Jump to content

detson

Members
  • Мнения

    480
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно detson

  • Рожден ден 13.03.1965

Друго

  • Kaра
    A6/C4-1.9TDI

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Haskovo
  • Интереси
    От всичко по малко.<br />На принципа - я да видим туй що още работи.

Последни посетители

1906 профилни разглеждания

detson's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Единственото предимство е ,че се слагат всички съставки и се получава готов продукт. Марката е без значение,деляги на две-с глезотийки и без такива. Правим хляб от лимец с маслини,като го месим в купа с миксера. Втасване 30-40мин покрито с влажна кърпа и в форма от козунак печем на 180 градуса за 30мин. Това е,никакви фрапиращи предимства,всичко е в съставките. Е промишления хляб е в големи количества и процеса е автоматизиран,като има малки разлики при различните фирми. Общо взето брашно,вода 50%,сол10г/кг,мая 25г/кг,3-4капки оцет против картофена болест и останалото кой каквото иска,риган чубрица маслини зеленчуци ядки кълнове, кой каквото иска.
  2. Ако е ревизирана добре,това е най добрия избор. За втора употреба Миеле макс 600лв. Зависи от модела. Това са перални като гръцката музика,няма стари и нови песни ,всичко е хубаво. Направени са много просто и сигурно,единствено малкия люк не ми харесва. На външен вид нищо не можеш разбра каква е. За даден модел може да има 10модификации,че дори и да е инверторна . Ползват много малко вода при пране и харчат много малко ток. Като Миеле няма други,тия са много напред,дори пере по някакви си техни методи. Успех.
  3. http://s.aliexpress.com/Ani6nIr2 - Look what I found on AliExpress Това са сегашните. Черните,първите отгоре. Светят много добре,но малко диода се подава. Може и две десети да е или половин мм , но леко има разсейки,не е точно права линия. Другите не ги намерих,пишеш H4 led в търсачката на алито и разглеждаш,явно вече има само от горния модел,различни конфигурации. Представляваха отгоре два или три кри диода,отдолу един диод и правеха точна линия с разширение вдясно,но са по слаби може и от Келвините да е било на зная. Често има промоции и са на поне 30% надолу,така че се следи и си купуваш. Нямам забележки досега ,всичко е работело и е качествено.
  4. Според мен най добре стават диодни крушки тип Н4. Светят късите бих казал много добре до идеално,проверено на Хонда Сивик. Точно на фокуса си идват диодите и свети добре и в дъжд. За дългите е леко спорно но ги бива повече от халогенните крушки. Повече от година всичко по колата е с диоди и няма проблеми в студовете вече две зими. Фаровете светват веднага. За Н1 не стават за къси защото единия диод се скрива от ламаринката вътре в фара и се губи завинаги осветеността. Имал съм два вида Н4 ,първите бяха с по три Кри диода 5Вт. два от горе и един от долу за дулгите. С радиатор и вентилаторче ,доста компактни и лятото съм нямал проблеми, при постоянно включени къси. Вторите имат много интересен дизайн, диодите са 4 крий но странично разсположени и са някакъв хибрид, светят много по добре а са поне два пъти по малки от предните. Имат по два диода отляво и дясно като предните два има ушенца да светят само назад и нагоре,а другите два/ на мястото на жичката за дългите/ светят нагоре и надолу за дългите и осветяват доста добре. Пак с вентилаторче и радиатор. Тази зима нямат проблем. За само дълги на Н1 не зная как ще светят. Има версии с изместен Фокус и евтини и версии точно на фокус и с вентилатор или лентички и по скъпи. Н1 за мъгла още. не съм си харесал, при тях осветеността е доста разтегната в страни а диода не може да запълни рефлектора, а Н1 от скъпите и рядко ползвани не ми се купуват. Цената на и двата вида Н4 е по 50долара комплекта. Лупите на Аудито са Н1 и според мен нямат смисъл тъй като единия диод реално се затъмнява,ако някога китайците се усетят да продават Н1 за къси т.е. само два диода отгоре тогава ще има смисъл да се купят. Ще ги снимам или ще потърся точно модела в алито.
  5. Много ми харесва да чета тези теми за телевизори ,перални ,телефони и т.н.Като сутришния вестник са и се идва до едно положение кой с какво пере.Не прочетох всичко и не разбрах имали вече избор но като всички и аз да си кажа.Харесвате я на външен вид ,с максимум пълна гаранция и сте в играта.За тез пари всички са еднакви почти ,така ,че няма значение.Ще пере няма друг начин.Бих си избрал с таймер например.Марка колегите са описали, така ,че отивай взимай и не му мисли чак толкова. Успех.
  6. Готвене върху индукционен котлон. После се събират вестниците и всичко е чисто.
  7. Не зная таз емблема колко е голяма, но да влезе там е доста трудно.Най лесно е с изваждане на нагревателя.То и другаде няма къде да се закачи,отвора на помпата е под нея ,а и отвора на нагревателя е плосък и широк.Няма болтове има една ламаринка и след това с отвертка внимателно се премахва гумата ,това е и нагревателя излиза.Успех.
  8. Не ползвам нищо на Майкрософт ,но съм чел ,че вин10 бил повече шпионски софтуер от колкото ОС.А за щайгите моятя е някакъв Асрок не помня вече от 2006г с МАК ОС Х 10.5.2. и нямам ядове досега + един хард 10Гб с ХР дето остана ей така за рзнообразие. Съжелявам за спама.
  9. Да напълно вярно,при едно условие - евтин.На АЕГ,Горене,Миеле и т.н. по 1000лв., не гори а спира.Вдигаш съда и спира,слагаш съда проверява и почва с малка мощност до зададената ,вдигаш спира веднага.Проба с Горене,Миеле и АЕГ.Горене имат някъде видео за реклама ,с половин тиган сложен на котлона,чукат едно яйце на ръба и върху тигана се сготвя ,а на стъклото си остава сурово.По интересното е че тигана е наполовина,а индуктора е кръгъл.Над индуктора качествените котлони имат тънък слой някаква топлоизолация около 4мм незная какво е като материал.ного е добра и не се загрява от стъклото което пък води до по високи температури на печене,пържене и др.Моя е с два IGBT транзистора в паралел и така работи много по пълноценно.Има много евтини варианти,пробвайте и ако го харесате си взимате нещо качествено ииии друго няма и да харесате,повярвайте.Успех
  10. Ами има в края по стените вдлъбнато каналче и на единия ъгъл има чучурче за изсипване на излишната мазнина. http://www.lidl.de/de/ernesto-aluminium-druckguss-grillpfanne/p185359?fromRecommendation=true&scenario=also_clicked Нещо такова с едно чучурче емайлиран и метална дръжка.Имам мерак за чугунен но е 200евро. Имам едно такова на Beka чугун http://shop.gamaelit.bg/product/chugunen-tigan-za-palachinki-%C3%B8-27sm-satenirano-cheren-4txykog#ad-image-0 Супер е става за омлет палачинки печене на каквото си поискате.Не съм го купувал ,един дото носят перални ми го подари. По добро от индукционните котлони не съм виждал.Имам тенджерки за пържене и т.н.Всички са с дебело дъно и не са удобни за обикновени котлони. При нас става точно обратното минем ли на други котлони ще е сложно с тези дебели дъна. Успех на всички при нови покупки.
  11. Това дали работи котлона или не лесно се проверява.Олиото дими при 240градуса е при максимум трябва да задими а на 250 има защита на самия котлон отдолу на керамиката.Силата се определя от ключа независимо дали е механичен електронен или сензорен.На максимум се включва директно и остава само на защитата.Ако пържите без видимо спиране на процеса всичко си е ОК.Индукционите са друга бира .Преди много време бях пуснал тема но нямаше интерес.Те са върха на сладоледа.Ползвал съм поне 5вида.От 3г. друг котлон нямаме и преди месец се развали.Трябваше да го оправя много бързо щото моята любима каза че котлона който ползваше бил много бавен.Всички традиционно имат много степени.Не работи като керамичните а много плавно се регулира мощността.Реагират веднага,температурната инерция зависи от дебелината на съда.Вече скара не ползвам имам си тиган квадрат с ребра и дебело дъно и от опит вече зная на каква мощност какво да пека и става като на скара. Съдовете трябва да са за индукционни котлони колегата е описал точно.Всички стари емайлирани тенджери стават но са тънки.Колкото по дебело е дъното е по добре,много равномерно загряване из цялото дъно. Да не се повтарям свършвам.Има промоции ако някой иска да пробва купува си за 30-60лв. и ако му хареса минава на по скъп и с повече функции.Стъклото се нагрява от съда и може да се опариш като се махне съда,при пържене на риба или нещо което пръска слагам ВЪРХУ и около котлона -амбалажна хартия или салфетка или някакъв памучен плат или рекламна брошура,след това смачквам и в коша.Ами питайте,не влияе върху здравето.Живи и здрави и напред с новостите,Горене направиха и индукционна фурна.
  12. Има доста теми за перални и всеки предлага своята. Моята е без значение каква е.За мен 1. Миеле - всичко е тяхна направия от дизайн до последното болтче. 2. Сименс Бош - едно и също нещо, много са добри. 3. Горенье - също като Миеле.Харесва ми че, направиха индукционна фурна. 4. Уирлпул - добри са си няма да си кривя душата. 5. АЕГ - Цялата гама на Електролукс. За цялостно обзавеждане от-до предлагам Горенье. Пералня и сушилня + миална еднакъв дизайн,печката е добра но би трябвало да има дизайн като на другите уреди.Избора е твой.Успех.
  13. +1 за Фуджито. Все пак имам въпрос. Има много апарати с несменяеми обективи които ще покрият условията ти. Поне трябва да знаеш какво ще снимаш и от там обективи и филма е голям. Ще трябва и малки познания за програми за преработка на снимки. Защо точно със сменяеми обективи. Прегледай Фуджи S9200 и Пентакс Х 5 , може и да ти хареса нещо. Сигурно така още повече те обърквам но само с един обектив и евентуално снимане на 'ауто' тези камери не са за това. Успех.
  14. За миялната машина няма никакво значение каква твърдост е водата.Всички миялни имат омекотителна инсталация със смола.Солта е за регенерация на смолата , нищо друго и това се прави с първото изплакване ,щото водата е солена.Това е най сложната домакинска машина с датчици като за ТДИ. За пералните,най опростен уред - един барабан въртейки се наподобява тепавица.При пране на половината от даденото работи перфектно ,която и марка да е пералнята.Вече изработката е друга бира и там са всичките разлики.Снимката в един от постовете на IvoDinkov има един Бош.Много хубава пералня и заливането с кола едва ли би я повредило , много добър избор за пералня - платката е почти като на Миеле , две отделни една за управлението и една за силовите вериги ,двете са много добре изолирани а управлението е в собствена кутия. Самсунг много функции невъзможен ремонт повечето модели са с заляти платки и правени в кръжок по ТНТМ. От италянците Канди добри са.Електра Брегентс бива като Бош с2-3 модула.Аристон управлението е на вратата и дефектира иначе бива.Електролукс груп -АЕГ Привилег новите модели бива.За Миеле няма да говоря тия са манияци.Останалото каквото и да се вземе не че нямя да работи но да се купува със съзнанието че почти не се ремонтира -разваля се и хоп нова щото ремонта е по скъп. Сименс е Бош ,като гледам изработката ми се струва че Сименс е по евтин Бош - платките са еднакви. Успех на купуващите.
  15. Трябва да се съобразиш да купиш батерия като показаната в последния сайт. <ENERGIZER> Разглобявал съм руски и наши + някои западни и всички са били с едни малки плочки като елементи, та да не стане грешка.Това е. Успех.
×
×
  • Create New...