Jump to content

Документи на автомобилната газова уредба


Recommended Posts

Здравейте, досега съм карал само дизелови автомобили,но се случи да се сдобия и с бензинов такъв.Предстой регистрация в КАТ ,а автомобила е с газова уредба,за която нямам никакъв документ.Може би вината да е в мен ,че не потърсих такъв(възможно е да е имало при предния и собственик).Дали ще успея с регистрацията ще стане ясно утре.Въпроса ми е какви документи са ми необходими,къде се издават,паспорти и тнт.В нета четох но не ми стана ясно ,техническия преглед на автомобила удостоверявал и изправността на газовата,но там си пише само бензин.Искам да си легализирам нещата както му е реда,но си нямям идея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отделни са прегледите Мите,

Ако нямаш на газовата преглед няма да те пуснат на другия

Отиваш в някоя по голяма фирма за газофициране да ти издадат паспорт и да го заверят.

Много е вероятно да ти откажат понеже не са слагали те газовата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АГУ-то се води вече като част от автомобила,не се изискват паспорти или каквито и да е други документи за него,прегледът е един само,и за автомобила и за АГУ-то..Поздрави..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, аз също преди карах дизел но се случи и аз да взема бензинова с газ...

Отидох на улица Тролейна, това е над пицарията тримата мускетари, т.е. между нея и бензиностанцията над нея има един "път" много разбит, влизаш в него и първата възможна в ляво, там излизаш на един паркинг. Спираш пред самата врата на "службата" която издава паспорти.

Сега тук е малко хватка вече.. щом казваш, че ти предстои регистрация значи колата е нов внос с газова. Казваш им го това и дядото започва да мрънка, ама много как това трябвало да го правят вече в кат от миналата година на прегледа при регистрирането на автомобила, мрънка как той трябвало да прави нарушения и т.н.... просто му предложи нещо окръглено - да кажем 20 :) и си вади тетрадката и документите и започва да си върши работата. Дори не е необходимо да гледат колата, имат си оставени празни редове на всяка страница в тетрадката за такива случай като теб. Като ти попълни документите ще ти даде стикер за бутилката и лепенка за стъклото. Важно е да носиш документ ако имаш за газовата, ако ли не то се постарай да научиш повече за нея и да звучиш убедително като им казваш модел бутилка и т.н. прочети си ги от самите устройства... След като минеш регистрацията мини отново при тях за да си попълнят номера на автомобила в документацията, така и ти и те ще са спокойни след време ако стане нещо, че по документи сте изрядни.

Парадокс и параграф 22 наистина се получава, че от кат искат документи на газовата, там отказват да правят такива прегледи, ти без номера не можеш да караш колата по газаджии и сервизи, дори и с платформа да я караш за първоначалната регистрация на газовата искат регистрационен номер на колата, а за да ти дадат такъв номер ти искат паспорт на газовата... ама явно тук е нормално това.. успех с бюрокрацията...

или просто те карат да махнеш тази газова и да сложиш някоя газова тук в бг, ако в крайна сметка не става махни бутилката и редуктора регистрирай си колата пък после ще му мислиш как и кой да го узакони това..

Редактирано от Георги Киров
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

изисква се паспорт на газовата уредба-задължително(то е част от МПС,но добавяно в последствие и се изисква един вид сертификат за годност).Иначе прегледа на АГУ се извършва заедно с ГТП и вече не се прави отделно ,както преди.

Намери някой "газаджия" и го питай дали може да узакони газовата-трудно става,но не и невъзможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е с българси номера,не е нововнос.Явно е имало някакви документи щом е минала преглед март тази година.

ПП.Ще опитам да се свържа с продавача ,но не се надявам на успех

Редактирано от bagera979
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е минала март преглед - сега в КАТ трябва ли да минаваш пак ГТП - според мен не!

Сега само ще ти я регистрират на отчет, като ти сменят талоните и номерата.

От този които купи колата, кво ти каза за паспорта на АГУ-то?

Къде е и т.н.

Редактирано от alexvan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега далече си ми,но ако ти се ходи до Софето идвай,минаваш за 30 мин,ако щешмоя грижа... да имаш и реактивен двигател в багажника,моя е грижата..Поздрави..

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кво ти каза за паспорта на АГУ-то?

Паспорта го видях,мислех че е в документите с който съм си тръгнал от нотариуса и се разделихме по живо и здраво с него.Сто пъти проверявах да ли имам всичко необходимо,но без да се сетя за тая история с газта. :wall::wall::wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз с във Варна ,нотариуса и продавача са в Смолян.Утре ще му звънна да го питам,ако успея да мина през КАТ ще е супер.Някой от региона ако може да съдейства да остави един тел на ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минах през КАТ,никой не каза нищо и не попита за газовата на колата.Случайно там видях позната ,която за около 10 мин ме уреди с налълно изрядни документи за уредбата. В последствие след като вече ми бе издаден талона и ми слагаха новите номера,чух че трябвало АЗАЗ да кажа на офицера,че колата е с казова и трябва да се впише по талон газ/бензин, газ/бензин, което щяло да влезне в сила от догодина и всички газирани коли би следвало да минат през регистрация.На въпроса защо те автоматично не ми писаха така колата последва отговор " МИ АТО Я СВАЛИШ ГАЗОВАТА, ПАК ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕРЕГИСТРИРАШ" :wall::wall::wall:

ПП.В крайна сметка ,обрах си крушите и дим да ме няма, нали си имам талончета...... :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....и всички газирани коли би следвало да минат през регистрация.Н...

Това къде го пише - някъв закон ли е приет или наредба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...