Jump to content

Кои са най-добрите халогенни крушки Н4?

Recommended Posts

Искам да сменя крушките и съм се ориентирал към някои от тези:

GENERAL ELECTRIC Superblue

OSRAM Cool Blue

Hella light power+50 %

PHILIPS Premium+30 %

PHILIPS Blue Vision

Според вас кои биха били най-добрия избор?

Редактирано от Freestyler
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да сменя крушките и съм се ориентирал към някои от тези:

GENERAL ELECTRIC Superblue

OSRAM Cool Blue

Hella light power+50 %

PHILIPS Premium+30 %

PHILIPS Blue Vision

Според вас кои биха били най-добрия избор?

за мен лично филипса - блу вижън

имаше май +50

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

H1 OSRAM Night Breaker

Цена: 14.00 лв.

Има и по 50+ лв. комплекта, това е имал предвид колегата.

Не знам, двоумя се, с В4-ка съм и фаровете ми са рефлекторни, не са с лупи (май :( ) и едва ли са подходящи за ксенон, а не искам да заслепявам насрещните. Пък и понеже не ми се дават 250 лв. за Н4 би-ксенон, ще трябва да слагам ксенон само на късите и да остана без дълги...

Честно, не знам какво да избера...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем с ксенон в сток фар на Б4. Могат да се настроят така, че никого да не заслепяват.

Ако си недоволен от светенето на фара - проблемацията често е в рефлектора, не в крушката.

Редактирано от Inkozi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

искам само малко да те разочаровам

не очаквай чудеса от тия крушки

и аз бях тръгнал с голямата кошница но ефекта е едва забележим откъм шофьорската седалка :(

иначе поне светят в бяло :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

, ще трябва да слагам ксенон само на късите и да остана без дълги...

Няма проблем с дългите имаш си дълги но не са ксенон ами халогенна крушка поне така са ми казвали като питах за моята.

А за засепяването разбира се че може дасе избегне като се настроят фаровете както те посъветва колегата. А има и варянт за лупи за В4 имам поръчани фарове с лупи чакам ги да дойдат уж тая седмица и ще постна снимка да ги видиш ако пристигнат..... или когато пристигнат :(

Редактирано от staniola
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш механична регулация на височината на фаровете, можеш да си ползваш ксенон "късите" и за "дълги".

Защото "дългите" в сравнение с "късите" ще светят като свещ сравнена с фенер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем с дългите имаш си дълги но не са ксенон ами халогенна крушка поне така са ми казвали като питах за моята.
Е как ше имам халогенни дълги, като съм само с една крушка, която ще е ксенон, не би? :(
Ако имаш механична регулация на височината на фаровете, можеш да си ползваш ксенон "късите" и за "дълги".Защото "дългите" в сравнение с "късите" ще светят като свещ сравнена с фенер.
Ти с ксенон ли си? Защото знам, че си с Б4. И ако да, как е? А и какъв?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С ксенон съм да. Няма грижи никакви. Година и кусур вече.

В началото беше само ксенон на късите, после го ъпгрейднах на биксенон.

С добра настройка на фаровете не заслепявам никого.

Ма си поиграх доста де. Че не е приятно за насрещните ...

Ксенона е "made in China" но явно е качествен, защото за повече от година не е дал никакъв проблем.

Само да не ми се налага да сменям габарит ... :(

Редактирано от Inkozi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

искам само малко да те разочаровам

не очаквай чудеса от тия крушки

и аз бях тръгнал с голямата кошница но ефекта е едва забележим откъм шофьорската седалка :rolleyes:

иначе поне светят в бяло :hilezh:

Значи разликата се усеща и то е никак малка (но нищожна в сравнение с Xenon-a). Аз избрах Osram cool blue и съм много доволен.

Честно да си призная не слагам xenon защото мисля и за насрещно движещите се(ах как мразя бакшишите)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично ползвах Филипс Премиум и съм доволен субективно са си 30% повече от менте халогенка.

Аз съм за ксенона при ВСЯКАКВИ фарове стига да са РЕГУЛИРАНИ и ако имаш кинтите взимай но препоръчвам биксенон с цветна температура 4300-5000 и 45W.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NIGHT BREAKER на OSRAM е много добра лампа, но е с доста по-кратък живот от другите модели на OSRAM, има го написано на опаковката, не помня наизуст но в порядъка на 40-50%.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може ли да ти помогна в избора Васе....бодни си един биксенон 5000 К....и ела да ме черпиш бира ....гарантирам ти че ще гледаш да караш само нощем ..заради кефа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С ксенон съм да. Няма грижи никакви. Година и кусур вече.

В началото беше само ксенон на късите, после го ъпгрейднах на биксенон.

С добра настройка на фаровете не заслепявам никого.

Ма си поиграх доста де. Че не е приятно за насрещните ...

Ксенона е "made in China" но явно е качествен, защото за повече от година не е дал никакъв проблем.

Само да не ми се налага да сменям габарит ... :dance:

не ги знам на Явор ксеноните, но на друг колега на Б4 имам впечатление, че заслепяват...

Още не са ме оборили за това, че не заслепяват(само съм чувал - освен Сумиста - но той е с нови фарове на петака , така че има значение де) за пример ще дам че аз самия си сложих фарове за мъгла които заслепяват откъдето и да ги погленеш - адски гадно, и като ги пусня не са ми присвткали нито един път досега, защто според мен на хората им е писнало..., аз вече не ги пускам.

Виж тази тема, отговора на въпроса е намерен от мен отдавна...

Успех!

Редактирано от Lube
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...