Jump to content

Питане за лаптоп от USA


Recommended Posts

Та, един приятел се прибира след около месец от Чикаго и мисля да му поръчам да ми докара ето това http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1218011395791 . Питанката е как стоят нещата с таксите върху цената от магазина, както и важи ли гаранцията и за тук /щото май иначе ше се вкарам във филм/. Основно съм се ориентирал към HP, DELL,TOSHIBA, като за сега тази тошиба ми хвана окото. Рових и за други сайтове/оферти, но този като че ли ми се стори най - надежден. Ще се радвам на всякакви напътствия и препоръки. :hilezh: Предварителни благодарности

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та, един приятел се прибира след около месец от Чикаго и мисля да му поръчам да ми докара ето това http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1218011395791 . Питанката е как стоят нещата с таксите върху цената от магазина, както и важи ли гаранцията и за тук /щото май иначе ше се вкарам във филм/. Основно съм се ориентирал към HP, DELL,TOSHIBA, като за сега тази тошиба ми хвана окото. Рових и за други сайтове/оферти, но този като че ли ми се стори най - надежден. Ще се радвам на всякакви напътствия и препоръки. :wall: Предварителни благодарности

аз си купих миналата година четири лаптопа от circuit city( сега нещо гледам ги фалирали нещо май :flehan: ,но аз нямам вина :wall: ),всъщност купих ги за колеги на кораба чрез мой роднина в Сиатъл при което той си изрязваше баркода от кутийте,пращаше го по пощата до магазина и после вземаше някакъв рефунд май беше от цената(т.е. отстъпка ,обикновено около 80-100 $ на парче),което си беше добре дошло и за двете страни.Гаранцията важеше за определени марки(като НР определено не беше сред тях :wall: ),но не помня кои,май Сони и то не в БГ точно,а в Румъния.Иначе обикновено ако има обявена такава отстъпка,стоката трябва да се купи от човек с постоянен адрес в САЩ.Аз в последствие научих,че съм можел да го пазаря на адреса на компанията в която бачкам,но парите щали да ми ги изпратят там(в Маями),а нямахме с конкретния кораб ходене до там.

За получаването на отстъпката се чака към месец и нещо,понякога и повече,като има случаи и на "къса памет" от страна на тия вериги,но обикновено се получава стриктно.Така че въпроса е да имаш човек там.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази "mail-in rabat" за която говори колегата е друга мисля - цената която ще трябва да платиш за този лптоп си е $649.99 - аз самия ползвам купена от Америка Тошиба и съм много доволен - смея да твърдя, че тамошните са някакси по качествени от тези дето ги продават тук (знам какво говоря, работил съм в сервиз на ДЕЛ в България и съм ползвал и ремонтирал безброй всякакви марки лаптопи).

Аз с моя лаптоп за 2 години проблеми не съм имал, но ако нещо му стане някои имат международна гаранция - а в най-лошия случай ще си платиш да ти го оправят в оторизирания сервиз за марката в БГ (такива вече има за почти всяка марка).

Като цяло ако има кой да ти го донесе - а не да плащаш транспорт и мита си е жива далавера - цените са по-ниски а качеството е по-високо - аз лично препоръчвам покупка на лаптоп (и техника като цяло) от Щатите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз самия ползвам купена от Америка Тошиба и съм много доволен - смея да твърдя, че тамошните са някакси по качествени от тези дето ги продават тук (знам какво говоря, работил съм в сервиз на ДЕЛ в България и съм ползвал и ремонтирал безброй всякакви марки лаптопи).

аз пък няма да ти казвам колко лаптопа съм купувал там и колко от тях са били боклуци... та това, което казваш не е вярно. Същия шит са навсякъде евтините лаптопи. Хубавите пък, навсякъде са си хубави, ама скъпи. И при тоя долар в момента, не е толкова далавера да се купуват евтини, щот разликата е минимална. Също така, на тази цена от $650 имаш около 10% такса(в илиной е по-малко мисля), но все пак имаш още около $100 оскъпяване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове мерси за помоща. Знам, че за някои това е "евтин" лаптоп, но при условие че на мен ми трябва за ровичкане в нета, гледане на филми и писане на документи, прецених, че "скъп" не ми трябва. Пък и всеки се простира според чергата си в крайна сметка нали така. ;) Тази тошиба мисля я няма още в България, кефи ме дизайна, новият центрино процесор и останалите параметри са напълно достатъчни. Някак си ми се искаше да избирам между DELL и HP, но в този ценови клас в сайта ми харесаха тази тошиба и ей тоя ASUS http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?sk...d=1218044029168 , но към него съм някакси предубеден. Дано в Чикаго да ги има нещата в магазина, за дa не се налага мояt човек да прави american trip ;) . Пак ;) за помоща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тошибата е с международна гаранция, която важи и в България. Трябва да я регистрираш в интернет, защото проверката кога е купена се прави там. У нас дилъра я правеше тази регистрация, но за щатите не знам как е. В кашона на лаптопа трябва да има брошура в която да е описано на кой сайт какво да направиш. Както написах и в другата тема компютърната техника е освободена от мита, но ако правиш внос ще те накарат да платиш 20% ДДС. Най-добрия вариянт е човек да го внесе, като личен ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...