Jump to content

Проблем с парното

A80

Recommended Posts

Здравейте, колеги !

Както си се полага дойде и моят ред да си имам проблеми с парното :hilezh: Прегледах предишни статии, но ненамерих подобен случай.

Случаят е следния - превключвам от 1-ва на 2-ра степен и се чу някакво много неприятно стържене-виене от към жабката и замириса на изгоряло. Сега степените неработят с изключение на четвърта(тя пък работи само когато съм завъртял другата врътка на максимално топло) и когато тя проработи се чува гореописаният звук.

На мен ми изглежда че нещо стана с вентилатора на парното. Някой беше писал че се сваля през жабката, друг че трябва да се махне цялото табло ...

Затова който може да даде акъл да не ме жали или пък линк, ако вече е било писано, пък аз да не съм го намерил :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мистерията се поизясни като свалих жабката - явно едновремено са изгорели и степените и мотора се е саморазвил и полуизвадил от кожуха, затова е стържел. Сега като го закрепих, четвърта си работи нормално

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано си си решил проблема успешно и докрай!Да вмъкна и аз един малък ,подобен проблем-не ми работи 4-та степен на вентилатора в купето....Някакво предположение?!Успех... :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мистерията се поизясни като свалих жабката - явно едновремено са изгорели и степените и мотора се е саморазвил и полуизвадил от кожуха, затова е стържел. Сега като го закрепих, четвърта си работи нормално

Сега ако ти ги няма другите степени на парното си провери термозащитата която се намира при резисторния блок, ако е изгоряла сменяй и ще дойдат и другите степени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май наистина ще излезе термозащитата, защото преди показваше сапротивление само на едно положение - явно директната скорост. След като пуснах мост на защитата, показа и на останалите. Вапроса е как точно да я поправя в дългосрочен план - предполагам такива защити се намират и са евтини, обаче дали мога да я запоя, защото оригинално гледам че е с точкова заварка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 years later...

колеги къде да търся проблема само за първа степен.

всички останали бачкат и на вентилатор и на климатик.

имам един реостат, с който побвах че при него нямаше 2 и 3 и на климатик бачкаше само 4 степен ,но сега и на него му няма 1-та?

някой бушон да гледам или нещо друго?

врътката със степените нали и тя с издърпване се вадеше?

някъде ако мога да замеря ключа дали бачка с мултицета ама трябва да ми кажете и каква настройка да му избера?

Редактирано от CHERVEQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...