Jump to content

Просветете неукия за озвучаване


stani76

Recommended Posts

До сега никъде не съм виждал сериозно узвучение с елипси :twisted:

Те това искам да постигна в моита...

mirco13.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз бих избрал елипсите за нормално озвучаване защото звука им е по-мек, хем да слушам качествено музика хем да не е слабо.

Да си натъпчеш багажника с говорители не е критерии за качествен звук.

Това имам в предвид, ако искаш да си като такси слагай такава музика, сини габарити, светодиод на антената и корейски халогени тип псевдоксенон :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Audi_90 Ако искаш да кажеш ,че това Ауди е селски тип...то с удоволствие ще съм селянинът които го кара...Така мечтая моята кола да си я направя!

mirco03.jpeg

mirco11.jpeg

mirco18.jpeg

Всички снимки са от една и съща кола

Извинявам се за големия,наистина големия офтопик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, разбира се че не искам да кажа нищо лошо конкретно за тая кола, говоря по принцип, не се засягай, наистина не съм искал да те обидя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре кажи каква музика ще слушаш в колата, ако е разнообразна, коя преобладава. Така ще е по-лесно да се препоръча нещо конкретно.

Не знам какво е това заблуждение с елипсите. Никоя сериозна фирма произвеждаща/занимаваща се с качествено озвучение не използва елипсовидни говорители. Audi_90 ти беше показал домашна система, предполагам си разглеждал различни тонколони и ако си видял хубави с елипси - покажи. Това с 5-те Херца също не знам къде си го чел, ако беше така, в субовете щяха да се слагат все такива.

Ето и пример, за да не бъда голословен:

кръгли:

http://www.electron.bg/product_info.php?ma...products_id=717

елипси:

http://www.electron.bg/product_info.php?ma...products_id=714

един и същи клас, можете да си направите сравнението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MIB®

Наи накрая някои на моето мнение за елипсите...

Audi_90 не си ме убидил...просто всеки има различни критерии за качество и красота...важното е на теб самия да си ти харесва какво караш :twisted::lol::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MIB, Pioneer ми е любимата марка, аз самия карам с P77, но говорителите им са под всякаква критика.

И как може да сравняваш домашно озвучително тяло с автомобилно??????????

Та те имат различни изисквания, домашното е в затворена кутия с ОПРЕДЕЛЕН обем, реален, в колата ползваш идеален обем, монтажа им е различен, чувствителностите на домашните и автомобилните говорители са различни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не сравнявам домашно с автомобилно, става дума за формата. Това за което говориш (разликите му отворен/затворен обем) не зависят от формата на говорителя. Можеш да видиш каква форма са големите бас-говорители за монтиране на кората, т.е. за отворен обем - отново са кръгли. Елипсите са просто по-удобни за монтаж на задната кора, нищо повече.

А Pioneer дадох за пример, защото човека не иска нещо скъпо. Наясно съм, че говорителите им не са нищо особено. На мен също ми харесва марката, но за съжаление и при тях е паднало качеството. Р77 предполагам ще е добро като изпълнение но всичко от серия 5ххх надолу малко куца. Не като звук, а като изработка.

Аз имам Р3630МР и след 6 месеца неще да изважда диска до край, подава се малко и трябва да го натисна надолу - смешна работа. Иначе съм много доволен от звученето, има доста възможности за корекции, спрямо други модели от този клас. Не ми е прескачал, слушам основно Аудио дискове. Панела също остава впечатление за евтина работа... но пък дизайна е много добър. Като цяло за тази цена/възможности/звук/дизайн си е много добър избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си прав, елипсите са по НЕудобни за монтаж от кръглите но ккато и да е, трябва да го чуеш за да се убеждаваме един друг.

Баса на елипсите съм убеден че е по-мек и плътен от на кръглите, в Мицубиши Паджеро задните фабрични говорители са монтирани върху елипсовиден адаптор, махнах ги и сложих елипси, звука е коренно различен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, няма да спорим. Свеждаме го до лично възприятие.

Важно е да се кефиш на :twisted: докато си караш :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно :twisted: , затова казвам че слуха е най-верния критерии.

Оня ден като си избирах колоните за у нас JBL не ми харесаха толкова като звук колкото Jamo, въпреки че всяко дете знае JBL какво означава

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какви други си преслушвал? Аз също се интересувам от такива работи. JBL ми звучат дискотечно, подходящи са и за Рок. За Jamo: ако се спра на тях, то определено биха били тези, които ти си взел, но нещо всичко което съм слушал надолу от тях не ми допада. Твойте не съм ги пробвал още. Последно от търсене и проучване съм се спрял на тези:

http://www.dali.dk/Page.asp?MMID=1&MID=3&U...UMID=84&PID=210

Също много добри са на KEF /но доста по-скъпи/ и на Focal.JMlab http://www.focal-fr.com/

Но за сега все още съм на етап проучване. Не бързам. Може да си поиграя с Амфитонките, които имам... така за занимавката да ги пипна малко :twisted:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

JBL определено звучат твърдо, слушах Yamaha в Техномаркет но продавачите там са такива тъпанари и некадърници че бяха обърнали + и - ама само на единия канал и се получава една изкривена музикална картина че бас има само като застанеш пред колоната, между тях никакъв и то на колони за 1400 лв. ЗАтова на риск взех тоя модел и спечелих.

Yamaha-та свири наистина с превъзходен звук само че заради некадърниците не можах да преценя баса й. Единствено нея я дават до 50000 hz. Но си прав че от Jamo май само тоя модел си залужава, той е от 35hz до 20000Hz, модела 570, същия кат моя на външен вид е от 40 до 20000 и 200 лв е по-евтин от моя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Технополис имат много по-добри условия и стаята е отделена от общата зала, лошото е че там избора не е много голям, от там си заслужава Tannoy, аз престоях 2 следобеда в Техномаркет и като гледам че никакви ги няма хванах един ресивър който искам да купувам и на него ги накарах под мой контрол да връзват чифтове колони. Виакм си като ше давам толко пари дай поне да си ги избера, тия затова са там но се оказа че ги ползвах като шерпи :twisted:

По едно време си викам що да ми е неудобно, на тия им е работата да ми предложат стока както аз обяснявам търпливо за камиони, и наистина никой дума не обели, мълчат и мъкнат колкони

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, така си е...

Tannoy са много добри, но за съжаление последния път когато бях имаха само Saturn S10, а аз исках да чуя Saturn S8. Казаха ми, че се е продал и сигурно няма да имат повече... ама като ги знам колко са в час, може пак да миня някой път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стани, виж сега и аз съм на тоз кръстопът.. да ти кажа обаче къде ни е проблема на нас с тези коли.. първо!!

Комби - нямаме кора..т.е. елипсите отпадат освен , ако не искаш да си ги вграждаш в колоните или калниците някъде..аз не искам.

Другото което оригиналните ни тонколони са в специални метални кожуси и са направени по такъв начин, че ако искаш да ги сменяш трябва да хвърлиш всичко и да режеш :twisted: просто други модели не стават в тези кожуси, които пък вършат страхотна работа, ако колонките ти са в ред щото вкарват всичко в купето и от моите оригинални колони + усилвател на Bosch + пищялки, които имаме серийно 8) се изважда мноооооого приличен звук. Та на теб, ако всички колонки са ти наред ти трябва само един добър плеър и си готов..

Щото съм сигурен този, който ти е слагал блаупункта е свързал колоките директно към него, а не през усилвателя и затова ти е гаден звука...та провери дали всичко ти е наред и как е свързано...може и през усилвателя да са ги свързали и той да е сдал багажа..., може да са се скапали някои колонки..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MIB, ако искаш мини в Музикална къща Фактор на Раковска, те са вносители на Инфинити и на Таной, при I-ва градска, аз имам отстъпка там и ако си харесаш нещо ми звънни за да я ползваш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво е това заблуждение с елипсите. Никоя сериозна фирма произвеждаща/занимаваща се с качествено озвучение не използва елипсовидни говорители.

ДА СИ ЧУВАЛ ЗА MORDOUNT&SHORT

те правят hi-fi с елепси, нещо уникално е звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, Audi_90, ще погледна какво имат! :twisted:

MORDAUNT-SHORT не е висок клас техника, и като гледам не използват много често такив говорители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това Magnat e като Lanzar, Тhunder, китайски марки ако въобще могат да се нарекат марки.

Аудиомания се опитваха да ме убеждават колко са велики но за съжаление неизвестни в България докато не отидохме със със шефа на Фактор където лъсна цялата истина, марка която си плащаш на производителя в Турция но най-вече в Китай за ти произведе каквото искаш.

В Технополис ми пуснаха да сравня Infinity и Thunder, Infinity -то беше 300 лв бройката а ТHunder-a двете:twisted: Помислете дали има разлика в качеството на звука :lol::lol::bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето една статия за тези, които се справят добре с англииския относно формата на говорителите. Тука е обяснено защо конусните/кръглите са най-добри.

http://www.audiomn.org/Newsletters/1997/asm_jan_97.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...