Jump to content

Забива и глъхне на газ само в движение


Recommended Posts

Тази вечер бях излезнал на разходка , всичко беше нормално. Колата не беше в движение за около час и половина , след този период паля на бензин , превключвам на газ всичко пак нормално минавам 2км. и ми забива муцуната на газ. Учуден паля пак минавам на газ да тръгна пак забива муцуната , иначе от място се изрязва на газ никви ядове , но като да тръгна и забива и гасне , и се прибрах на бензин никви ядове на бензин.Та въпроса ми е какво причинява това забиване и гаснене на колата на газ в движение?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери филтърчето на газовия клапан, предполагам, че е запушено. Друга възможност е да си сипал калпава газ. Хвърли и едно око на свещите ти дали имат нагар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега , а заредил ли си газ? Да не е останало само миризма и въздух. Извинявам се , аз един път така се заблудих. Успех.:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи тази сутрин поизбърсах така хубаво дистрибуторната капачка , и завървя на газ всичко 6. Да , но има случей както си върви и изведнъж пак тръгва да гасне и прехвърля на бензин , иначе сега си пали работи нормално на газ , но още не е в оптимална форма както се вина..Сега ще кача 2 снимки ще помоля да ми кажете къде се подвизава газовият филтър да го видя и него и след това пак ще го мислим...Благодаря!post-49634-0-66580800-1301654165_thumb.jpost-49634-0-74138400-1301654180_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смених филтърчето , и засега е в отлично състояние , покарах я хубаво така и мисля че от това беше проблема.Имаме е колата от 10г. преди е караше баща ми и го попитах дали е сменяно някога това и той ми каза , че не е сменяно или поне не помни :) Изкарах към 1 схепичка струшки , а фитъра не можа да излезе цял беше се запекъл стабилно. И сега идва ред на друг въпро има ли някакви други газови филтри който се подменят?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не би трябвало да има, може да погледнеш профилактично в изпарителя какво е състоянието на мембраните и гумичките и ако евентуално са заминали, да ги смениш, за да ти падне разходът надолу. Отделно е добре да сменяш въздушен филтър на 4 - 5 хиляди км - това също спомага за намаляне на разхода.

Редактирано от okops
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес сутринта отивам на кафе нормално , и си тръгвам вече и пак ми извърта същия номер :@ Съмнява ме да не би да е от свещите. Та по този случей искам да попитам кои свещи са най - добри за този двигател 2.0Е АБК.Чакам отговори

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да имаш проблем с поплавъка в бутилката и от това да "забива" нос :respekt:. От свещи ще работи на 3-ри цилиндъра и ще припуква (някой път и по-силно :stupid: ). Ако не е обслужван изпарителя не е лошо да му погледнеш мембраните. Като "забива" въобще ли не работи на газ или работи само до 2000 оборота примерно и няма мощност? Ако въобще не работи може да имаш проблем с ел. инсталацията на АГУ-то - хлабава/клеясала "маса" или кабелна обувка на някой от ел. клапаните. Провери и автоматичния ключ за "студени" спойки или хлабави клеми на куплунга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така мислих , че съм оправил проблема...Смених газовия филтър , мембраните на изпарителя смених , и колата 3-4 дни се държеше отлично. Вчера сутрин паля си нормално на бензин прехвърлям на газ минах 1-2км. и пак същата работа. На газ губи мощност и гасне след това , и се прибрах на бензин да е гарирам. Очаквам предложения...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж като почне да "забива нос" дали не е "обледен" изпарителя. Другото нещо (ако си проверил всичко по ел. инсталацията на АГУ-то) остава да е поплавъка в бутилката. Все пак виж кога го прави и колко газ имаш в момента, примерно ако долееш дали не се оправя :gruebel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези дни съм на работа , но баща ми каза , че е кара и не му създава никакви проблеми , всичко било нормално. Какво трябва да се провери по АГУ-то , защото утре други ден дет се вика ще тръгна на някъде и ако не отстраня проблема баш в най - неподходящия момент ще се появи. Благодаря....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...