Jump to content

Централно заключване


sebastian

Recommended Posts

Здравейте колеги!Имам проблем с централното заключване или по точно с компресорчето което създава вакума,в платката нямам проблем.Интересува ме по точно с какво друго компресорче е съвместимо мойто за да го заменя.Колата е А4 1.8Т Авант 1996г с комфорт на ел.стъклата.До колкото се запознах от намереното тук подразбрах че от Пасат 2 ставало,но не разбрах точно само компресорчето ли?И дали ще има кой знае какво преправяне или само презапояване на кабели?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз преди време бях в твоята ситуация колега... моят проблем беше следния:

Чупи се едната ламелка(беше станала на сол),след което задира и се чупи роторчето.Останалите 3 ламелчета ги хвърлих.Платката за светлините беше здрава,бучи известно време,но не заключва... ако е това си за нова помпичка.Помпичките от 80-ките и от Пасатите(2-ките) са същите.НО имай в предвид следното-ако решиш да си взимаш 2ра ръка гледай буксите,че има някои които са с 2,има и с 3.На теб ти трябва тази с 3 ако не се лъжа,но провери за всеки случай.Това е от мен,надявам се да съм бил полезен :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, да не би централното да бачка по-дълго от нормалното, да издава странни звуци при работа, такива работи стават ли при теб? Ако да, значи най-вероятно ти се е счупила графитената плочка, намираща се над моторчето, под платката на централното. Чест проблем при централните на А4 е. Самата плочка(същия вид) я има в централните и на Голф2/3, Пасат2/3 и т.н. Моята се беше счупила и си взех такава плочка от едно старо центр. от Голф 3(но не издържа дълго време). Надявам се да съм помогнал! Успех! :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен със сигурност не са счупени графитните плочки,защото съм разглобявал помпичката.Струва ми се че самото роторче задира, защото един път му капнах малко масълце и се оправи,но времено.Сега ме интересува по точно от какъв модел кола да си взема помпичка,нали все пак ще е втора ръка и се чудя от кой модел кола ще ми е по надеждна или всичко е на сляпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

А може ли да ми кажете някаква цена за втора ръка съответно за Пасат2,Голф 3,Ауди 80 защото нали се сещате че като кажа че е за Ауди А4 и ще гледат да ми удерат кожата.И има ли значение колата с колко врати е( 3 или 5 )

Редактирано от sebastian
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един колега беше писал по тая тема и казва че броя на вратите има значение за функциите на конфорта,аз мисля че не трябва в моторчето да има разлика но нека някой който знае да каже.Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Да обобщя какво стана!Взех централно управление от VW,помпичките за вакум са едни и същи с изключение на изхода за въздух(подлежи на преправяне)До тук всичко е просто перфектно,да но за тези които имат проблем с помпичката.При мен се оказва друг проблема,вече започвам да си мисля че е в платката.Един път работи един път не :hilezh::lol: Някакви идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя темата, щото и аз съм така. При мен познавам дали ще сработи централното ако ми светне лампата в купето. Не светне ли - няма централно :rolleyes: Така я взех и още не съм отварял да я гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

пичаго свали помпата от задния калник (десен) разглабяш сам и там дето влиза буксата (самите крачета) пре запояваш и ште си чук имах същия гаден проблем, това важи ако като я заключиш и се заслушаш помпата върти (от зад на калника ухото слагаш и слушаш), а пък не заключва...... няма защо ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

И аз от една година съм така. Когато иска работи, когато не ще - не ще.

Днес я разглобих за да видя какво толкова се пъне.

Оказа се, че две от спойките на контактите на релето, което управлява моторчето са спукани и оттам идва проблема.

Засега работи, ама и преди работеше от време на време. Така че тестовете продължават :-)

Имал съм подобен случай и с управлението на огледалата.

Това май ще излезе основен недостатък за по-старите автомобили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...