Jump to content

Проблем с антифриза???


Християн

Recommended Posts

Здравейте колеги.Проблема е следния:антифриза е на нивото на половината казанче т.е под минимума.Видимо никъде не тече,не капе,загравя нормално ,охлажда се нормално,но ме притеснява това...Миналия ден купих антифриз от бензиностанция Еко /на бул.България/и долях 1л.на загрял мотор.Нивото стигна минимума.Вечерта гледам пак под минимума... :steinigung: седи си на нивото преди да долея и не пада ...имам я от година и само с антифриз съм я карал.Audi 80 1.8S NE мотор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти пада до половината , както казваш и повече не спада нивото си карай така , няма да имаш проблеми . Като за начало може да пробваш да смениш капачката на разширителния съд , не е скъпа .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Като наливаш до минимум на загрял мотор, течноста се е разширила. Като изстине се свива и пада под минимума. Колегата те е посъветвал да налееш на студен мотор, това е и моя съвет. Долей на студено до макс и карай. След 2-3 дена като излизаш сутрин провери нивото на студено и ще видим колко бяга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да търсиш течове също така.....най-трудно се хващат тези от изгнили тапи на блока на мотора, особено тази отпред до ангренажа....варианти много....радиатори, водна помпа, фланци.....Обаче не я карай много така, да не стане беля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така, мога да препоръчам да провериш сутрин след като е изстинала всички скоби, големи маркучи, пластмасовия фланец на главата, фланеца на главата отзад. Ако колата стои цял ден докато си на работа сложи един картон по-голямо парче отдолу и гледай дали е капало. На горещ мотор е трудно да се хванат течовете, защото се изпарява всичко а и понякога не тече, защото всичко се е разширило и спира да тече, обаче като изстине започва да подлизва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...