Jump to content

А6 С4 ААТ Загасна при паркиране и не ще да запали повече


Pelala

Recommended Posts

Колеги помагайте , в петък при паркиране двигателя се разтресе и сам изгасна.Опитвайки да запаля (без успех )забелязах че от помпата започна да капе нафта .Свалихме помпата , занесох я на майстор който констатира че О-пръстена м/у помпата и разпределителната глава се е спекъл и е било възможно от там да влиза въздух и затова да е загаснала колата.Срещу 80 лв. ми смени всички гарнитурки по нея и каза че помпата си е наред.Днес я монтирах направих някаква центровка на око и започнах опитите да запаля колата - подадох нафта от една туба директно в помпата и започна голямото въртене .След няколко минути двигателя започна да се опитва да запали , донагласихме центровката и той запали , обаче само за около минута и пак изгасна сам. Нафта има - връща я здраво през обратната тръба но не желае да запали.

Давайте съвети какво друго може да е ?????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

въздух в системата.....между филтъра и помпата виждат ли се мехурчета въздух докато въртиш?Притегни и отдолу дренажа на горивния филтър.На високата страна към дюзите хвърля ли гориво?с какво гориво си,вода в горивото?дюзи,умната дюза?Успех.

Редактирано от комбито
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комби - написал съм го - "подадох нафта от една туба директно в помпата" с прозрачен маркуч разбира се .Няма горивен филтър в момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно ли е зацепена помпата?

Онзи, който е сменял уплътненията дали я е сглобил добре. Има там нещо на електрониката, което се нагласява с компютър.

Имаше преди няколко дни една такава тема. Ама там не искаше да гасне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oправих колата ,проблема се оказа обтягащата ролка на предния ремък .Лагера е блокирал и ремъка е започнал да се търка в пластмасовия му кожух , като следствие на това 1/4 от ролката е протъркана здраво, а другата част се върти около лагера и когато ремъка е в/у здравата пластмаса си е натегнат добре но когато се окаже в/у протърканата част се разхлабва и прескачат зъби.Затова колата отвреме на време си запалваше , а през другото време не искаше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...