Jump to content

Тресене между 80-100 км/ч


pepi^

Recommended Posts

Привет на всички преди два месеца започна нещто да трепери волана от 80 до 100 км/ч и обратно като пусна по инерция от 100 до 80 първо мислех че може да е от гумите въпреки че са чисто нови и ходих на баланс сега сложих чисто нови зимни и пак е така.Преди шест месеца сменях всичко по окачването макферсони,тампони на носачите,накраиници задни тампони.Казаха ми че може да е от дисковете но не мисля че е от тях защтото не тресе като натискам спирачкикте дори и при 160км/ч (примерно) Някои ако може да ми помогне и да ме насочи от какво може да са тези вибрации не изскючвам и да има пак разбити тампони нали продават всякъкви ментета по магазините колата е Б4 1.9 ТДИ Avant.Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега сложих чисто нови зимни и пак е така.

Ако си със същите джанти там е проблема. Аз така карах много време и накрая попаднах на свестен вулканизатор и нещата се оправиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е много вероятно проблема да е в джантите,все пак при смяна на гуми се минава през машина за баланс.

Редактирано от INFERNO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гледал си ги джантите ама щом е в точно определени километри е от крива джанта. Друго има едни подложки или нещо от сорта пластмасови са супер евтини ама ако ги няма се получава подобен ефект на мен така ми я нямаше едната и между 100-120 (е имах и крива джанта :bia: )ама като ги оправиха заспа колицата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щте ходя да видят пак джантите а какви са тези подложки къде се намират джантите са железни не съм виждал да имат нещто друго по тях или диска

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми аз не съм майстор та може да не го обясна много добре като се свали джантата е едно малко кръгло с малък диаметър и се вади с ръка и е върху дисковете(силно казано, но не е на джантата) с по-малък диаметър от този на който са разположени болтовете. не мога да го обясня добре дано съм бил от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На въпросните пластмасови пръстени им се викат "втулки" :bia:

Добре е да ги има,евтини са ама много трудно се намират.2 години карах без втулки и нямах оплаквания,но мои познати с подобно тресене на колата в определен диапазан от километри са си решавали проблема с такива втулки.При мен от 1 година се получи такова тресене(м/у 100-110).Понеже не намерих дълго време втулки си поръчах на един стругар да ми направи метални.Сложих ги при смяната с комплекта зимни гуми.Тресенето изчезна.Дойде пролет,сложих пак летните гуми и тресенето обаче пак се появи :P Останалите възможности са крива джанта или скъсан тел на гума.Тези дни ще си решавам проблема защото вече 1 година друсане ми стига :hilezh: Като го оправя ще пиша да кажа от какво точно беше проблема при мен и да дам съвет на колегата ако още не си е решил проблема.

Айде със здраве....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...