Jump to content

пак за дебитомера на АСЕ


halas

Recommended Posts

Има ли решение за този прословут потенциометър на дебитомера

Моля ако някои е решил проблема да сподели Благодаря предварително

Нов или рециклиран.Купува се всичко.Потенциометъра е капсулован.

Редактирано от peter66
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се смени само потенциометъра, за целта трябва да махнеш смолата, която е поставена заводски върху 4-те винта на които се държи. Нов потенциометър струва около 200 лв. За съжаление рециклиран дебитомер за АСЕ/AAD не се намира (търсил съм доста), а купуването на цял втора употреба е въпрос на късмет - не е ясно в какво състояние е потенциометъра, главата на инжекциона, ел. регулатор на налягане и т.н., но пък можеш да сглобиш от 2 дебитомера един читав. Продават и нови заместители/аналози на дебитомера, но и те са бая скъпи 1200лв ако върнеш стария. Затова ако ти е в ред самия дебитомер е по-добре да смениш само потенциометъра. Дори и потенциометъра да е 2-ра употреба можеш да му видиш състоянието преди да го вземеш. Важно е след като го смениш да го регулираш правилно - това е доста прецизна работа и от нея зависи правилната работа на двигателя. За реглажа погледни тук: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=2574...st&p=303792

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега миналата година го смених,така че може да поспорим.Рециклирани(фабрично) се продават.Даже и в Юнитрейд може да си оставиш стария и ти дават рециклиран.Преди цената беше около 350 лв.Сега не съм се интересувал.Дебитомерите навсякъде (нови и втора употреба) се продават без главата на инжекциона.Продава се " гол като пушка".Втора у-ба никой няма да ти даде само потенциометъра.Плащаш си целия дебитомер пък ако искаш си го разглобявай.Продавам авточасти и познавам всички по Симеон.Никой не се съгласи да ми даде само потенциометъра.Даваха ми го на половин цена в сравнение с продажната,но целия.За смяната си прав.Като взех рециклирания си го смених сам,но колата не вървеше.Закарах я на диагностика.Оказа се ,че много съм затегнал болтовете.Естествено има и други центровки.Затова по-добре е да се смени при майстор ,за да се направи веднага центровка.

Редактирано от vladi_di
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е необходим реглаж на потенциометъра за да работи нормално двигателя. Просто миналата година в началото имах голям проблем с моя дебитомер след като "припука" на газ. Баща ми по това време работеше в Юнитрейд и искам да те уверя, че дори с връзки не можаха да ми намерят рециклиран такъв. Просто след сумати търсене от тяхна страна ми казаха, че този модел вече е стар и не го поддържат :bia: . Със сигурност нямаше да се занимавам да възстановявам моя дебитомер ако ми бяха намерили рециклиран. Нов намерих на цената на която съм писал по-горе - пълен комплект включително и главата на инжекциона - незнам къде си намерил дебитомер "гол като пушка" :hilezh: и какъв въобще е смисъла да се купува такъв. Все пак главата на инжекциона е настроена по дебитомера и потенциометъра. С доста обикаляне намерих и нов потенциометър. Но съгласи се, че 200лв за нов потенциометър и то при положение, че карам основно на газ някак не върви :bia: . Друг вариант беше да взема 2-ра употреба дебитомер (имаше ги по 200лв. тогава), но никой няма да се съгласи да се махне смолата от винтовете на потенциометъра за да му се види състоянието ;). Все пак с помощ от колегите във форума успях изцяло да си възстановя дебитомера. Дори преди известно време смених и потенциометъра с друг 2-ра употреба (благодарение на колегата Zaharieff :musik: ). Така че, без да искам да заяждам или нещо друго, но специално за дебитомера съм търсил и обикалял доста и съм наясно какво може да се намери и какво не :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намериха ми го в един магазин в кв. Павлово. Самия магазин е близо до колелото на "Пушкин" в един от блоковете малко по-навътре. Това им е телефона: 8560298. Фирмата се казва "ПетърСвет", а човека Петър Йорданов. Миналата година ми го беше намерил доста бързо. Хубаво е да му дадеш стария си потенциометър за да не се получи объркване :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глейте кво открих ТУК електронен безконтактен аналаог на шибания бошовски потенциометър.Цената му е 4500 рубли - около $200 Дали това е възможно ? Моля за мнения.

Редактирано от kkaradjov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навремето и аз го гледах (когато имах проблем с дебитомера), но имаше доста лоши отзиви относно температурната стабилизация. Т.е. при различна околна температура се получава доста голям коефициент на грешка, което естествено рефлектира върху работата на двигателя. Причината не е само в електрониката, а и в използването на постоянен магнит. Цената също не е за пренебрегване ~200$.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...