Jump to content

какъв е тоя чарк и какво прави


c1ick

Recommended Posts

Здравейте,

Не мога да разбера какво точно прави тая джаджа на снимките. Тъй като е разположена малко кофти за снимане, ще дам допълнителни пояснения: До ключалката за запалването имам едно залепено пластмасово кръгче. Доскоро си мислех, че това е имобилайзерът, залепен там по нечия прищявка. Днес разбрах, че това, което отвън изглежда само кръгче, отвътре всъщност е някакво мини-вентилаторче, обаче остава неясно какво точно прави.

Днес слагах ГИ и газаджиите сваляха кората около волана, за да слагат бутончето за газта и явно са го разбутали, защото сега изглежда счупено, но вентилаторчето си се върти. Проблемът е, че при преминаване през някакви неравности (каквито не е като да няма по пътищата) вентилаторчето се размества и перката започва да стърже по някое от пластмасовите крачета вътре, което е меко казано дразнещо. Не мога да разбера тая перка накъде духа въздух - май не е навън, защото през черното кръгче не се усеща ветрец, а и не съм чувал за екстра 'обветряне та*аците на шофьора'. Така че остава вариантът да духа навътре, но за чии дявол ще го прави, нямам понятие. Една от теориите е, че вкарва въздух за някой от датчиците на климатика (който е Diavia и е слаган допълнително на колата).

Ако някой знае за какво служи тая джаджа, моля да сподели.

Мерси предварително.

post-11948-1215034948_thumb.jpg

post-11948-1215034983_thumb.jpg

post-11948-1215034987_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като го гледам ми прилича на "цъкалото" на мигачите. Но изобщо не бих заложил на това :hilezh:

че за какво му е моторче с перка на цъкалото?

а и цъкането изобщо не идва оттам, чува си се от централната конзола някъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това е нещо като температурен датчик на климатроника, тъй като той не е оригинален и го няма оригиналния отвор на централната конзола, този сигурно е слаган допълнително. Оттам измерва температурата, за да знае колко силно да духа и колко градуса е в колата и т.н. Тоест е аналог на това:

th_92757_asd2_122_427lo.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...