Jump to content

Георги Борисов

Members
  • Мнения

    278
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Персонална информация

  • Локация
    софия

Георги Борисов's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Какво не те си разбрал колега? Извинявай приятелю!! Не исках да те обидя. Помислих че просто нямаш инфо и реших да съдействам.
  2. Ами колеги да се бяхте обадили на Мишо от Горубляне. Колкото пъти да пиша за него в този форум все ще е малко. Моята кола не я пипа никой друг освен Мишо, и всичко е ОК! На скоро ми смени гумичките на клапаните и съм сигурен че никъде няма да положат толкова старание и време за старият ми автомобил. Макар че за Мишо това е съвсем рутинен ремонт, го извърши така все едно работеше за своята кола. Сега колата е "пушка".Жив и здрав да си Мише!!
  3. Присъединявам се към похвалите за Димо. И за накладките и за съединителя. Абсолютно точен и коректен, и както писа по горе един колега - без цигании!!! Благтодаря ти още веднаж Димо, да си жив и здрав бате !!!
  4. Моята каскада я ремонтира човек който си вади хляба с такива ремонти, и той ми каза че не се запоява защото мога да предизвикам пожар в колата. А нямам основание да не му вярвам. Рисковано е приятелю, по дебре да не рискуваш. А за този колега дето запоява жица, умът ми не го побира, по добре ако нямам възможност да го оправя, няма да карам колата, от колкото да импровизирам с рисковани операций. Но това си е негов проблем. Успех!!!
  5. По грешка отговорих на друг колега. Аз го оправих моят проблем почти без пари! Но от тази одисея ми остана една нова каскада. А иначе си купуваш от магазина един термо предпазител/мисля че така се казваше/, струва стотинки,режеш крачетата на стария и стягаш новия предпазител с половинки от устер клема и готово. В никакъв случай не ги запоявай. Ако не разбираш нещо обади се на тел 0887 960 231. Успех!! Ще черпиш после.
  6. Запоява се друг път!! Захваща се с механична връзка, т.с крачетата се стягат с половинка от устер клема. Ако е запоено при високота температура калая се стопява. Гледах как ремонтираха моята каскада.
  7. Колега, минах по този път. Ако не намериш обади ми се на 0887 960 231, имам нова каскада - 50лв., или ще ти кажа как да си оправиш старата. Не питай старило, питай патило !!!
  8. Нека се включа и аз в тази говорилня със свое мнение. Прочетох внимателно всички постове, преобладава мнението за липсата на ценностна система на хората. Философия. Всеки живее и вижда нещата от своята гледна точка. За едни парите са всичко, за други необходимост за голяма част от българите жизненоважни и т.н Но не сте прави в едно.... Вярно че колата е само вещ която служи на човека, добре или зле, купчина ламарина но другато е важно в случая че отношението към вещите, респективно колата, определя и отношението ти към хората, животните околна среда и всичко което ни заобикаля. Когато получиш нещто на готово ,без да си пролял и "капка пот", естествено че не можеш реално да оцениш това което са ти дали. Я събирай пари и лишавай от куп неща семейството си за да купиш нещо хубаво, да кажем да повишиш стандарта на семейството се, и някой шаран поради своята немарливост те лиши от това нещо.......е кой ще го заболи повече? След 15-20 г./дай боже/ ако преживеем някакъв икономически бум, тогава наистина можем с лека ръка да се прощаваме с колите си /счупените имам предвид/, и да си купуваме нови без да се лишаваме от нищо. В настоящият момент това е само добро пожелание.
  9. Не съм сигурен дали броят на актовете ще го направи по внимателен. Шофьора на служебната кола(бившия), имаше 4 акта и нето една точка, а е професионалист? Е, сега въстановява точки но едва ли ще му дойде акъл в главата. Според мен, при такъв случай като на колегата Пикасо, е необходимо да се провери кой е подписал протокола за изпита, и веднага но момчето един проверовъчен изпит, листовки и кормуване. Ако се справи, само акт, ако не се справи и се окаже че е купил книжката - тогава сериозни санкции за него и инструктура му.
  10. И от мен съболезнования за колата. Когато човек държи на вещите си и се грижи за тях ,наистина е болезнено като ги повреди някой галфон. За шамарите сте прави, няма смисъл от тях, макар че в такъв момент това идва от вътре. Само да не се окаже че другия е по як от тебе, тогава кофти. Преди години карах едно Рено 10, и в мен се натресе посред бял ден идин катаджия с мотор с кош!!! Аз бях спрял и стоях на място близо 10 мин., и в един момент от дясно виждам мотора след което чувам "прасссс". Излизам от колата и не мога да повярвам, ченгето забило коша в колата ми. Гледам изумено а тоя ми казва- Извинявай не те видях!!? И това става на площад!!! След което се опита да ме изкара мен виновен, че съм паркирал там. А там си е паркинг. Добре че дойдоха и други ченгета та го озаптиха и откараха заедно с мотора. Е такъв задник си е за бой. А иначе в твоят случай стреса му стига и потрошеното Уно в добавка, важното е да няма пострадали.
  11. По добре иди при Мишо. Ще ти излезе по евтино, вместо да екпериментираш. Успех!!!
  12. Можеш да бъдеш сигурен че Мишо не е грандоман, и няма да се повлияе от похвали. Винаги е такъв, не само е професионалист и никога не претупва работата, ами е приятно и интересно дори само да стоиш покрай него . Жив и здрав да е !!!
  13. Преди време имах Опел - кадет, акумулатора му буше оригинален , пишеше Опел-Бош, сух. Три години без забележки, докато не го продадох. Случвало се е през зимата съм давал ток на дизелите.
  14. Аз съм сменявал катализатор с резонансно гърне в " Крафт". Колата е В4, 2.0 115 кс. Значи, ламбда сондата се монтира под същият ъгъл под който е била и преди. Иначе лошо. Колата става малко по- шумна, но едвали това ще е проблем. Ако е бил запушен катализатора, след смяната му с читаво резонансно гълне, колата се " отпушва" и върви по добре т.с компа получава по- достоверна информация от сондата. Но най добре е да се смени катализатора ако позволяват финансите!!!
  15. И от мен честито !!! Желая щастливо бъдеще, на бебчето и неговите родители!!
×
×
  • Create New...