Jump to content

vlado77

Members
  • Мнения

    342
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vlado77

  1. vlado77

    Вода в багажника- B3

    Погледни там където се снажда калника с купето,при мен от там пропускаше и намазах надката със силикон.
  2. Замери колко волта отиват до фаровете.С едни релета и нови кабели мисля,че ще си решиш проблема. ЕТО за рефлекторите.
  3. Я долей на студен мотор до минимума и на другия ден пак на студен мотор провери нивото.
  4. vlado77

    няма спирачки

    Теглото на 1 и 2 ос =на масата на автомобила сумата от сбора на показанията на 4 колела се разделя на масата на автомобила и се установява спирачната ефективност.Трябва да е над 50% за крачна и над 20% за ръчна спирачка,разликата между две колела от една ос не трябва да е по голяма от 30%. Преди няколоко години теглото на автомобила се въвеждаше ръчно,но предполагаше към злоупотреби(не че сега не се злоупотребява де)
  5. Знам че не е добре да се кара без кантарчето,но ми стана любопитно как си решил проблема.
  6. Мисля че в пресечката на Германос в центъра имаше някакъв магазин за платове и тапицерии.
  7. vlado77

    Б4 АБК

    Извади свещите преди да си я палил и виж дали някоя е влажна.Аз така хванах моята гарнитура.
  8. Най добре се засича,като на празна бутилка заредите някакво количество газ и караш докато свърши.Метода с допълването,не е много точен,защото поплавъка не затваря винаги точно.
  9. Когато светне лампата не работи,иначе сега в хладното време лампата не светва и АБС си работи.
  10. Абсолютно същия проблем имам и аз на моята В3,само че аз не съм ходил на диагностика. Ще следя развитието с интерес,а ако намеря решение ще го споделя тук.
  11. Здравейте,ако може да използвам и аз темата на колегата,за да споделя моя проблем с АБС.Значи проблема е следния,АБС работи нормално,но когато е по топло или покарам по дълго 50-100км се изключва.При стартиране на мотора,лампата си угасва,но като тръгна светва.Сега като захладня го няма този проблем.Проверих датчиците всичките са добре.Ако може да ме насочите къде да търся проблема.Колата е В3,карбуратор и нямам букса за диагностика.
  12. Подкрепям колегата за поксипола,аз на предната кола го лепих и още не е паднало,3-4год.След залепването,го прихванах с тиксо за няколко часа,и не карах колата.
  13. Аз съм забелязал,че когато се мие в много топло време,се получават тези капчици.Колата не трябва да е много напечена.Най добре надвечер,по хпадинката.
  14. Буксата сигурно ти се мотка някъде около карба сигурно.Този клапан при нашите мотори има две функции.При студен двигател отваря леко дроселовата клапа,взима информация от един зелен датчик на тройника,другата му функция е при отпускане на педала за газта да задържи за миг оборотите на 1800,за да няма пропадане.Поне така си го обясних аз,защото трудно намирам информация за него.Вакум регулатора колегата ти е обяснил как да го провериш.И наистина дай една снимка ако можеш на карбуратора да те насочим по добре.
  15. Ето как са вакуумите на карбуратора.На снимката е объркан единия вакуум на клапана,този от дясно трябва да отиде от ляво.Вакум регулатора на делкото,взима вакум от тръбата на сервото.Клапани мисля,че не удря,аз съм прескачал 5 зъба.
  16. Зъбното колелце.Има доста изписано из форума.Зависи за колко пари го намериш.
  17. Снимката е от един руски форум,дал съм я да видиш схемата на вакумите.Не е казано,че маркучетата на вид трябва да са абсолютно същите.Щом са стари вземи ги подмени.
  18. Ето снимка на вакумите.Огледай за някой протрит или измъкнат.
  19. Колега не се вкарвай във филми,послушай колегата Николов.Ако имаш въздух в системата термостата няма да ти отвори и ще държи високи градуси колата,а при теб е точно обратното.Според мен термостата ти е за смяна щом отваря по рано.Извън града на колко градуса ти държи колата?Не е хубаво да се кара с отвита или липсваща капачка,защото системата работи под налягане.
  20. vlado77

    Скорости АКМ

    Аксиален лагер,съединител-комплект,семеринг на коляновия вал,семеринг на пръта за скоростите.
  21. Ти си с моноинжекция,а той с карбуратор.При мен,на Кейхин 2 има още една функция-при студен мотор,отваря леко дроселовата клапа за по леко стартиране.
  22. Изобщо не си пипай центровката,този клапан служи да задържи леко оборотите при рязко отпускане на педала за газта.При рязко отпускане на педала,задържа на 1800 оборота за миг и плавно ги понижава до 950.
×
×
  • Create New...