Jump to content

Сони вайо съвет


Recommended Posts

Здравейте.

Замислил съм да сменям старата и немощна тошиба с нов лаптоп.

харесал съм си Sony Vaio F серията. (всъщност и Е серията не е за изпускане)

нещо такова: http://www.sony.dk/product/vn-f-series/vpcf12m1e-h

харесва ми че е 16 инча фул ХД, има блу рей, хдд-то му е 7200 оборота, процесора е i5 + 4гб рамец....(може и повече рам)

в същото време лаптопът не е по тежък от 3 кила, което ме устройва.

принципно се бях навил за Макбук, ама нещо цената не ми харесва особено на фона на Сонито, което е кажи речи със сходни характеристики, а и вид :)

никога не съм ползвал лаптоп на Сони и всеки акъл и съвет в тази връзка може да ми е полезен.

нещото което търся като цяло в машината е приличен пърформънс за идните 2-3 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей се разубеждавай от макбука... Не всичко е цифри и сухи числа. Много по-важно е как ОС-то използва хардуеара. Да не говорим за мулти тъч, дабъл скрол, БАТЕРИЯ, стенд бай режим, вируси (какво е това???), ъпдейти (дори на биоса - EFI) всичко е елементарно и лесно като детска игра...... Стабилност.... Ако решиш да преинсталираш ВСИЧКО ТИ ОСТАВА, дори софт и т.н. и се преинсталира САМО системата. Не мога да ти опиша какво удоволствие е една система просто да работи по най-лесния и елементарен начин и се съсредоточаваш само върху работата си. Сега като седна на някой Windows базиран лаптоп и само като му пипна тъч-пада и разбирам колко прецизен и удобен е макбука ми. Как всичко е изпипано до най-малкия детайл и просто не ти прави впечетление колко добре работи, докато не направиш крачка назад и пипнеш всичко останало различно от Apple. Даваш си сметка как сухите числа не са най-важното нещо и като видиш всички други чи_ии наредени по щандовете в техно-матазините (acer, lenovo, sony........) са нещо посредствено и гледаш с надсмешка на тях. Виждаш колко евтино са изработени, грозната пластмаса, хилядите шарени лепенки, ненужни слотове които стърчат от къде ли не, който карат клиентите да купуват и направо ти става смешно.

Редактирано от DJ_Vasko_C
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам от линка, че лаптопа е със странната клавиатура. Увери се, че ще ти допадне, защото е доста по-различна като усещане от масовите клавиатури. Не си написал за какво ще се ползва и дали наистина имаш нужда от HD дисплей.

От скромния ми опит с лаптопите на Сони не съм очарован, нито от качеството на изработка, нито от надежност, нито от сервиз. Това за модели от преди 2-3 години.

Мак лаптопи не съм пипал, но при Win машините има различни тъч падове, различни дисплеи, различни клавиатури, различни дизайни, материали. Да се слагат Асрок за 700лв и Текра за 2500лв на една везна не е съвсем коректно.

Освен Acer, Lenovo, Sony има и Dell, HP, Toshiba :hilezh:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За клавиатурата и на това Сони и на Ейпъла (white & unybody) мога да кажа само 1 - НАЙ-УДОБНАТА КЛАВИАТУРА която някога съм ползвал. На практика е почти една и съща. Патент е на Сони и ейпъл им плащат за да я ползват. При всички актуални алуминиеви модели на макбука, буквите на клавиатурата светят.

Редактирано от DJ_Vasko_C
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега, на български се пише "епъл" ;-) иначе си прав до голяма степен ;-)

Редактирано от Miladin Miladinov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

клавиатурата не ми е проблем. дори мога да кажа, че се стремя към нея.

единствено не ми харесва че при сони не е светещата.

за изработката на сонито - допада ми...както казах в момента съм с тошиба сателайт А300 и сонито на пръв поглед е от доста по приятни материали.

тошибата си я обичам, защото ми служи вярно и предано и най вече - безпроблемно.

просто ми трябва по "бърз" лаптоп....за какво?....ами видео и снимково обработване, малко 3д чертане...основно МС офис, интернет, филми и някоя друга игра, че не съм играл от години.. ^_^

есента ще ми се наложи да ползвам една програма за 3д чертаене, а тя е нетръгваема на макбук.

бих се навил да взема втора ръка макбук, но с по старите процесори, защото с i-серията са по 3-4 хиляди лева, а в момента няма как да ги дам тези пари за лаптоп.

сонито ми е предела на финансите - в лева около 2300 май излиза.

от друга страна се чудя дали да инвестирам пари в лаптоп, след като имам някакво работещо лаптопче (макар и слабо)...а имам и служебно фуджитсо-сименс, което по принцип държа в офиса, ама мога да си го нося у нас ако реша....кофтито е че и двата лаптопа нямат ХДМИ изход и не мога да ги ръчкам в ТВ-то....но това е малкия проблем.

в събота ме изкушиха с оферта за 9 месечен безлихвен лизинг за сонито....и едвам се удържам :)

а и друго се чудя...тия модели са сравнително нови ...с новите процесори на интел...и се чудя дали цените скоро няма да са по-ниски от сегашните...

някой може ли да ми намери графика "сравнение" на производителността на i-серията с кор дуо и кор дуо 2?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напиши с какви характеристики е сегашната ти тошиба. Ако реално ти върши работа, защо ще я сменяш? Като цяло (лично мнение) за Win машина повече от 900 лева са грешни пари. Ето едно разумно решение http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09077059

Редактирано от DJ_Vasko_C
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CPU INTEL PENTIUM T4400 2.20 GHz

тоя процесор е на 3 години поне....айде няма нужда.

тошибата ми е 1.73 гхз ...процесора май беше T2730 или нещо от сорта...с вградено видео на intel, което обикновено ми скъсва нервите.

лаптоп пръчка си имам и нямам нужда от друг такъв... :bia:

на фона на sony и macbook, които съм споменал до момента да ми препоръчваш този acer е леко смешно.

всъщност в темата питам за впечатления и сравнения (ако е възможно) на sony с другите марки.

впечатления имам от почти всички марки лаптопи, но sony не е сред тях.

също така мнения за сервиза на sony в бг не ме вълнуват, тъй като не съм в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой много близък приятел преди около половин година беше ТОЧНО в същата дилема: Сони Зайо 16" с Core 2 Duo Extreme 2.8GHz 8GB RAM, 500GB HDD, Blu-ray writer за 3000-и-нещо лева vs. Епъл МакБук Про 17" за 4000-и-горница лева. До сега беше ползвал сума ти лаптопи, но последно цъкаше вкъщи с MacBook Air като идеята му беше за нещо истински мощно, което и да има богат набор от възможности. Та, не е като да не знае за предимствата/недостатъците на Mac OS X.

В крайна сметка взе Сони-то заради по-добрата цена, по-добрият процесор (още не беше ъпдейтнат МВР 17" с i7) и възможността да генерира Blu-ray дискове с 1080 материал от домашните му видео камери. Горчиво признава, че му липсват основно две неща от Air-а и това е светещата клавиатура и скрола с два пръста. Иначе Windows 7 определено е добре направен и заслужава адмирации, но основните недостатъци на тази OS също няма как ги игнорираме.

Аз също доста бих се двоумил, честно казано, но при положение, че вкъщи освен Макинтош друго не ползвам вероятно щях в крайна сметка да взема MacBook Pro-то. Ако искаш все пак потърси оферта за запазен малко стар МВР 17" и прецени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

за макбук по скоро мислех 15 да бъде.

но размера на екрана не ми е топ приоритет.

искам здрав процесор, рам, видео и евентуално 7200 хдд.

другото което забелязвам, е че sony (поне на официалния им сайт за дания) вече не предлагат ВАЙО с core 2 duo процесори.

тук като гледам не ми се струва новата серия на intel да е нещо кой знае колко по добра от предното поколение

http://www.cpubenchmark.net/

Редактирано от redalex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Core 2 Duo-то макар и Extreme по-късно бе заменен с i7.

7200 диск е сто и нещо лева, а стария винаги можеш да го разкараш за някой лев. Така за мен не би бил въобще критерии за + или -.

Ако 15" те урежда тичай за MacBook Pro евентуално с новия hi-res дисплей (поне аз задължително така бих го взел) :hilezh:

Редактирано от Wizi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...