Jump to content

Гарнитура на картера


MARELLI

Recommended Posts

проблема е следния: сълзеше ми от гарнитурата на картера масло ,смених я ,обаче не изпозвах динамо метричен ключ,и сега тече мн повече о преди.в чудо съм се видял ,постоянно налива ,писна ми вече.тия дни ще отида да взема нова гарнитура ,и тоя пат ще затягам с динамо-метричния ключ. интересува ме с колко Нм се затягат.

п.с. също така и по горната гарнитура с какво усилие се затяга .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега-за гарнитурата на главата,като я купиш на опаковката е написан реда за стягане и ако не се лъжа с какво усилие на ключа но за това не съм сигурен.А за картера няма такова нешо - там се стяга "на око" или поне аз така знам.Ако ти тече масло от картера виж дали гарнитурата не е "изплюла" някъде :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само му кажи, че така, както е затягал предния път, има шанс картера (той май беше алуминиев на 2.6) да е на фльонга вече и да се наложи и картер да сменя. :) Аз лично не бих си спестил упражнението с динамометричния ключ точно на картера.

Редактирано от RaDi_b4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото колеги ,вече порачах новата гарнитура (доста трудно се намират чаркалаци за тия мотори).мен ме съмнява друго,като я купих гарнитурата бе в плик и мисля че е прегъвана докато се транспортира.и за това сега да имам тоз проблем ,но нищо де ще я сменя пък то ще си покаже. благодаря отново ,поздрави на всички :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

привет на всички.оказа се че не тече само от гарнитурата на картера.днес я смених и видях че тече и от още едно място.слагам и снимки ,това да не е датчика на маслото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

привет колеги.смених датчика вс е ок.само да допалня че гарнитурата на картера се затяга с по малко от 20нм,защото пробвах 1 болт и резултата бе превартане... намалих усилието на динамометричния ключ и сега всичко е наред. :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...