Jump to content

Завишени ли са цените на горивата?


Recommended Posts

Вчерашната статия на 24 часа http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=497030

Image_497034_6.jpg

Сравнете при настоящата цена на бензина колко е била цената на барела от 2008 и същата с тази година. Е няма такъв цирк, по последни данни пада цената на барела, ние пак вдигаме. Докога бе дае*** вашта м**** - само подобни думи ми идват колеги.

Редактирано от HellrazoR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В цяла Европа е така.

Явно има доста повече фактори за ценообразуването, от цената на петрола на борсите.... Те производителите и без това печелят сигурно по 500%.... Няма какво да направим по въпроса.. освен може би светът да стане като в "Mad Max" :eusa_wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали имаме тема за петрола "ПЕТРОЛА-цената прадължава да...",където правим констатациии по въпроса и изказваме възмущения и недоволство по въпроса.... и до там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста интерестна извадка. За съжаление нямаме право на глас а единственото, което можем да направим е да склоним глави и да плащаме луди пари за нещо, което би трябвало да струва по-евтино

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок за таблицата, но не забравяйте, че долара също скочи, при това с поне 15%. При бензин от 1.80 лв това прави 0.27 лв. отгоре, т.е. 2.07 лв. минимум. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А като си купихте вестника погледнахте ли най горе при рекламите на първа страница да не би Лукойл да си е спрял рекламата , че цените не са от вчера нереални.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колегата Владо е прав, доларът скочи доста и въпреки това, ако направим сравнение между цените на дизела от август 2008 и май 2010, ще видим, че през август 2008 при петрол по-скъм с 26.23%, нафтата е била по-скъпа с 9.55% от нивата през май 2010. Сметките са правени при отчитане движенията на цените и на петрола и на долара. Акциза не е променян през същия този период. Следователно може да приемем, че цената в момента е необосновано завишена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...