Jump to content

Разглобяване на ел. огледало на а6 ц5

shpeksi

Recommended Posts

Гледам, че зачестиха темите с хора на които не им се прибират огледалата, а и на мен напоследък на 5 пъти един път не ми се връща в изходно положение огледалото та затова реших да си разглобя моето и да направя снимки.

Мисля, че свалянето на кората и на самото огледало (държи се на един болт) е безмислено да го документирам по некакъв начин.

Като сме свалили огледалото го обръщаме обратно за да му свалим капака:

55M.jpg

След като го свалим се вижда задния край на огледалото, там се виждат и щипките които трябва да се повдигнат за да излезе. При мене е разглобявано явно и затова една щипка ми е счупена:

56V.jpg

57z.jpg

Общо са 8 щипки така, че внимателно. Вие само до 4 ще имате достъп които лесно се махат но не напъвайте за да не счупите някоя.

След като махнете огледалото се виждат механизмите които задвижват огледалото. Там не съм разглобявал. Сега трябва да се развият 3 винтчета за да падне капака:

58W.jpg

Като се махне капака остана само едно последно препятствие, да се развият болтовете на капака на моторчето които даржат и капака на механизма:

59s.jpg

Сега вече може да се види тази гад:

60k.jpg

61o.jpg

62R.jpg

Много озадачаващо защо има проблеми с механизма. Единствената пластамасова част е тази която съм посочил със стрелки. При мене беше паднал единия ограничител на "предавачното" колело. Не намерих други проблеми. Времето ще покаже разбира се дали има и други проблеми. Надявам се поне на някой тази тема да бъде полезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...
  • 5 years later...
  • 4 years later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...