Jump to content

Vlado_193

Members
  • Мнения

    251
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Vlado_193

  • Рожден ден 14.08.1978

Друго

  • Kaра
    картинг

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Варна

Последни посетители

2235 профилни разглеждания
  • ki4o

Vlado_193's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Май-май така излиза. Те не са автомивка, макар, че предлагат безводно измиване. Носят гръмкото име автокозметичен център!
  2. Във Варна автокозметичен център 100 TIN, на ул. Отец Паисий. Закарах колата за пастиране. По безмислени пари за пастиране на автомобил не съм давал. Всъщност това са най-безмислените пари които съм давал за поддръжка на мой автомобил. Изключително повърхностна работа, все едно да отбият номера и да вземат парите. Дори мижавите драскотини които се получават от миене с гъба не бяха изкарани на повечето места, а там където не може да влезе главата на машината за полиране не бяха бутнати, все едно нямат ръце. После ми даваха мъгляви обяснения и философстваха, че щом машината не може да мине по добре да не се бутало на ръка?! Да не говоря за челното стъкло, което според мен изобщо не беше пипнато, нищо, че взеха и за него пари. По колонката стояха следи които пред тях им изкарах на ръка само с 2-3 потърквания! Не ми се занимаваше повече да показвам собственото им неможене. Явно минават отгоре отгоре с машината без да се заглеждат какво са свършили и ако е необходимо да се повтори. Съжалявам, че не аз си взех колата, никога нямаше да им бъде платено за (не)свършената работа. Може добре да полират фарове, но май само това могат. Друг приятел беше отчаян от чистенето на кожения си салон. За съжаление го разбрах едва когато му се оплаках ПП: Ако някой знае къде във Варна може да бъде свършена добре подобна работа моля да ми пише на ЛС.
  3. Vlado_193

    проблем с бобини?

    АДР-а не е ли с една сдвоена бобина?! Как се разменят?
  4. По данните за вискозитет при температури -30 градуса излиза, че има разлика в студения старт. Въпреки еднаквия индекс (в случая 5W) вискозитета, а от там и дебита на маслената помпа е различен. Ето пример: EDGE 5W30 Viscosity, CCS -30°C 5800 mPa.s (cP) EDGE 5W50 Viscosity, CCS -30°C 6600 mPa.s (cP) Това е близо 14% разлика. Би трябвало 5W30 да е по добро при судения старт. Лично установих как дори различни 5W40 на една и съща марка (Evolution и Competition на Repsol) се държат различно при -15 градуса. С Evolution-a въртеше доста по тежко и мотора тракаше бетер стар дизел докато позагрее малко. ПП: Едва го изтраях 6500 км тоя Elite Evolution 5W40 и го смених.
  5. Така като гледам цените ТРВ, ДЕЛФИ и СИДЕМ ги вземаш от ТЕХ-КО с отстъпка. Най-малко зле от тях е ТРВ-то. За останалите: ако ти се дават пари вземи Лемфьрдер.
  6. Vlado_193

    Бобина А4 АДР 1.8

    Нова, на БОШ е към 1500 лв. Има на ХОФЕР за около 500 лв. Втора ръка не зная, имах една, точно тая, за АДР мотор и я дадох на един майстор тук във Варна. Ако си от Варна мога да ти дам координати на ЛС да идеш и да я пробвате.
  7. Ромпетрол толкова го дават: LPG 30/70 Освен да имат предвид обратното.
  8. 70/30 имах в пред вид 30% пропан и 70% бутан, това е средното съотношение за Бг. Зимата пропана е малко повече поради по-ниската си температура на кипене, от там и твърдението, че "зимната" газ е по-хубава.
  9. Евала, най-после нещо трезво. Факта, че дори и последната А4-ка има аналогично окачване го доказва. И на японците сполучливите им коли от този клас Mazda 6 и Accord (на Акорда са 2 сдвоени, а на Маздата горния е сдвоен) са подобни по идея. Те да не са по-прости от Немците.
  10. Вярно, че е по-опростено да се смята с Q за литър, но по-подробното ми описание е с цел по добро разбиране, и от там по-ясно доказателство. Разликата между 29,00 MJ/L и 22,16 MJ/L не е 13%, а 30,87%, не зная как го сметна 13. Ефективността на преобразуване на енергията в цилиндъра е различна за двете горива, а ти си го пренебрегнал.
  11. Ето ви една проста сметка която доказва, че не е възможно рекламираното от газаджиите равенство във вървеж и разход между двете горива. Разбира се нищо против Eurogas нямам, съгласен съм, че повечето хора не усещат и не отдават значение. Самия аз 4 години карах коли на газ и съм доволен, не съм имал особени проблеми, смея да твърдя, че при моментното съотношение на цените е около 40% по изгодно да се кара на пропан-бутан. Подчертавам, че не искам да кажа нищо лошо за Eurogas, напротив, поздравявам го, че е може би единствения занимаващ се с АГУ-та в момента с толкова много добри отзиви не само в АУДИ форума. В този смисъл, той не принадлежи към понятието "газаджии" което използвам. Плътност на пропан-бутан (70/30): 524,02 кг/куб. метър Плътност на бензин А95: 720 кг/куб. метър (дават я от 720 до 775, вземам най ниската защото така е по-благоприятно за резултата от гледна точка на газаджиите) Долна топлотворна способност на пропан-бутан (70/30): 46,251 MJ/kg Долна топлотворна способност на бензин А95: 44 MJ/kg Пример при разход 10 литра бензин/100 км за да е по лесно съпоставянето накрая: 10л бензин са 7,2 кг което се равнява на 316,8 MJ енергия. При равна ефективност на преобразуване на енергията в мотора, за същото количество енергия (мощност на колелата) ще са необходими 6,85 кг пропан бутан, което е 13,07 л. Както Eurogas писа, поради ред причини пропан-бутана може да изгори по-ефективно от бензина. Ако приемем тази разлика за 10%, което е нереално много, ще излезе, че ни трябват 11,76 л пропан бутан. Т.е. дори и в най-благоприятния за газта случай имаме почти 20% по висок разход в литри необходим за запазване на вървежа същия като на бензин. Подчертавам, същия вървеж. Но, както знаем вървежа не е същия, и разликата не е в стотни а десети и дори цели секунди (който наистина е мерил знае, че е така). Т.е. може поради тази причина реалният разход на газ да бъде с по-малка разлика спрямо бензина, не чак 20%. Обаче го има, дори и колата да върви по слабо. Независимо какви звезди ни свалят газаджиите. ПП: Не е точно по темата за 1.8Т, но важи за всеки един двигател с АГУ газообразна фаза.
  12. В "Ц" реално нямаше про коли, пуснаха се 4 коли от street open който беше и най интересния. Съжалявам много, че рали Голфа не се пусна, според мен влизаше (поне) в тройката на street open.
  13. Vlado_193

    компресия на А4 Б5 АДР

    Миналата година мерих на моя. 11.5-12 бара, студен мотор, студено време, без свещи на останалите цилиндри. Със свещи правеше над 0.5 бара надолу. Направих го ей-така, не заради проблеми.
  14. Тия евтините тройници ( VAICO например) карат 2 до 3 години, просто да го имате в предвид.
  15. нейното включване се определя от налягането/температурата на кондензация на фреона
×
×
  • Create New...