Jump to content

Audi B6 2.5TDI странен звук при ускорение към 2000 оборота

jorezzz

Recommended Posts

Здравейте,

Имам следният неприятен проблем.

При по-рязко ускорение се чува едно тракане (звукът е сравнително тънък), което така и не разбирам от какво е.

Звукът идва от шофьорската страна от двигателя.

Появява се в диапазона 1800-2200 оборота и после изчезва.

Ако ускорявам плавно не се чува, само ако дам по-рязко газ. Също така на празен ход, ако форсирам, почти го няма.

Наравих и видео, на което се долавя 

шума, когато стрелката е на 2000 оборота, дано се чува добре.

Отделно колата понякога пали трудно, ако не е карана известно време.

Преди имах проблеми със свещите и акумолатора, но ги смених с нови.

Казаха ми, че е от горивната помпа и че авансаторът (буталото) и е блокирало и ме посъветваха да сипя 

двутактово масло и добавка за почистване в нафтата, но не помогна.

Дали не може да са ролка на алтернатора (или както се казва) или тампон на двигател?

Отделно се оказа, че и виското ми е постоянно зацепено и ще се сменя, не знам има ли значение това.

:nixweiss:  :nixweiss:  :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

Ако искаш някой да чуе нещо, трябва да направиш записа не от кабината,  а отвън с отворен капак и близо до двигателя. И не снимай таблото а просто кажи на видеото от кое до кое време се чува особения шум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако можеше, естествено, че така бих направил.

Но при положение, че се чува само при разко подаване на газ и в движение, не знам как ще карам на отворен капак и ще снимам 

мотора едновременно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

На този запис който си направил се чуват няколко тракания и пукания и изобщо не е възможно да се разбере за кой звук става дума и даже дали звука за който ти говориш е между тях.

По начало звуците които се чуват в купето са много по слаби и изкривени от тези в двигателя, да не говорим какво става след като се запишат с телефон и се възпроизведат. Също това че в купето се чува да идва от шофьорската страна не означава че наистина идва от там, защото от шофьорската страна винаги влиза повече звук отколкото от другата и се получава типичната стерео-измама.

Ако се чува даже и малко на свободна (както твърдиш) си заслужава да го търсиш с отворен капак и да хванеш приятел да я форсира.

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...... мисля 4е са ти дали мн аванс на гнп или диузите неса наред 

Редактирано от ddalgiq
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 years later...

Виждам, че темата е стара, но разбра ли се от какво е шума ?  Имам абсолютно същия проблем на 2.5TDI BAU 180к.с. 

Някой ако има представа от какво е тракането, моля да помогне.

Благодаря предварително !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...