Jump to content

INFERNO

Members
  • Мнения

    561
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от INFERNO

  1. INFERNO

    Въпрос за турбо

    А ти я кажи къде го прочете това "навсякъде",че в цитата къде си го предложил го няма? Май требе да одиш при чичо дофтур за нови пенджури. Сори за спама колега,и успех в разрешаването на проблема,пиши какво е станало накрая
  2. Само изчакай повече време след като си пръскал преди да даваш на контакт,защото на мен от такива процедури без изчакване ми се наложи да сменям ключ.
  3. INFERNO

    Въпрос за датчици

    Мен ме интересува конкретно за стойностите им,защото на едно място бях чел че трябвало да показват еднаки такива.
  4. Въпроса ми е към колегите които са запознати със стойностите давани от 2-та температурни датчика за ABK мотор,този синия на тройника,и синия на инжектора.Еднакви стойности ли трябва да дават тези датчици,защото на мен когато онзи на тройника ми показва да кажем 180 ома,другия дава по 18 ома,или нещо от сорта,но близо 10 пъти по-ниска стойност.А съм се захванал с тях понеже колата на загрял мотор "тъпче" в ниските обороти,от 1700 до към 2,и е с повишен разход (12/100).Карам я трета година,до сега не ми е правила такива неща.Никога не е имала газова уредба.Гофрирания маркуч от дебитомера е здрав,всички вакуми са си закачени по местата.Свалях дебитомера да огледам клапите - чисти са като сълза,явно е подменян от предишен собственик в чужбина с нов.Свещите са нови,капачка на делко и палец също са сменени с такива на BOSCH.Като цяло не ми изписва грешка като я закача на лаптопа,та си мисля за тези 2 датчика,или моторче за празен ход.
  5. Ами при моя познат оправи работата врялата вода,така или иначе нищо не ти коства да пробваш. А за бояджиите колегата дето се е притеснил че ще останат без работа едва ли,светът ще свърши баламите не,докато има глупав народ ще има сладък живот
  6. Не е много препоръчително с пистолет,защото се нагрява само една точка,неможе да се нагрее равномерно навсякъде,и е твърде вероятно да се получат деформации според мен.
  7. Един познат имаше такъв проблем на А4-ката си,свали бронята и я наля от вътре с гореща вода,даже мисля че беше вряла,и тя омекна след което с натискане излезе вдлъбнатото.
  8. А мерил ли си да не би нещо да ти дърпа ток и когато не си на контакт?
  9. И аз залагам на късите разстояния,имах такъв случай с предната си кола.
  10. На централните се сменят много лесно,виж на страничните е друг въпрос.И не би било зле да уточниш на ляв страничен,или на десен страничен,защото и това има значение
  11. Аз си преправих със светодиод за габарит,изпилих му върха за да "убия" малко насоченоста на светлината щото ми я правеше в точка,иначе трябваше и малко оформяне на пластмасовото легло на крушката,и диода се запоява с прилежащите му резистори.Свети в малко по-ярък цвят от оригиналното,но не е нещо фрапантно.
  12. При подобен случай на старото возило ми се наложи смяна на водна помпа,само че теча беше по-малък като че ли ...
  13. Определено,имал съм 1 път възможноста да видя какво означава добре пастирана кола - няма нищо общо с "услугата" която ще получите на 95% от автомивките.
  14. Ами то май това се има в предвид,че на дизела слагат бензин,а не обратното.
  15. Махат се двете пластмасови кори които се намират в хоризонтално положение,ако мога така да го нарека,зад самия волан,а тва дето казваш че било шестостен - не е,звезда е,и по-добре не пипай волана,за да не се сдобиеш и с грешка на еърбега,освен с несветеща крушка на часовника.Циферблата се маха като се демонтират съответните 2 пластмасови кори за които ти писах по-горе,след тях се виждат 2 болта в основата на циферблата,после внимателно го издърпай напред колкото да можеш да откачиш буксите му,при мен ако не се лъжа бяха общо 4,но аз имам и дисплей за външната температура.Важното е да действаш внимателно при изваждане и поставяне,защото в долния край,по средата на платката на самия циферблат вървят няколко "магистралки",които са открити,и на предното ми ауди по невнимание бях наранил и прекъснал едната точно при такова вадене на таблото,та не ми работеше уреда за температурата на охлаждащата течност,оправих го с поялник де,ама не е приятно ;-)
  16. INFERNO

    Въпрос относно б4...

    Моята сая градско не съм я засичал,щото е много относително,особено ако висиш по кръстовища и т.н. Извънградско ми е падала на 7.5 без клима,на абсолютно спокойно каране 110-120,но ми е горила и по 11 на 100,зависи от натискането. Апропо разхода на газ като литри не е ли по-голям от този който би дала колата на бензин,и ако е така на колегите с газ дето са писали,на бензин извънградско колите им по 6 на 100 ли горят?
  17. Може ли задната седалка на ауди а6 авант,модел 2003 да кажем,да се вдига напред,и облегалката да пада в освободеното място като по този начин отворената площ към багажника да става равна,или само облегалката пада надоло.
  18. INFERNO

    спирачки в4

    Щом е хванало след 2-ро натискане на педала,може да е нужно просто обезвъздушаване ... но от друга страна ако е тва проблема,не би трябвало да прави беля и на ръчна,същото е и ако е в цилиндърчето си мисля аз.
  19. Явно не си от наборите дето са сварили казармата,карай да върви - спамя един вид,не се лови толкова
  20. Нема да спориш бе,ще слушаш кво ти пее старото кемаф,апропо ти ларингофони ползваш ли?
  21. Ако термостата не отваря,няма да "дуе" и двата маркуча ми се струва,мисля че нещата отиват към шабър и гарнитура.
×
×
  • Create New...