Jump to content

А4 B6 ъпгрейд на спирачки.


HellBull

Recommended Posts

Здравейте колеги. От скоро съм собственик на б6-ца 1.8т 163 коня. Колата ми е с 312мм дискове отпред за задните не съм сигурен колко мм са. За сега съм със 16" джанти но скоро си закупих 17" и след като взема и гуми за тях ще бъдат монтирани и колата ще си е вече само с тях. Търся възможности за ъпгрейд на спирачките и да се събират съответно в 17" джанти. До сега вариантите които обмислям са да мина на апарати и дискове от б7 (320мм предни и 288 задни) като тук съществената разлика идва от апаратите. Тези от б7 са доста по-масивни и в чуждестранните форуми чета, че се усеща разлика в спирането. Сестра ми кара а6 ц6 с-лайн и отпред е със 345мм дискове и 17 джанти та си мисля, че мога да мина и на такива дискове като тук апаратите са същите както на 320мм дисковете от б7 просто площта е по-голяма. Последните години чета, че слагат и спирачки от Q5 който са пак 320мм но апаратите тук са 4 бутални брембота и са доста по-леки спрямо тези от б7. Въпросните апарати се монтират без проблем на б7 с 320мм дискове в смисъл не се налага смяна на съпорти и т.н. само се налага смяна на спирачните маркучи. Мисля си дали първо да не пробвам да взема всичко от б7 и ако не ми хареса как спира да търся тогава въпросните апарати от Q5. Също си мисля и ако сменя главната помпа с такава от s4 дали и това няма да е по-добре. Ако не бъркам стандартната на а4 б6 е с 25,4мм бутало а на s4 е с 26,9мм бутало. Общо взето ако някой има преки наблюдения над такива преправяния или може да сподели инфо за някакви други части които могат да се ползват ще ми е от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпата се сменя директно ако си с Трв серво ако си с ате серво ти трябва и серво защото са различни.Най-много усетих разлика като смених задните апарати с такива от С4 с 300мм диск вентилиран стават от б6/б7 пак са плъг енд плей само сменяш жилата на ръчната защото са малко по-къси и щитовете зад дисковете отпред не усетих кой знае каква разлика.И аз гледах тези 4 бутални брембота но им искат много пари колкото за едно Brembo 18Z

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам познат който купува повредени коли и ги продава на части. Наскоро му докараха една б7-ца с 320мм предни и 288 задни дискове и смятам с тях да започна, просто ще ми ги даде на добра цена а казват, че разликата идва от предните апарати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...