Jump to content

Проблем с ECU multitronic

chavi1

Recommended Posts

Здравейте, прецакан ECU на мултитроник. Няколко човека са го гледали не става за нищо.

Колата е на синът ми. Историята е следната:

Колата е Ауди А4 2.0 тди 103kw - 2008г.

Имаше проблем със включване на задна когато загрее колата. Закара го да го оправят. Обаче след 2-3 месеца увъртания и лъжене- пътна помощ и при друг майстор. Някой се е упражнявал и е прецакал въпросния модул. Липсват елементи от платката и т.н. Карахме го и при друг човек който се занимава с такива платки и той казва не става.

И сега търсим въпросното ECU. Втора ръка - ново е към 3 000 лв. Не си струва. Работата е там, че номера който ни дават да търсим го няма никъде в БГ.

А именно - 8E4 910 155 В .

Има ли вариант да се вземе друг номер?

Или да препоръчате някой майстор или сервиз?

От Пловдив съм.

Понеже не мога да намеря да редактирам горния пост.

Корекция - 8E4 910 155 А. А е буквата не Б. И 4000 лв. е цената на нов :( . И това е парт номер от Ауди. Чета по разни форуми този номер го дават като софтуерен или нещо такова и има също и хардуерен номер, който е различен. Съответно на различни хардуерни номера може да се слага съответно различен софтуер. Обаче при положение че модула е тотално развален как мога да видя този хардуерен номер. Евентуално да търся такъв съответстващ и някой да го флашне. И дали горното което съм написал не е глупост :)

Колега, виж в тази AUDI морга дали имат въпросния модул. От всичко, което досега съм взимал винаги са били коректни, определено разбират от AUDI и знаят какво продават. Ако решиш за нова част и можеш да намериш някой член на СБА, пиши ми да те насоча към търговец.

https://maps.app.goo.gl/bFnp22YpdQntzKpx9

Edited by user12321

На 25.04.2025 г. at 16:15, chavi1 написа:

Понеже не мога да намеря да редактирам горния пост.

Корекция - 8E4 910 155 А. А е буквата не Б. И 4000 лв. е цената на нов :( . И това е парт номер от Ауди. Чета по разни форуми този номер го дават като софтуерен или нещо такова и има също и хардуерен номер, който е различен. Съответно на различни хардуерни номера може да се слага съответно различен софтуер. Обаче при положение че модула е тотално развален как мога да видя този хардуерен номер. Евентуално да търся такъв съответстващ и някой да го флашне. И дали горното което съм написал не е глупост :)

Този който започва с 8Е е софтуерния номер. Хардуерния можеш да видиш като направиш диагностика с ВАГ-КОМ и след това погледнеш лога. Ето моя (в червено) за пример:

-------------------------------------------------------------------------------
Address 02: Auto Trans        Labels: 01J-927-156.lbl
   Part No SW: 8E3 910 155 C    HW: 01J 927 156 HT
   Component: V30 01J 2.0TFSI USA 0010  
   Revision: 00000008    Serial number: 00000000970437
   Coding: 0000001
   Shop #: WSC 99996 123 66781
   VCID: 2855E6799BE83A9

No fault code found.

-------------------------------------------------------------------------------

Така че ако пазиш стари логове, можеш да го видиш от тях.

Edited by CVT

Благодаря за отговорите. Няма стари логове, имам обаче от PIABG - BG/Plovdiv отговор за нов:

image001.thumb.png.898c408128dc306e7ae6a92bd4611a18.png

Цената е 3956,96 лв с ДДС.

Не си заслужава да се прави за тази цена. Още повече не се знае като са сваляли ECU, дали не са направили още някоя поразия.

От снимката се виждат очертаните за колата, естествено пак ги няма като номера в БГ :( . А дали някой от тези, които са по-долу и са в по светъл шрифт няма да стане?

Примерно гледам 01J 323 911 BF го има и със 01J 927 156 HT по-надолу. Дали означава, че е съвместим?

Само че си избрал погрешния модел. Избери този по-долу (в червено) и виж какво дава: 

Correct.thumb.png.139cec103af65d64b17833a7f17cc356.png

Щях да проверя аз, но нямам ЕТКА, а пък тази в Нета я направиха платена: цък!

Не съм го избирал аз. Това е от представителството на Ауди. Тази снимка са ми изпратили на запитването.

Ясно. Ами от това което виждаме в ЕТКА-та на Ауди + това което виждаме в свободната ЕТКА излиза че точния модул за твоя модел е 8Е4 910 155 А:

PartNumber.thumb.png.f68e433be23eed8469636d386a8fe57b.png

Твоя модел на трансмисията е JZT(SA), така че другите модули които се виждат по-долу за които питаш не стават.

Модела на трансмисията ти се вижда като декодираш ВИН-а си: https://www.vindecoderz.com/EN/check-lookup/WAUZZZ8E77A238396

Edited by CVT

Ясно. Благодаря за което. Лошото е, че трудно ще се намери по този номер :( . Нещата май-отиват на цяла кутия с модул. Или на части и белканто.

В магливиа Албийон има едно-две сервизчета, праят ги тия модоли кат такоа, виж разтърси се.

Преди 2 часа, chavi1 написа:

Ясно. Благодаря за което. Лошото е, че трудно ще се намери по този номер :( . Нещата май-отиват на цяла кутия с модул. Или на части и белканто.

Има ги в иБей: https://www.ebay.com/itm/183176977346

Излизат и в https://allegro.pl/ на доста по-ниска цена, но трябва следене.