Jump to content

Audi A4 1.9 TDI ( 1995г. ) или Opel Vectra/Astra 2.0 DTI 99г


paralichko

Recommended Posts

Голямата дилема стояща пред мен е коя кола да избера защото са на еднакви цени, едната е доста по комфортна от другата, но пък и доста по стара. Моля ако някои може да ми каже:

1. Колко струва по А4 - ката подмяната на ангренажния ремък + ролката

2. По книжката на колата ( а не кво е казал бай Геле масларъ ) на колко К се сменя маслото.

3. Колко харчи градско.

4. Има ли някъкви проблеми за които трябва да знам предварително имайки предвид че винаги съм карал OPEL

5. Подяволите моя ОPEL кво ли не му правих и не иска да пали от четвърт оборот ( имам предвид за дизелите ) и никои OPELE не пали така тия аудита трудно ли палят.

6. Зимата пали ли и с колко подгрявания ?

7. Много ли е по скъп ремонта от на OPEL или WV

8. Ако някой е мерил компресия колко трябва да е ? ( 1.9 TDI ).

9. Лесна ли е за ремонт имайки предвид че почти всичко си правя сам.

Със здраве

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе де да знам колега ама ми прави впечатление че 4 години е разликата между двете а цената казваш е близка :) . Аз съм на мнение че Орела не е кола а каруца ама това си е мое мнение. Има някаква причина опела да е на тая цена щото и толко е кола.

Аз бих взел аудито щото е мислено като е конструирано, качеството на материалите е по-добро но е и по-скъпо за поддръжка, ще си плащаш за тарикатлъка да караш ауди но лично аз бих взел него.

Успех в избора и дано случиш на читава кола която и от двете да избереш. Не забравяй че ауди карат премерените, имащите и ценящи едновременно лукса и спортната страст хора, Ауди не е за всеки, Орела е с нищо неблестящ доста безличен според мен автомобил но и той си има предимствата - евтин, което не е за пренебрегване в БГ. Трябва сам да си отговориш на въпроса склонен ли си да отделяш пари за Аудито си и да знаеш че караш КОЛА или искаш да си незабележим на пътя, сливащ се с пейзажа от автомобили но пък с евтина поддръжка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

незабележим на пътя' date=' сливащ се с пейзажа от автомобили[/quote']

Нямам нищо против това. То до година 2 ще се наводни с а4 по улиците както беше с Ауди 80 и Вектрите ( все си мисля че вектрите са по добри ). И пак ако не си със съпер наточената кола няма да се забелязваш. Ако е за газърията то голфове най много наточени има. Нямам претенции за забележимост а за безпроблемност + нисък разход + комфорт.

Със здраве !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говоря не за гъзарията, аз съм на 35 :) Говоря за по-качествения автомобил. Що ли не се сещам някога да съм видял нещо хем хубаво хем евтино :) . Що се касае до разхода Пунтото което карам на моменти е харчило 11/100 и в други моменти 5/100 в зависимост от тва как го карам. Говорим за пръчка дето сигурно не събира и 700 кг с тънка ламарина дето като затварям вратата се издува тавана :) . То е 2002 година и струва 12000 лв 1,9JTD. Сам си отговори на въпроса колко е кола тая кола за толко пари но пък харчи малко:) Направих си един експеримент - с Пунтото с включени фарове светкам на тоя отпред да се мръдне а той ми показва среден пръст, с Аудито не се налагам да си пускам фаровете кво остава да светкам на някой, разбираш ли ме какво имам в предвид - ИЗЛЪЧВАНЕТО. Що се касае до това Вектрата по-добра ли е от Аудито ще ти отговоря така - до 2001 год карах Калибра 1994 г, като я ударих на втория оглед се оказа че е изгнила по колонките, аз неизгнил опел не съм видял още а във форума знаят че се занимавам с коли. Сам си отговори дали вектрта е по-добре след като старото ми ауди 90 - 89 то лето нямаше грам ръжда :)

Колко ли струва Ауди 1999 година - май доста повече, поне 2 пъти повече от съотвената Астра/вектра ;) Защо ли???????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам и Ауди имам и Опел / Opel Astra Caravan 2.0 DI 16V 2000год. / лично мен Ауди е марката, която бих избрал отново. . . Първо, че Опела е по-тесен, няма го комфорта :? за подръжка не мога да ти кажа нищо минал сам от май месец да сега 35 хил.км. и не съм правил ремонти, но такива дребни неща изникват, че ме дразни цялата кола. . , сигурен съм обаче, че пари за подръжка ще даваш повече

. Ами то освен ефтината возия не остава друго :) жена ми супер и се кефи, че място има за количката на детето пък и за нея си е добре, да ама на мен ми е тясно като седне някой до мен и се бутаме :) 6.7 градско и 5.5 извънградско с климатика ми е разхода иначе Аудито 10 бензин си ги лапа и за още пита :)

Абе май не си уцелил верния форум, вземи да пробваш в Опел клуба и успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За колата на старо няма марка. Която е по-добра нея вземи, но имай в предвид, че дизеловата кола се кара доста...а аудито ако е 1995 е на 9 години почти десет :!: Ако колата е карана само в БГ колата може да е на около 250 000км....ако преди това е карана в Германия (98%сигурация) то тя ще е на на 500 000км....така че си прави сметката....един стар и разбит дизел и много по-лош и скъп и от V6 бензин.

Иначе няма спорт, сравнение между аудито и опела не може и да става...като почнеш от окочването та стигнеш до емблемата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално за аудито дето съм си го харесал оня вади некви сервизни книжки че е на 180 К км. и някъв бриф че е карано от един собственик. Може би затова му иска 14 000лв. 95 година а има и бая други по горубляне за по 13000лв. 96г. но са гадни, а тва е перфектно. До колко може да се вярва на сервизните книжки ?

П.С. Някои има ли инструкция за експолатация на англииски. Да я сканира и да я качи някъде мисля че ще е доста полезна за всички.

Със здраве !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе сервизна книжка се прави, не е проблем, смятам че километрите не са толкова фактор ако колата е поддържана щото е имало коли на по 2500 км дето харчат повече масло отколкото гориво. Но колегите са прави че дизел се купува когато смяташ да въртиш много, смятай тоя опел на колко километра е, да не говорим че поддръжката на дизела по мое мнение е по-скъпа от тая на бензиновата кола, наистина съвременните дизели вървят като разпрани ама не се знае докога :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

смятай тоя опел на колко километра е

Говоря за Ауди а4 1.9 ТДИ не за опел. Я ми обясни как се прави сервизната книжка ? Документа за ТЮВ и тои ли се подправя ? И кажи ако има някви белези по които мога да ги позная дали са подправяни ?

Със здраве !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятай че карам 12 годишен дизел Ауди и нямам никакви проблеми!Вече е поне на 250к километра и си е пушка.За зимата няма да говоря не знам какво е четвърт оборот!Защо питаш с колко подгрявания?Пали по-добре от бензин!!!Ако искаш ми вярвай!Само да са ти добре свещите и си ти!На -20 градуса си пали като нова.И като имаш предвид че моя мотор няма нищо общо с този на А4 мога само да кажа че и на 500к да е ако е гледан добре нема умирачка!Закарай го на майстор да го види и си ти!Разхода ми в града е 6-6,5литра!Не знам за Опела ама и аз съм на мнение че не е кола!Нищо против хората с опели ама мое мнение!Според мен няма място за сравнение.Ако наистина Аудито е перфектно го взимай!Не вярвам подръжката на 2те коли да е кой знае колко по различна!За А4 се намират части вече и на моргите!УСПЕХ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...