Jump to content

Мултимедия на задните седалки


Angelpleven

Recommended Posts

Реших да ви представя това което от известно време правя по моето А6 ц5.Проекта се състои в това на задните две седалки да се осигури едно така да кажем развлечение на пътниците което включва -телевизия,двд,разнообразни други файлове и формати и разбира се музика.В момента съм монтирал два монитора на подглавниците.Те имат входове за СД карта и флашка което е голямо удобство поне аз така мисля.Мониторите имат ТВ тунер но антената им е доста слаба,за това съм си взел антена със усилвател която ще монтирам във багажника във отделението предназначено за чейнджър.Имам и ДВД плеър за мястото на които все още се колебая,дали да е при антената в багажника или във отделението предназначено за ски сака,което ще прави по лесно сменянето на филмите.Едно нещо ме спира,че там сега като си сваля газовата бутилка ще стои хладилника който е с точните размери на тази вратичка и е като при А8.Значи двата монитора могат да показват една и съща картина могат и различна.Предстои да се снабдя със два чифта слушалки и някой други дребни нещица.Всичко досега ми е стъпило към 400лв.Изпълнението е доста аматьорско за което се извинявам и приемам критики.Всичко си правя сам защото това ми носи удовлетворение.

Прилагам засега една снимка в следващите дни ще дам още

post-42693-1285785558.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко много хубаво, но целта на този подфорум е да даваме обяснения към проектите ни кое как сме направили като добавим и снимков материал стъпка-по-стъпка.

Това, което за момента си показал, не се вписва много в идеята, която имаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,виждам че не си с мултиволан.Защо не хакнеш един двд плеър на мястото на фабричния касетофон и да нямаш една от дилемите.

Всичко много ми харесва,аз самият скоро ще слагам поне на единия подглавник екран заради малки бандит,но все още не е назряло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Сега ще ви покажа как завържих целия проект.

Сега вече двата монитора работят като телевизори с помощта на антената с усилвател.Предават ДВД сигнал от плеъра и могат да се ползват за разглеждане на снимки слушане на музика посредством УСБ входа и четеца на карти.Снабдени са с дистанционни.Остава ми само да изкарам два входа за слушалки на конзолата и бутони за пускане и спиране на мониторите подобно на А8

jf_a8_g_rconsole.jpg

Това е плеърът който ще ползвам

021057733.jpg

Ето как е изтърбушена облегалката за да се монтира монитора и прекарат кабелите

021057729.jpg

Готовият резултат

021057730.jpg

021057734.jpg

Ето тук ще стой плеъра

021057731.jpg

Част от кабелите и снимки от процеса на свързането и прекарването

021057737.jpg

021057736.jpg

021057738.jpg

Чертеж на цялата система

021057727.jpg

Редактирано от Angelpleven
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Колега, всичко което си направил е похвално - станало е много добре. Аз също обичам да си правя доста неща по колата сам и знам какво е удоволствието когато накрая видиш продукта на твоя труд.

Сигурен съм обаче, че доста от хората във форума нямат нужното време а и умения за да направят това, което ти си направил. Затова ще си позволя да пусна един линк в който се предлагат готови подглавници с всичко необходимо за монтаж - доколкото видях имат вградени ДВД плеари и възможност за игри. Цената която е посочена мисля е съвсем нормална като се има предвид че става въпрос за два подглавника.....

ето и линка - има още много подобни в e-bay:

http://www.bgcaraudio.co.uk/shop/product/7-inch-headrest-dvd-player-monitor-with-zip-covers-pairblack-bg0203/

Надявам се да съм бил полезен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегледах доста сайтове преди да се захвана с това но или идваха прекалено скъпи или просто не ми допадаха характеристиките им.А и ако не се вижда на снимките съм с текстилен салон малко смешно би стояло със кожен подглавник.Засега само може би плеъра и слабо звено защото ми се струва че се намира на неудобно място при мястото за ски сак но все още системата се тества

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не си затъмнил джамовете с фолио , ще се наложи - да не се набива отвън на очи. Доста труд и средства ще хвърлиш , а някой олигофрен ще ги изкара за секунди .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мониторите имат калъфи и не се виждат а имам и щори просто са свалени при снимките.Колата гледам през цялото време да прекарва по платени паркинги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...