Rebel Публикувано 10 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2010 Не съм компетентен на тази тема за това се допитвам до васстава въпрос и аз не знам точно как се казва някаква газоразпределителна клапа или нещо такова до колкото ми обясниха нещо на принципа на Vanos на БМВ трябва да над 3500 или 4000 оборота колата да набира по-бързо като я закачиха на ВАГ-КОМ ми казаха че по-принцип трябва да е така но не работиколата е А3 1.8 20V 125кс Сигурно това което написах по-горе изглежда доста тъпо но не мога да го обясня по друг начин защото не ми е яснота моля обяснете ми за какво точно става въпрос и къде точно се намира това Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 10 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2010 Най-наподобяващото нещо на VANOS-a при БМВ-тата което има твоят двигател е така нареченият валтек или обтегач на веригата на разпределителните валове. Има 2 вида:хидравличен и електронен. Потърси с търсачката! Предполагам това са имали в предвид Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 10 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2010 Най-наподобяващото нещо на VANOS-a при БМВ-тата което има твоят двигател е така нареченият валтек или обтегач на веригата на разпределителните валове. Има 2 вида:хидравличен и електронен. Потърси с търсачката! Предполагам това са имали в предвидПреди да ми обслужат колата А3 1.8 125 кс. се усещаше едно по силно дърпане след 4000 оборота но сега вече го няма , на какво може да се гължи ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rebel Публикувано 10 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2010 Най-наподобяващото нещо на VANOS-a при БМВ-тата което има твоят двигател е така нареченият валтек или обтегач на веригата на разпределителните валове. Има 2 вида:хидравличен и електронен. Потърси с търсачката! Предполагам това са имали в предвидВ търсачката нищо не откривам,но ще търся още по късно на работа колега ако можеш обясни ми малко повече за да разбера дали за това иде речдо колкото аз съм карал 320 Vanos на БМВ след 4000 оборота дори и на пета се усеща за миг едно като прекъсване и след това колата се изстрелва и при мен ли трябва да е такамежду другото колата сега не може да вдигне повече от 180не ми се вижда нормално товаа уж всичко е наред карах А4 със същия мотор и вървеше повече Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rebel Публикувано 11 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2010 наистина нищо не успях да намеря цяла вечер рових Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stangata Публикувано 11 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2010 (Редактирано) предполагам , колегата има предвид хидравличния обтегач между разпределителните валове , трябва да се види механичен или електронен седи отзаде на разпределителните валове Редактирано 11 Ноември 2010 от stangata Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 11 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2010 Извинявам се ужасно много , писал съм валтек (клавиатурен лапсос ),което са марка газови инжектори вместо валтроникСлед малко ще се опитам да обясня за какво точно става дума със снимков материалето 2 теми за него:http://audibg.com/forum/index.php?showtopi...%F0%EE%ED%E8%EAhttp://audibg.com/forum/index.php?showtopi...%F0%EE%ED%E8%EA Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitsubishi galant Публикувано 11 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2010 забавна грешка...Ето една тема също с доста линкове....http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=89024&st=20 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 11 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2010 (Редактирано) Темата е озаглавена "Хидравличен обтегач" ,но е редно да се поясни ,че става дума за обтегача на веригата ,защото има и хидравличен обтегач (ли поне някои хора така го наричат) на ангренажният ремък което е съвсем-съвсем друга бираМалко снимчици:Целта на този валтроник е да променя фазите на завъртане между двата разпределителни вала един спрямо друг. В резултат на това ,се променят моментите на затваряне и отваряне на всмукателните клапани. По този начин имаме по-прецизно изгаряне на горивната смес в горивната камера ,което се отразява на разхода, мощноста, вредните емисии ,та дори и на звука на двигателя.В какво положение ще регулира валтроника двата вала не зависи линейно от оборотите на двигателя ,а зависи и от реалното му натоварване,т.е. при едни и същи обороти ,но при различно натоварване на двигателя(на празен ход или пълна кола на 5та предавка по нагорнище със 60 км в час) регулировката от валтроника може да бъде съвсем различна при тези едни и същи обороти!На тази снимка ...първият вариант горе се води ,че валтроника е изключен (неработи) и има само нормално обтягане на веригата. В това положение работи двигателят когато ни трябват "конете" ,съответно при празен ход и при по-високи скорости които се развиват след 3500-4000 оборота. При другият вариант на снимката долу вече е включена корекцията от валтроника и имаме по-бързо затваряне на смукателните клапани.Напрактика ватроника не оказва никакво влияние върху изпускателните клапани ,а регулира единствено всмукателните ! Съответно това е настройката за по-добър въртящ момент или с други думи казано : целта е да сме първи след светофарите. Приложимо е главно при градско шофиране където ни трябва повече сила и пъргавина (въртящ момент) при ниските обороти и конете не ни трябват толкова много. Затова и тракторите са с голям въртящ момент и малко конски сили (развиват ниска скорост , ама "дърпат " якоооо). Едно клипче Ако валтроника неработи ще ти е нужно да вдигнеш повече обороти за да тръгнеш на първа скорост.Лично аз мога да тръгна на първа без никаква газ ,само с отпускане на съединителя ,като колата нито придърпва ,нито прехълцва ,за разлика от един ADR който карах преди време и при него докато не вдигнеш 2000 оборота на светофара преди да тръгнеш не набираше изобщо. Въпросният ADR e с механичен валтроник и няма променлива геометрия на всмукателните колектори за разлика от мен. Моят AGN е от по-новите с електронен ватроник и променлива геометрия на всмукателните колектори.Всъщност незнам каква е разликата между електронен и не електронен валтроник, освен ,че електронният се управлява електрически и струва 1100 лв и към него отиват кабели ,а не електронният струва 300 лв и към него не отиват кабели . Напрактика и двата вида са хидравлични ,а разликата идва от начина на управлението им . Само предполагам ,че при електронният регулирането става плавно ,а не рязко и има повече от едно положение - включен/изключен В това си мнение съм написъл какви са раликите между новият АGN и старият преди 98 година.........Че е мъртвец-мъртвец е ,ама пак по-малко мъртвец е ако е след незнам кой месец на 98г.Всмукателните колектори са пластмасови,с променлива геометрия,обтегача на разпределителните валове се управлява електронно и други разни дреболийки са променени. Като резултат от това ,достигането на максималният въртящ момент пада с 600 оборота Mакaр и самият той да спада от 173,на 170 N/m ,колата се държи доста по-добре в градаПо важното е ,че преди въпросната модернизация ,максималният въртящият момент е 128 N/m при 1400 оборота ,а след нея имаме 130 N/m още при 1000 оборота ,което не е малка разлика за в града1.8Т разполага с 140 N/m още при 1000 оборота което не е кай-знае каква разлика ,но пък достига максималният си въртящ момент от завидните 210 N/m още при 1750 оборота което го прави истинска фурияСамо за сравнение:1.6 при 2000 оборота има 128 N/m ,а максималните 145 N/m идват чак на 3800 оборота и то само ако му е изправна променливата геометрия на всмукателните колектори. Този двигател вече наистина си е мъртвецп.п. Така че, все пак е редно да се прави разлика между 1.8 и 1.8 ,макар и двете да са несравними с 1.8Т де Заговорих за променливата геометрия........Резултатите от променливата геометрия са аналогични на резултатите на валтроникаето няколко снимки за какво става въпрос:Тук имаме следният момент : при неработеща променлива геометрия ,имаме постоянно отворени клапи които смесват въздуха преди да влезне в горивните камери и по този начин имаме повече конски сили,а когато клапите са затворени имаме по-голям въртящ момент при ниските обороти ,което е за сметка на конетеТака че тия две системи дори и да не работят ,не би трябвало да има проблем с развиването на максимална скорост на една кола ,но нещата ще са ужасни с разхода и пъргавоста на колата при градско шофиранеКъм колегата dak, ти нямаш променлива геометрия,предполагам ,че при теб проблема ще се окаже или в не точно зацепване на ангренажният ремък или просто са забравили да свържат някоя букса при свалянето на колекторите за да ти сменят гарнитурата на капака на клапаните. Ако си с не електронен валтроник ,мисля (не съм сигурен) ,че той се управлява от вакума и ако изпуска някъде вакум по системата ,пак са възможни проблеми с мощността. Прегледай да не са оставили някое вакумно маркуче не свързано. Води се ,че трябва да се сменят задължително гумените гарнитури на всмукателните колектори при демонтирането им. Ти смени ли ги? Ако от там смуче въздух колата не просто няма да върви както преди ,ами трудно ще пали,ще бучи много ,а няма да върви и изобщо промяната ще е огромна с предиНадявам се ,че няма неточности в поста ми ,а ако има нека някой по-навътре в нещата да ме поправи,защото за пръв път се сблъсквам с толкова сложен за мен двигател п.п. Още веднъж сорри за грешката с валтек Редактирано 11 Ноември 2010 от Anbuch Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rebel Публикувано 11 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2010 (Редактирано) Благодаря много за изчерпателния отговор тези дни ще отида в сервиза направо с лаптопа защото едва ли ще мога да обясня точно за какво става въпроса ако този валтроник не работи трябва ли да изпише на Ваг-ком-а че не работиа колкото до разхода ми се вижда че е доста голям значи с газов инжекцион съм на бензин не съм я пълнил до горе да я засичам но на газ миналата седмица напълних и карах само градско и на 2-3 км от града опитах да не вдигам повече от 2500об. и на 5-та максимум 3000 с които колата върви със точно 100кмразхода ми беше 14.700лна бензин не вярвам да е по малък защото уж с газов инжекцион разлика в разхода м/у газ-бензин не трябва да имаа валтроника сигурно няма да е електронен защото на талона пише че първата регистрация е 99-та но ако съдя по вратите и стъклата колата е 97-ма Редактирано 11 Ноември 2010 от Rebel Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 11 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2010 (Редактирано) Щом си с AGN значи си с електронен валтроник (скъпия - да е здрав ),без знчение е годината на колата! По-горе дадох за сравнение двигател ADR 97-ма година на А4 който не е с електронен валтроник. При всички положение ще излезе грешка на Vagcom-а ако не е наред. За годината:Старите AGN без променливата геометрия изглеждат така:а новите така :Имай в предвид ,че газовият инжекцион също се настройва и също може да загуби настройка ,макар и това да става много по-трудно ,но не е невъзможно ! Това ,че си с ГИ неознчава ,че неможе да ти се настрои да гори много спрямо бензин колата например Редактирано 11 Ноември 2010 от Anbuch Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rebel Публикувано 11 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2010 да знам че може да се настрои да гори много на газ спрямо бензина дори в първите дни като я поставиха пълних до горе и след като свърши газ-та ходих да я настройват значи вързаха един лаптоп и тръгнахме да изпробваме колата настоиха я според стила ми на каране и изискванията ми и вървеше страхотно дори си мисля че повече от колкото на бензин но ми даде разход приблизително 19.500 и бързо се отказах сега колата е намалена уж максимално и ми дава този разхода на свободна при превключване на газ или ако спирам на светофар оборотите започват да играят(не винаги,но често) много и имам чувството че колата ще изгасне а след това се нормализират сами или като подам повечко газ от скоро като заредя с газ дори и да съм имал преди това в бутилка като изрежа колата започва да пищи датчика за газта и обръща на бензин и това се случва винаги като заредя газно не смятам че е проблем ГИ си е гаранционен и ще отида когато съм свободен да зачистят грешките и да го настроят целта е на бензин да си върви както трябва просто се чудя дали може разхода да се увеличи ако прекалено много е намелена газта Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 11 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 11 Ноември 2010 Темата е супер Не съм сменил маншоните на колекторите колега Anbuch от къде мога да си ги взема и на каква цена ?Съмнява ме че "проблема" ми се появи от свалянето на колекторите.Забелязах и , че колата върви почти еднакво и празна и пълна , днес я тествах на 5 и без много зор направи 190 км/ч (може и още) , предполагам ,че проблема ми е дребен и лесно отстраним. Започна да ми харесва тази колица не е самолет но не и бавна Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 12 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2010 Ти си бил с маншони там , аз съм с едни кекави уплтненийца наподобяващи гарнитурата на капака на клапаните дето е за свещите. За тях се изисква задължителна смяна,за маншоните при теб - незнамКолега Rebel , то хубаво си мислиш ,че ти е намалена газта ,ама тя изобщо не ти е намалена в момента Така както го обясняваш ,изпарителят не ти държи нормално налягане. Предполагам проблема ще е в не доброто затваряне на иглата му. Като отидеш да ти настройват газта искай да видиш какво налягане държи изпарителят ти преди да започнат да настройват каквото и да било. След настройката от тяхна страна ,виж дали са го намалили. Ако неможеш да се ориентираш направо ги питай! Ако изпарителят ти държи високо налягане и не подлежи на регулиране ,може да се опитат да намалят инжекторните времената и така сместа да се регулира до някъде ,че да не ти прави тия мизерии ,ама така не ти се решава проблема ,защото изпарителят ще става все-по зле и по-зле (тъкмо дорде изтече гаранцията може да се задържи )Има и друг момент ,възможно е да е необходима малка настройка и изобщо да не е нужно регулиране на изпарителя ,а само на инжекторните времена ,ама започнат ли да регулират изпарителя и накрая налягането си му остане същото трябва да ти светне лампичката ,че нещо тук не е наред!Иначе верно ,ако много ти е намалена газта и не му стига налягане на изпарителя ,колата прехвърля на бензин ,но това е само при изправен изпарител де. Щом проблемите са изразени след зареждане на газ (повишаване на налягането на входа на изпарителят) причината може да е само една: той не е нестроен или просто неможе да държи настройка (за ремонт е) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rebel Публикувано 12 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2010 Отново благодаря за изчерпателния отговор колега в събота и неделя съм на работа и още в понеделник ще отида до Бургас да го погледнат тогава ще пиша пак по темата А до колкото разбрах като погледна налягането на изпарителя преди настройката трябва да е било по-голямо от колкото след за мен ГИ са нещо ново но беше наложително понеже шофирам доста а дизела не беше вариант за мен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anbuch Публикувано 12 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2010 Да, освен ако........ както писах по-гореИма и друг момент ,възможно е да е необходима малка настройка и изобщо да не е нужно регулиране на изпарителя ,а само на инжекторните времена ,ама започнат ли да регулират изпарителя и накрая налягането си му остане същото трябва да ти светне лампичката ,че нещо тук не е наред! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rebel Публикувано 25 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 25 Ноември 2010 мама му стара гори като ламя не знам какво да правя вече в сервиза не съм я оставял за валтроника да погледнат защото имат доста работа и се разбрахме за малко по нататък а и колата в града си върви нормалноходих обаче в газ-сервиза закачиха я и казаха че няма какво да се пипа всичко си е ок дори и настройките на пипаха защото ако се намали газта ще се отразяло във вървенето и поведението на колата смениха ми само едно малко филтърче в което буквално имаше две шепи боклуци (нещо като пепел) за 6000кмказаха да покарам малко така и да я засека отново след последното зареждане се опитвах да карам с не повече от 2000-2200опорота карах само градско а на пета не съм вдигал повече от 80 и разхода ми беше 14,500 какъв по дяволите е тоя мотор 1.8на бензин не съм я засичал защото сега нямам възможност да заредя до горе Колега Anbuch твоята горе долу какъв разход ти дава и с какъв начин на каране Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 25 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 25 Ноември 2010 мама му стара гори като ламя не знам какво да правя вече в сервиза не съм я оставял за валтроника да погледнат защото имат доста работа и се разбрахме за малко по нататък а и колата в града си върви нормалноходих обаче в газ-сервиза закачиха я и казаха че няма какво да се пипа всичко си е ок дори и настройките на пипаха защото ако се намали газта ще се отразяло във вървенето и поведението на колата смениха ми само едно малко филтърче в което буквално имаше две шепи боклуци (нещо като пепел) за 6000кмказаха да покарам малко така и да я засека отново след последното зареждане се опитвах да карам с не повече от 2000-2200опорота карах само градско а на пета не съм вдигал повече от 80 и разхода ми беше 14,500 какъв по дяволите е тоя мотор 1.8на бензин не съм я засичал защото сега нямам възможност да заредя до горе Колега Anbuch твоята горе долу какъв разход ти дава и с какъв начин на каранеКолега , със същият мотор съм (без газ) , на дълго със 100 , 110 дава към 6.5 л. смесено около 8 ! Мислех да слагам ГИ но се отказах , при тия цени на газта почти няма смисъл освен ако не караш много . Газта след време винаги създава проблеми и за това я мразя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rebel Публикувано 25 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 25 Ноември 2010 Колега , със същият мотор съм (без газ) , на дълго със 100 , 110 дава към 6.5 л. смесено около 8 ! Мислех да слагам ГИ но се отказах , при тия цени на газта почти няма смисъл освен ако не караш много . Газта след време винаги създава проблеми и за това я мразя.ГИ ми е от лятото Landi уж са хубави колата и на бензин гори доста но съм я засичал грубоне казвам че лъжеш но мисля че при скорост от 110км не може да ти дава такъв разходнито пък смесено Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 25 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 25 Ноември 2010 ГИ ми е от лятото Landi уж са хубави колата и на бензин гори доста но съм я засичал грубоне казвам че лъжеш но мисля че при скорост от 110км не може да ти дава такъв разходнито пък смесенодълго точно толкова , на смесеното градското е в Пловдив и почти без киснене по светофарите софииското градско е друго Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AV Публикувано 25 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 25 Ноември 2010 дълго точно толкова , на смесеното градското е в Пловдив и почти без киснене по светофарите софииското градско е другоПотвърждавам информацията ! Моята беше също така (БЕШЕ)За извънградско със 100 колата наистина харчи 6.5-6.7 с включен периодично климатроник ! За съжаление от повече от година вече не е така (болна е) - 7-8 .И тук идва изненадата - под 11 градско рядко пада ! Последно време 12 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dak Публикувано 25 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 25 Ноември 2010 Потвърждавам информацията ! Моята беше също така (БЕШЕ)За извънградско със 100 колата наистина харчи 6.5-6.7 с включен периодично климатроник ! За съжаление от повече от година вече не е така (болна е) - 7-8 .И тук идва изненадата - под 11 градско рядко пада ! Последно време 12Какво и е колега ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rebel Публикувано 25 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 25 Ноември 2010 и на мен ще ми е интересно да разбера какво и е при мен наистина не знам какво става Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AV Публикувано 26 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2010 Какво и е колега ?То Аз ако знаех какво й е ... ! Писал съм в тази тема :http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=90001Ще трябва да я водя при някой който им разбира повечко ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Impress_me Публикувано 26 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 26 Ноември 2010 А ламбда сонда? Не отхвърляй тази възможност! При мен гореше 17 и след смяната стана на 13-14. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване