Jump to content

stanis

Members
  • Мнения

    1658
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от stanis

  1. Здравейте, търся маховик или комплект съединител за 2.7 битурбо, или такъв от S6 Ц5. Знам, че се преправят и от редови петак, но не познавам такъв който да го направи както трябва.
  2. Вчера я запалих със спрей, изминах над 100км и поне 5 пъти палих, никакви проблеми, няма пушеци. Има леко думкане във филтъра, така и така скоро ще я обслужвам обстойно, ще сменя и вала с повдигачите, лагерите и ще обслужва дюзите. Пък ще видя какво ще дойде. Ще трябва и термостат да сменя, че повече от 70 градуса не вдига и разхода е леко нагоре.
  3. до дюзите има, след тях не съм гледал, но и това ще направя. не показва датчици. Иначе и върти както трябва. дюзите на живи данни показват нормални стойности. Тандем помпа не съм мерил все още, за нея първи симптом не трябва ли да е твърд педал на спирачката при ниски обороти. Едно нещо което забелязах - 2 - 3 дни преди да откаже да пали, сутринта запалих и работи 7 -8 мин, като съм изминал 2 до 3км, изгасих я и след това като запали, започна да пуши за около 10сек бял дим, след което изчисти и не пушеше. Колата никога не е пушила черно и такива, работи много чисто, не можеш да я разбереш по ауспуха, че е дизел. Много ме навежда на мисълта за някоя пикаеща дюза, при този пушек който се появи.
  4. Здравейте колеги, мъчи ме един проблем - Ауди Б7 1.9 116 коня не пали. Ток има, гориво има, върти и не пали. Първия път като го направи проверих всичко: диагностика ( никакви грешки ), подкачваща помпа, здрава с чиста цедка, чист резервоар, зацепването е правилно, релета и предпазители здрави, сух комп. Запалихме я на спрей и от тогава никакви ядове, до днес. Като през това време почистих ЕГР клапана, че беше задръстен. Върти и даже не припуква. Помагайте!
  5. С8 дизел няма, само V8 biturbo бензин, освен ако не става дума за А6 Ц8.
  6. stanis

    Дюзи за AHH 174кс

    дюзите с различен дебит са с различни цветове, това е най - лесен начин за ориентиране, другото е по номер.
  7. stanis

    Дюзи за AHH 174кс

    От 2.6 са същите.
  8. При мен на външна температура от 38 градуса при включен климатик на място, почти достигна 110градуса по стрелка. Проблем в работата на мотора нямаше, мощност си имаше. В движение пада на 90, но ме озадачи тази температура, включително антифриза в казанчето се беше поразширил и беше над максимума, маркучите не бяха твърди, перките работят, включително и допълнителната помпа. На следващия ден, но вече на 30 градуса, си закова на 90 и не мръдна от там. Досега на 2.8 мотор 174 к.с не ми е минавала над 90, освен когато ми духна гарнитура на едната глава, но тогава започна да ми губи мощност и да работи нестабилно, както и разхода се увеличи, макар да не загряваше след това.
  9. Аз съм евро 1 и взех категория 2 с ауди А6Ц4 2.8 куатро, без катализатори. Все още прегледите са пълен ташак и се ползват само за пълнене на касички, а не за реален контрол на техническата изправност на автомобилите.
  10. Виждал съм подобно нещо със шкурка, залепена на метална плоча. Разликата е ,че движат главата върху абразива, а не обратното. Общо взето става да тръкнеш изпускателен колектор или някои други детайли, но чак глава да правиш.
  11. Точно там където влизат под термозащитата с едно удължение и дълбок камък 13 се регулират. Вижда се като светнеш с фенер.
  12. Препарат за стъкла и най обикновен вестник - чисти перфектно стъклата. Мокета лятото ще изсъхне,само не слагай гумени стелки за да не задържаш влагата. В подфорума Купувам/продавам има хора които продават части, прегледай ги и ще видиш,че от много време се занимават с това.
  13. колега, точно тук в този форум има много информация за 100 Ц4. На търсачката пишеш какво те интересува и подфорума в който го търсиш и излизат темите - после четеш със седмици . Смени и майстора - явно и той гледа като блондинка в тези автомобили. Твоя автомобил няма филтър за купето, таблото НЕ СЕ СВАЛЯ, внимавай и какво радиаторче купуваш, масово са с по малък диаметър на тръбите и маркучите са големи и следва постоянни течове около тях (лекуват се и те).
  14. за да стане добре с фолио, трябва основата да е перфектна. Внимавай с киченето на колата, че границата между добре изглеждаща и цигания е много малка. На този автомобил му е достатъчно едно ниско окачване, хубави джанти с малко ЕТ и боя - нищо повече, за да изглежда много добре.
  15. Пробвах с WD, не усетих подобрение. Ще пробвам и със смазка на силиконова основа. Не усещам да има проблем със заключването на волана, като е заключен и поставя ключа, го отключва без проблем. До положение да включи радиото и дисплея няма проблем, след това е проблема.
  16. Колеги, на Б7 1.9ТДИ имам един странен проблем : при температури от порядъка на - 10 градуса, много трудно върти стартерния ключ, върти до положение включване на радиото и след това не може, с малко игра се оправя, запъва някъде . Проблема е само на много студено, при температури около -5 и нагоре, няма проблеми. Дали е за клеморед?
  17. малко позабравена тема, но да попитам - някой имал ли е досег до такава машина Sencor SES 4040BK Жената я хареса, а и търсим нещо до към 300лв, кафе пием максимум по две на ден. Не ме интересуват автомати и подобни. Разковничето е " жената я харесва "
  18. централния отвор е 57.1мм, това което си харесал не е за теб. придържай се към оригинални джанти за модела. 16" джанти са перфектни с гуми 205/55/16, на зимните съм с такива и вози много добре. Гледай за джанти с ЕТ по малко от 40 - изглежда по добре.
  19. няма да стане - по точно няма да командва адекватно (възможно е да не включваа климатика, някоя от клапите и т.н.). Търси с твоя номер.
  20. stanis

    Бавна реакция

    при куатро система от тези години не може да ти работи само предния или задния мост. Счупиш ли каре ,ще си останеш на място.
  21. stanis

    Проблем с таблото

    спойки на таблото - презапояване е лечението.
  22. първото Д2 е от 1994г, то и някои компоненти стават на А6 Ц4 и А4 Б5 - волан, лостовете на фаровете и мигачите,както и на чистачките,радиото . Това на обявата е гроб, отдалеч му личи . На А6 Ц4 му е скъпа поддръжката, макар ,че е в пъти по проста кола, а на А8 смятай какво ще е . Взимай нещо което ти е по джоба,че филма може да е с много продължения и накрая ще кажеш - ауди са еб.ти и скапаните коли.
  23. аз лично мисля, че частите все още не са и проблем, но за афтърмаркет, при оригиналните е друго, но в България са малко хората които залагат на оригинал. Аз карам Ц4 и досега не съм срещал проблем с частите.
  24. Предполагам е задното странично на багажното пространство, щом има кабели . Преди 2 дена изхвърлих едно купе с двете стъкла,не ми се занимаваше да ги свалям.
×
×
  • Create New...