Jump to content

m2595

Members
  • Мнения

    135
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от m2595

  1. Здравейте! Разполагате ли все още с амортисьорите от колата? И евентуално да ми дадете някаква цена и за четирите. Благодаря!
  2. m2595

    "Бял списък"

    +1 глас за колегата more. Пазарувал съм няколко пъти от него, бързо и точно стават нещата
  3. Намерих каквото ми трябваше. Темата може да се заключи.
  4. Колега dinamito, не пипай нищо по плафона, само обърни крушките и ги сложи пак, диодите си имат определена посока на преминаване на тока, не са като обикновените крушки. Пробвай и пиши пак.
  5. Знам само за някои работи как се свалят - централната конзола, жабката, волана, корите над педалите и други такива дреболии, имам си и PDF-и с инструкции за тях. За самата коруба на таблото ми трябва малко помощ как се сваля, тъй като за нея нямам много инфо. Но явно ще трябва да търся на друго място.
  6. Здравейте, колеги! Проблемът е следния - от няколко месеца шофьорската врата е увиснала много гадно, трябва с по-голям замах да я затварям, понякога шуми от нея при по-високи скорости и т.н. Видях, че щифта на долната панта е хлабав и вратата играе в резултат на това, явно там е проблема. Взех си 2 панти втора ръка и искам да ги сменя и двете, но за тая цел цялото табло трябва да се свали, а не ми се дават кинти на майстор. Някой може ли да ме насочи как става номера с разглобяването на таблото, всякаква помощ ще е от полза. Благодаря много.
  7. Здравейте! Наскоро пръскалката отзад започна да се върти заедно с чистачката и веднага загрях, че се е счупила. Така и се оказа след като разглобих моторчето. Сега си търся ремонтен комплект (знам, че има такъв), но засега удрям на камък - звънях в Ауто+ Варна и оттам ми казаха, че продават само цяло моторче, но не и този ремонтен комплект. Откъде мога да го купя (за Варна говорим) и какво съдържа по принцип този комплект? Дали ще го имат в Порше? Моля за малко помощ. Благодаря.
  8. Да не сте вадили волана при смяната на таблото? И да сте давали на контакт докато волана не е бил на мястото си?
  9. Погледни компресорчето на централното. Отзад в багажника се намира, като свалиш кората от дясно се вижда, увит е в дунапренена обвивка. Възможно е при миенето да е влязла вода отнякъде, да се е намокрила платката и да се шашка централното от това. Дано да съм бил полезен. Успех!
  10. Написал съм "например", а не, че съм сипал точно толкова бензин. Колкото и гориво да сипя след няколко дни част от него го няма (според бензиномера), без да е пипан автомобила. На мен ми изглежда леко странно, за теб не знам.
  11. И аз имам сходен проблем. За колата от профила става въпрос. Проблемът е следния-светва ми индикацията за малко бензин, отивам до бензиностанцията (на около 1км от дома ми е), сипвам 15-литра гориво например и се прибирам у дома. Не пипам колата примерно 5 дена. На 6-тия ден като се кача и дам на контакт, стрелката е доста по-ниско и индикацията съответно пак светва. Няма локвички под колата след по-дълъг престой, няма миризма на бензин. Имам 2 подозрения за проблема-грешни показания на бензиномера или теч. Моля за вашите мнения.
  12. Да, издърпваш навън и надолу, объркал съм думата в предишния си пост. Решетчицата можеш да се опиташ да я свалиш като я напънеш от широката, вътрешна страна, с права отвертка например. Моите ги свалих по този начин. Ако имаш някакви други въпроси питай-ще помогна, доколкото мога. П.П: Ето за какво по-точно говоря. Опитай да напънеш в тази част с отвертката
  13. Първо сваляш кората под мотора, ако имаш такава. Демонтираш решетчиците в долната част на бронята. Под тях има два шестограмни болта, които трябва да отвиеш. След това отделяш бронята от подкалниците като за целта трябва да отвиеш няколко болта тип ТОRX, после хващаш краищата на бронята и ги откопчаваш като натиснеш навън и надолу. И бронята трябва да излезе.
  14. Здравейте, колеги. Отскоро колата започна да пали проблемно. Днес реших да се поразтършувам из двигателния отсек и забелязах, че маркуча на снимката е нацепен. Проследих го и с изненада открих, че другия му край беше откачен. Въпросът ми е къде трябва да закача маркуча и възможно ли е да се е появил някакъв проблем от това, че съм карал така, с откачения маркуч? Благодаря! П.П: Ето снимка на маркуча:
  15. Би трябвало да показва за почти всички крушки отвън (говоря за мигачи, къси, дълги, стопове) без тези за габаритите отпред.
  16. И моето Ауди е така. Като го взех габаритите отпред бяха заминали-нямаше никаква индикация на FIS-a. Съвсем случайно видях, че не работят и си ги смених.
  17. А не е ли възможно да е просто от калпава капачка на разширителния съд? Защото наскоро имах такъв проблем с една друга марка кола и със смяна на капачката се оправиха нещата.
  18. А филтъра за купето провери ли го?
  19. m2595

    Ауди А4 1.8Т - S4

    Изгорял й е бушона сигурно. Като отвориш капака на бушониерата търси за бушон 33. Той е за запалката и е 15А. И честито за новата придобивка. Дълго време да я караш и само да й се радваш.
  20. Пуснах темата си направо, без да проверя в търсачката, за което се извинявам... Благодаря и на двама ви за инфото, точно това ми трябваше да знам. Поздрави!
  21. И ако ми се наложи да сменям таблото например ще стане plug&play, така ли? В смисъл колата ще запали и с друго табло?
  22. Здравейте, колеги. Разбрах наскоро, че на А4-ките до 1997-ма имобилайзера е в отделен блок, а след 1997-ма вече е в таблото. Та въпроса ми е докога по-точно слагат иммо-то отделно? Питам, защото моята кола е произведена декември '96, но се води като модел '97 и не знам на кое от 2-те места е имобилайзера.
  23. m2595

    Краш тестове на А4

    Ето тестове на S-класата, 7ма серия, А8, и A6 http://www.youtube.com/watch?v=hyA55V3R39U http://www.youtube.com/watch?v=xGzd6L4UOb0
  24. Само да вметна, че някои модели нямат сигнализация за включени габарити. Такава се слага според това за коя страна е направена колата. За темата на колегата мога да кажа само браво-много добре е обяснено всичко. П.С: Сигнализацията за колана само предупреждава шофьора за това, че трябва да си сложи колана преди да тръгне, а не следи дали е закопчан или не. Поне при мен е така.
  25. m2595

    ключове...

    Коя година е колата?
×
×
  • Create New...