7 на други пише и Б8 и сега се чудя какво да го правя - разглобяването е адски много ако не стане! Иначе номерът е същия само последната буква се различава Е е на новия, Д на старият!  036906433 Е---036906433D

Редактирано от Румен Хаджиев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Проблемът е решен!!! Беше заминала буксата на помощната помпа, дето е до горивният филтър - отдясно горе доло под дясната предна седалка се пада. След подмяна на кабелите и буксата колата запали и работи перфектно. Благодаря за помощта!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ,че сподели проблема. Да се знае! 👍   Но диагностиката не може да не е показвала прекъсване на помпата. Поне временна грешка ще е имало.

Редактирано от ru6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диагностиката нищо не показваше-Vag com,затова толкова време се лутах и не можах да открия проблема! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

@Румен Хаджиев Карам A8 d4 2011 4.2 tdi година и имам подобен проблем. Колата си я карам всеки ден и по едно време ми изгасна в движение (и ми мига чека за свещите) след като се опитам да запаля веднага само върти стартера и не може да запали, изчаквам около 5 минути без да я паля и като пробвам пали без проблем и си я карам пак. Ходих при майстор прегледа я уж на живи данни да види какъв е проблема, нищо не видя, каза, че може да е имобилайзера от БулИнс отидох да ми го подменят с нов, проблема продължи още като си я взех след като и смениха имобилайзера 2 дни я карам 3 пъти гасне (не знам дали има нещо общо, но като че ли в малък наклон педала на газта омеква, светва чека и ме връща на неутрална и гасне. Имате ли представа какво може да е? Ще я закача с vag com-a да видя за някакви грешки, но все пак да питам за напътствия или ако някой е имал такъв проблем

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...