Jump to content

ПРОБЛЕМ с превключване на скоростите на Б4


Recommended Posts

ако някой може да ми даде съвет за следния проблем ще съм ви много благодарен.колата я имам от една седмица Б4 2.0 90кс 92г . когато я купувах ми нанаправи впечатление че скоростите на студен мотор влизат с затруднение, но като я покарах се оправиха, но сега забелязвам че този номер ми го прави независимо от температурата но не винаги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нормално е да ти го прави на студено защотот тогава маслото е много гъсто и превключването ще ти е трудно.вероятно проблема ще ти е от амбреажната помпа.как ти е педала на съединителя?връща ли е до края или не се движи както трябва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същият проблем и се писа доста във форума. Но за да не търсиш, ще ти обясня, макар че още не съм отстранил проблема. Значи ако ти е здрав съединителя/ сигурно знаеш как се проверява/, цялата работа е в помпата на педала. При мен, се оправя донякъде след като покарам известно време, но на моменти пак се инати. Ще я сменявам скоро и се надявам всичко да е ОК. Успех и на теб!!! Със здраве да си караш колата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

друго - при самия скоростен лост има едни джаджи май са пластмаси - не съм ги виждал. Те май ти определят как се движи лоста - абе не съм много наясно. Знам че след като веднъж ми бяха сложили майсторите скоростната и тествахме скоростната и майстора вика "що не каза че ти влизат трудно скоростите, щяхме да смениме .... "(каза тези джаджи на които не им знам точното наименование и мисля че спонена че са пластмаси)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същия синдром имах на Опел Вектра. След като смених съединителя, се Оказаха синхронизатори. Самия ремонт на тия джаджи беше евтин, ама сваляха скоростите- там ме Ощавиха 150 лева за сваляне + качване, само за работа беше това:wink:

Успех ти пожелавам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...