Jump to content

Knight Rider

Members
  • Мнения

    112
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    1,8т

Персонална информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

9779 профилни разглеждания

Knight Rider's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Въпросният отдушник или там каквото е, се намира точно отдолу отпред отдясно до ръба който е за крика.Вече на 2/3 пъти го чувам как издава един такъв звук наподобяващ бълбукане (нещо като духане със сламка в чаша с вода). Звукът се появява като е мокро времето и се чува отдясно на колата,иначе е трудно доловим. Колата като работи го има ,като я загася той продължава чува като издишане за 1/2 секунди и спира.Снощи след обилния дъжд пак го направи и видях че от този маркуч идва звука.Като го запушва спират всякакви звуци и може би съвсем леко духа въздух през него.Колата е в гараж,но нищо не беше изтекло на въпросното място впоследствие.Вижда се че минава зад подкалникът и май се качва нагоре.Вътре в колата няма мокро. Някой с идея за какво е този отдушник,и защо само като е мокро времето бълбука ? Ауди А4 Авант 1.8т АЕБ 97г. (шибидах няма)
  2. Въпросният маркуч който излиза от казанчето пропуска съвсем лекичко,сложих му нова скобичка,но пак омазнява.Според ЕТКА маркуча е между охлаждащата тръба и казанчето за обратното масло.Интересното за мен е защо има 3 скоби,не ми се вижда да има наставки и остава да има някакъв клапан.Като го проверих се продават със и без скоби на самия маркуч.Някой ако може да разясни малко и идеи за решаване на проблема също не са излишни ?
  3. Колега и аз го имам тоя план,но за момента е в застой.Стигнах до извода,че халогените може да се монтират на старите решетки само трябва малко изрязване и пластмасата около халогена да се напасне (наскоро го виждах на живо направено,получава се чисто и красиво,ако не знаеш за разликите в преди фейс и след фейс брони ще кажеш,че така е заводско).Играчка е малко захващане на самия халоген с планки,но всичко е постижимо. Разгледай ги мисля,че ще са ти от полза. https://www.audiworld.com/tech/elec90.shtml http://www.audizine.com/forum/showthread.php/554273-A4-B5-DIY-Prefacelift-independent-fog-lights http://www.passatworld.com/forums/b5-information-base/324552-diy-audi-a4-fogs-fitted-b5.html
  4. И аз го играх това преди месец.Мислех си ще стане лесно,като свалих старите дискове и видях тая гривна (и моите са като твоите,че има и други) как е сложена веднага ми стана ясно че ще има ходене по мъките.Едно че ръждата им беше доста,а и след под чукване като не мръднаха,реших да не се занимавам.Обратно в магазина да ли няма направо с пръстен.Оказа се че малко производители ги правят със(от които повечето бяха на марки които никога няма да взема) и единствения приемлив вариант на ТЕХТАР (поне за мен),а и цената ми дойде да не кажа същата като тези без пръстен.Взех си ги тези в комбинация с накладки пак на ТЕХТАР и след месец и няколко хиляди км. всичко е идеално.Така че можеш да помислиш и над тоя вариант.
  5. Месец след смяната и няколко хиляди км. им мога да кажа,че не съжалявам за избора си.Все пак заложих на TEXTAR дискове направо с пръстените за АБС и накладки пак TEXTAR.Въпреки че спирачното усилие е по-голямо отпред спрямо отзад,мога да кажа че има драстична промяна.Да не забравя също нещо много важно няма свирене. За старите гривни какви ли не варианти за вадене не чух,но не остава време да си по играя с тях и да видя как се вадят (ще споделя как съм ги вадил). Колега Stoqn.Tumbev благодаря за разяснението,но моите пръстени много ги е нагънала ръждата,а и са по различни от твоите.
  6. Здравейте колеги предстои ми смяна на задни дискове и накладки на Ауди А4 Б5 1,8т (FWD).След разпитване отпред сложих накладки АТЕ и не съжалявам изобщо и много важно за мен нещо не свирнаха нито са миг (лично мен ме влудява това нещо и имах най-големи опасения за това да не стане),в последствие взех за още 10-ти комплекта за други коли предни/задни накладки нито една не свирна и всички са повече от доволни. Исках да си взема и за отзад дискове и накладки АТЕ,но се оказа че АТЕ дискове няма с пръстена за АБС-са(сега ще кажете ми свали старите пръстени,но неми харесаха като свалях дисковете и след като се установих почти мин.разлика в цената със и без пръстен,не виждам смисъл да се мъча да ги свалям,защото както знаете много лесно се пукат). Намерих дискове на ТЕХТАР с пръстен,другата за мен марка освен АТЕ на която бих взел нещо за спирачна с-ма(но не ми се е налагало)като изключи ме Zimmermann и EBC. Сега се чудя с какви накладки да ги комбинирам АТЕ или ТЕХТАР ? За АТЕ-то мога само добро да кажа,но на доста места пише че били потвърди,от друга старана ТЕХТАР накладките са така да се каже изпробвани с конкретните дискове (заводска комбинация) и били по-меки (но досега не съм имал пряк допир и впечатление от продукт на ТЕХТАР) не знам дали това е вярно за твърдостта им,но предпочитам да сменям по-често накладки отколкото дискове и цапането не ми пречи,коя ще бъде по добрата комбинация някой ако я е пробвал. С нивото ни на авточасти в БГ и за двете марки има доста положителни и отрицателни мнения,зависи кой на какво ще попадне.
  7. Knight Rider

    1,8т Дросел

    Колеги от 2/3 седмици започна една грешка да ми набива за дросела. 17967 - Throttle Body (J338): Fault in basic settings P1559 - 35-10 - - - Intermittent Изчиствам я и не се появява веднага (може би след 3/4 дни каране),други грешки няма.До колкото знам Intermittent означава ,че грешката е НЕ е актуална.Не се усеща загуба на мощност или нещо друго засега.На 98 канал на Ваг-ком ADP O.K.,въпреки това му правя адаптацията както си му е реда.Изписва си ADR Run и после пак ADP O.K.,чува се мърдането на клапата.Вадих маркуча от кулера да я огледам има следи от масло,но само толкова никакво друго замърсяване не видях.Чистен е преди около 30 000+ км. Да се занимавам ли да го чистя или да си търся "нов" втора употреба ? А4 97г. 1,8т АЕB
  8. 8мм.,като кажех преди на някой колко ми гори всички викат неможе да е верно това,включително и това момче с голфа и на него отначало не беха я направили като хората и гореше много към 15 ,а сега вика верно могла тая кола да не гори като ламя. Сега ако ми е такъв изпарител няма да сложа никога,ама преди 3 години не ги разбирах ГИ-та.Тогава като ти казваш ми гарантираха спокойно такива коли много сме правили с турбо,като уговорката беше даже така да се направи че и след време чип да понесе,ама само това ГИ ме спира до ден днешен че все си мисля че няма да издържи и ще си отворя по-големи проблеми.И ето проблемите така или иначе започнаха с чип или без. Убедил съм се че малко са хората който могат не само да го подкарат,но да го направят както трябва тоя мотор на газ. Ти какъв изпарител би ми препоръчал да си я храни като хората,ако с тоя нищо не стане ?
  9. Колата е с ГИ AC Stag 4 plus,изпарител Tomasetto Artic,инжектори Валтек (3 ома-червени)(преди бях и с Валтек 1 ом-жълти ,но преди подмяната им пак ги имаше проблемите).На вече 60 000км е ГИ-то.До преди 10-тина хил. км. нямаше никакви проблеми с разход и вървеж.Проблемите са изразени в това че разхода се повиши на 13 без значение градско извънградско (което е много странно),а преди си държеше около 10 (а баща ми редовно слизаше под 10) и с много ама много зор съм я докарвал до и над 11. Колата си дърпа но аз си я усещам,че не е както преди.Сега през последните дни гледам изпарителя (налягането е на 1,4) и при пълно натоварване налягането пада на моменти и до 0,7,а като пусна газта и до 2,3 на моменти стига,което ми се виждат големи разлики (някъде бях чел изпарителя не трябва да има чак толкова големи разлики).След последната смяна на филтрите си мисля че дали не се е натъпкал,че доволно гнус имаше особенно при този на изпарителя (след пробег от 10х. км.).През маркуча на всмукателния колектор не излиза газ и значи уж мембраните са здрави. А да не говорим че през последната седмица едно 10 пъти се настройва и нищо.След чисто нова настройка и при първото настъпване след 8/9ms картата на газта отива доволно над бензиновата (а до преди си вървяха заедно,дори газта беше отдолу) и не иска да слезе после. Бил съм имал проблеми с токовете (любимия им лаф на газаджиите),но преди месец я закачахме на всевъможни уреди и всичко си е буквално ток и жица.На бензиновия компютър няма грешки и на бензин си работи и върви без грешка,разхода е нормален. Днес с един приятел който има Голф 4 1,8т (ръчка,FWD) със същия ГИ и същите компоненти (той винаги е бил с 3-омовите инжектори) я закачихме,пръво ми направи впечатление че картите са като на мен ама от преди време (едно към едно са двете-само газовата излиза малко отгоре,но в самият край),и той е на 1,4 налягане и при него има разлики в налягането но не чак такива и при настъпване газовата карта не мърда.Колата дърпа повече от сериозно ,както моята,но преди.Разхода също му е много надолу 10/100км. Изчетох доста от "добрите" отзиви за тоя изпарител и си мисля да ли не си е изпял песента.И ще взема утре да го сваля освен чистенето и мисля да му направя така не безизвестния мод който му се прави с разпробиването.Относно свалянето му спирам газта на бутилката,а с антифриза как се процедира трябва ли да се източва целия(че никой не иска да ми се навие да го свали ме и сам че го свалям,казват няма смисъл)? Колата е Ауди А4 Б5 Avant 1,8т (АЕБ-150hp)(ръчка,FWD) Извинявам се колеги,получи се доста дълго четиво,отворен съм за всякакви идей и варианти. Благодаря ви ,за отделеното време !!
  10. Проблема се появява при тръгване назад (при плавно тръгване го няма,а при по бързо винаги се чува) поне аз така го чувам като изпукване еднократно отпред отляво.Един път направили го после колкото и да опитваш го няма.Трябва да мръдна леко напред и после като дам назад пак го прави.Също тръгвам назад (по леко) и после дам по рязко газ изпуква. Също и с дръпната ръчна на място при опит за тръгване назад пак го прави и после пак трябва напред,за да го направи пак. Окачването не тропа,луфтове няма,дърпахме я няколко пъти нищо.При нормално тръгване или по агресивно напред не се чува нищо,вибрации или каквото и да било друго липсва. Колата е А4 Б5 1,8т (FWD) ръчка.
  11. Питах те,защото и на мен по същия начин ми го правеше,и аз като тебе по буустметъра го видях проблема с налягането.Гледах да ли всички маркучи са здрави да не изпуска от някъде налягането (че го правеше и на бензин),но всичко си беше нормално.Установих го че от кофти настройка на ГИ-то и обърква тотално всичко и на бензина.След една нова настройка на ГИ-то неща си дойдоха на място.
  12. Knight Rider

    1,8т сълзи масло

    Ами тя гарнитурата е сменявана,няма на друго място не пропуска,но нищо не е сигурно.А тоя датчик отвивали се или се сваля цялото ?
  13. Колата е А4 Б5 1,8т и забелязах че отпред при ангренажа има някакъв датчик и съвсем леко пропуска.Бих те ми казали какъв е тоя датчик и предполагам има някакво О-пръстенчен което е за смяна.На снимките съм го оградил въпросното място.
  14. да клапана не знам да ли правилно ще се изразя е отлеан в самата помпа и както излиза е доста проблемен.Аз знам че не може да се смени само той,но се направих на ударен и викам а нещо не може ли да се измисли или направи и той ми вика единственото решение е нова помпа.Те не че не могат да измислят някакво решение ,но така е по лесно цяла нова помпа пък ти си чукай главата.
×
×
  • Create New...