Jump to content

Anbuch

Members
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Anbuch

  1. Всичко и продадено! Извинявам се на 2мата човека които ми се тия дни , че не свалих темата още след като я продадох! Темата може да замине в коша
  2. Днес имах работа до Пловдив и си взех от магазина една тубичка мотул 8100 5W40 X-cess. Баща ти ми го продаде - много мил човек. Сега двигателят на лупото ми мърка-мърка Като дойде време и за Аудито вече знам от къде да си купя евтино и хубаво масло!
  3. Малко предистория.... Всичко съм го купувал ново! Компютъра и копчето заедно с кабелажа си ги имам ,ама няма да намерите софтуер за тях и затова не се продават! Имах проблем с изпарителя ,но и със скоростна кутия на полото си. Ремонтирах я и като видях ,че стана ,направо си купих нов изпарител за 120 лв. Да,ама не ,след 400 км кутията издъхна и се отказах от колата като я продадох без газовия инжекцион с прецакана кутия на безценица ,като мислих да го монтирам на новата си кола ,като си купя и компютър. Обаче минавам по 300 км градско в момента на месец и ми харчи под 7.5 на 100 км бензин ,та се отказах да "убия" и без това малкия си багажник. Тъй че Изпарителя е чисто нов ,на 70 км е Gama01 на Bardolini произведен на 16.02.2011г ,като е в един корпус с клапана и термодатчика: Цена на изпарителя : 80лв -------------------------------------------------------------------------------- Понеже старият ми изпарител беше без клапан ,има още един клапан италиански Valtek с филтър сменен преди 7000 км (от общо 27000км) Цена 15 лв ---------------------------------------------------------------------------------- Инжекторна рейка италианска Valtek на 27 000 km (имам и буксите с кабелажа за инжекторите, ама едва ли ви трябват) Цена 65 лв --------------------------------------------------------------------------------- Датчик за налягането : цена 15 лв ---------------------------------------------------------------------------------- Или всичко на долната снимка което се вижда (филтъра също е със сменено вътрешно тяло) Цена 80 лв --------------------------------------------------------------------------------- Дюза за зареждане BRC италианска: Цена 10 лв ---------------------------------------------------------------------------------- Реле за бензиновата помпа: Цена 10 лв ---------------------------------------------------------------------------------- Шиничките са подарък за който вземе бутилката: Бутилката е 25 литрова ,българска с датчик/нивомер (за показване нивото на таблото) италианска сонда Lovato и паспорт от 16.05.08г + гофрираните маркучи от предпоследната снимка по долу за медните тръби! Цена 60 лв ---------------------------------------------------------------------------------- Или на всичко което е на снимките 220лв За връзка с мен на Л.С. или GSM: 0898 311 387 Наско от Хасково съм ,мога да ви пратя каквото поискате по куриер с отвори,виж и т.н. (само незнам дали ще се навият да пренасят бутилката )
  4. Носача няма как да замине - по-скоро шарнир или някой от тампоните на носача. Те си се сменят отделно и не са скъпи (не е нужно да се сменя целия носач). В интерес на истината "най-хубав" звук вадят биалетките на стабилизиращата щанга , често първо те си заминават на едно цялостно подновено окачване ,а ако не си състезател - с тях и без тях ...... все тая ,само тропат
  5. На старите документи на автомобила видях че е била собственост на някой си дето е 67-ми набор. Потърсих го във фейсбук и се сприятелихме - та той ми каза на колко е . Само за статистиката : колата ми е от Швейцария ,купувана края на 98-ма година общо и е навъртял 237 000 км (за 12 години) ,а на километража като я купувах пишеше 131 000 км.Салона е изключително запазен ,но външно е била леш и я е пребоядисал преди 4 години цялостно.Само леко топката на скоростният лост беше леко прекъсана ,колкото половин слънчогледова семка и волана поизносен до толкова ,че му е паднало лъскавото покритие на половината волан (горната част външно).Ако по това можете да се ориентирате някакси... В интерес на истината се амбицирах да търся старият собственик защото като свалих таблото за да сменя една лампичка ,на капака му беше надрана цифрата 131 - само какво съвпадение а,купих я точно на 131 000км ?
  6. В първият пост казваш ,че при бутане пали моментално което аз го разбирам при палене с бутане(а не със стартер) пали моментално - правилно ли го разбирам ,щото ако само я тикваш малко и тогава вече запалва без да е на скорост колата това вече и идея си нямам от какво може да е ,а и за подобно нещо не съм чувал досега НИКАК! ако не е на скорост! Действието му е следното : Той всъщност не е на коляновият вал ,а е на венеца (част от маховика) който се завърта от стартера! Има 3 жички , двете са входни и една изходна. През входните се подава + и - когато колата се даде на контакт.Ще се опитам да го обясня най-просто ,като пропусна туи-онуй (което няма да е от особено значение) Датчика най-просто казано представлява една бобина на която като и се подаде + и - създава електромагнитно поле. Зъбите на венеца оказват влияние върху това електромагнитно поле. Или той по-точно казано ,като се завърти от стартера в близост до датчика на коляновия вал ту имаме зъб ту нямаме. Когато до датчика които е неподвижен имаме зъб , той оказва влияние върху електромагнитното поле създадено от бобинката в датчика. Тогава се получава импулс в третия (изходен) кабел от датчика на коляновия вал който отива в компютъра на колата и така той разбира ,че венеца се върти (двигателя) и като пусне ток на свещите колата ще запали. Пак казвам ,че пропускам някои подробности ,но това е общия принцип на работата на този датчик. В случая имам някакви съмнения ,че е от него проблема защото: Венеца се върти като върти стартера ,ама при палене с бутане пак същото става просто не стартера завърта венеца а скоростната кутия го завърта като включиш на скорост. Може би има разлика в скоростта на въртене на венеца в двата случая ,но просто не ми се вярва тя да е от значение за датчика макар и да е дефектирал. Все пак стискам палци да е от него защото е сравнително евтин и се сменя за 5 минути. Кажи накрая какво е станало като свърши "сагата".
  7. Добре е , слагай най-евтиният (под 75 лв няма да намериш)! Този датчик за твоят двигател е индуктивен (ако си с А3 до 2003г) - запали ли веднъж ще кара доста време ,на колите които датчика е полупроводников не мога да препоръчам подобно нещо - само оригинален! Интересно обаче защо не са открили нищо в ''ХЕЕД-91'' , веднъж не е ли запалила ,грешката трябва да си стои и да се вижда на диагностиката. Освен това ако датчика на коляновия вал откаже съм сигурен ,че не може да се запали с бутане. Въпроса е дали наистина е от него проблема ,а не дали датчик за 89лв е добре (поне това бих се чудил аз) Освен това датчика на коляновия вал често бачка докато колата е студена и като вдигне температура (примерно 10 км извънградско) и отказва - колата гасне в движение. Като изстине - пали без проблем. Не винаги е така ,ама все пак да си забелязал подобно нещо?
  8. Ако е имобилайзера ,колата ще пали за 1 секунда и после ще гасне. А и с бутане щом става 100% не е от него. Проблема може да е от много неща - най-добре ще каже една диагностика!
  9. Аз пък проверявам дали ми надува през гарнитурата на главата по следният начин: Пълня казанчето догоре с антифриз - ама до ръба (без да слагам капачката) и оставям колата да загрее докато се включи перката. През цялото време с една 50 кубикова спринцовка смуча по малко да не прелее антифриз (защото докато загрява колата той се разширява). Като се пусне перката рязко спара нивото на антифриза и със спринцовката доливам. Идеята е ,че ако през гарнитурата на главата ти влиза "компресия" със сигурност ще видиш балончета как излизат - по този начин и най-малкото изпускане на гарнитурата може да се засече. Започне ли да бълбуника още при студена кола - няма какво да се чудиш - гарнитура!
  10. Anbuch

    Долях повече масло

    Ще го изхвърли ама що да плеска двигателният отсек. После и мръсотия ще полепне.... Колега за 2-3 лв ще се опрашиш. Купи си система и голяма спринцовка от някоя аптека и докато е студена колата изсмучи през отвора на щеката за проверка на маслото колкото е нужно и това е. Ако имаш някакво тънко маркучле дето да пасва на спринцовката и да влиза през отвора ,може и да минеш без да купуваш система
  11. Anbuch

    Проблем с ламбда сонда

    При Владов в Димитровград ходил ли си? Това е в началото на града (по-точно преди да влезнеш в града) веднага след каралулката в ляво по пътя за Афродита. Не взема евтино ,но по-добър в областта няма за съжаление. Другите варианти са от Пловдив включително нататък Иначе сонтите за теб според производителя са с тези номера: BOSCH 0 258 003 478 0 258 003 479 0 258 003 518 NTK OZA 447-E14 OZA 447-E30 VOLKSWAGEN 032 906 265 032 906 265 A 058 906 265 A Универсалната която става за теб е ; BOSCH 0 258 986 505 LS 05 При Владов има и втора употреба оригинални. Преди 3 години си взех сонда от него за полото - даде ми я с 1 година гаранция макар е втора употреба и все още се държи напълно адекватно
  12. Anbuch

    Тампони на двигателя

    Тампоните са 3 на брой. Моите бяха супер разбити и ги смених и трите. Просто като хвана с ръка двигателя и започна да го лашкам напред-назад се местеше много ,освен това като изфорсирам двигателят на место и пусна педала на газта след половин секунда двигателят правише такъв скок (имаш чувството че подскача) ,че се усещаше и от шофьорското място. Най-евтиният струваше 57 лв ,а най-скъпия 78 лв ,третият беше към 60 лв - това са цените на febi-bilstain. Нямах твоите симптоми обаче !
  13. Занимавка....въпрос на гледна точка! Пределно ми е ясно ,че могат да карат още доста години и стотици хиляди километри ("преди амортисьорите да минат през бомбетата и да се забият в предния капак" ).Просто не ме кефи на колата която тъкмо съм си купил ,като и вдигна предницата на крик и с ръце да си мърдам нагоре-надолу предните гуми. Луфта не можах да го измеря с колко мърдат колелата,ама хич не беше малък на усещане! И още повече ,че от там мога да я вдигна с около 1 см ,което беше и главната цел на занимавката.
  14. Както става ясно от заглавието съм с фабрично спортно окачване което е доста нисичко. Реших да сложа втулка (фабрична) 11мм отпред и да си сменя въпросните тампони защото бяха изкочили малко по-малко от 1 см нагоре. Речено сторено -резултат перфектен ,но не съвсем. Тъпите, нови тампони се отпуснаха повече от старите и сега стърчат повече от сантиметър само след 1500 км от монтажа им.Сигурен съм ,че причината не е във втулката (абсолютно)! Тампоните ,че са кофти марка спор няма - МОНРО от официалният им вносител ТЕХКО ги взех,но 1500 км ...... Сега се чудя какво да направя и моля за съвет: Че ще си купя оригинални от вносителя на части ауди/VW това ми е ясно ,но забелязах ,че са 2 вида с номера 1J0 412 331 C и 1J0 412 331 B и това ме навежда на мисълта ,че едните са за спортно окачване ,а другите не и евентуално аз съм купил тези които са за нормално окачване ,но това са само мои си хипотези ,ако има някой по-запознат да ме светне моля! Също така видях и в един чужд форум ,че посвали 1:1 тези тампони с тампоните от 2002-2006 SEAT Cupra Leon R които са с номер 1ML 412 331 и били по-твърди Ето ги самите тампони : и ето линк към въпросната тема : цък А това е темата на братушките за стоковите втулки ако някой се интересува : цък Напрактика целта ми е да вдигна малко колата без да губя спортното окачване!
  15. Днес си купих , мерси за предложенията! Темата може да бъде премахната
  16. Anbuch

    Валтроник AGN

    Това ,че ти е спукана тази мембрана неозначава ,че регулатора на разпределителният вал на всмукателните клапани няма да работи! Не се занимавам с коли и няма как да дам професионални съвети ,но аз лично бих направил следното ако ми е спукана въпросната мембрана (докато чакам удобният момент да я сменя разбира се): Ще откача маркуча от вакумният елемент със спуканата мембрана и ще го запуша с нещо сигурно! Примерно с болт който ще стегна с една скоба за не смуче от там ,като главата на болта е достатъчно голяма за да не всмукне вакума самият болт разбира се и това е! Принципно(но не и със сигурност) и да не го направиш не е страшно защото: Колата ще губи вакум само когато е запалена (има си предостатъчно вакум)и клапана който управлява елемента със спуканата мембрана е отворен. Освен това германко го е измислил и е знаел ,че мембраната ще се спука рано или късно и затова е сложил един възвратен клапан който да пропуска вакум към елемента със спуканата мембрана (по точно към клапана му),но когато този вакум не се задържа и излиза в атмосферата клапана се затваря. Или по точно казано клапана пуска въздух само в една посока! Това е въпросният клапан ограден с червено: Проверката му е елементарна: Сваляте го ,почиствате го щото ще го лапате и духате през него от едната страна! Трябва от едната страна да пропуска въздух ,а като духате през другата да го спира ,като дори и съвсем малко да пропуска е редно да го смените! Като не е невъзможен и ремонта му,просто трябва да се отвори и почисти защото съчмата в него не се движи безпроблемно. Лошото е че не е предвиден да се ремонтира и си е пипкава работата!
  17. Такива: За връзка с мен пишете в темата или на Л.С.
  18. Anbuch

    Мнение за А3 1.8 AGN

    В девети пост от тази тема съм писъл... http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=89984
  19. Anbuch

    Мнение за А3 1.8 AGN

    Както писах веднъж ,между AGN и AGN има не малка разлика!
  20. Продадена! Честито на новият собственик ,да си я ползва със здраве!
  21. Много си далеч от истината! Изобщо схващането ,че "обтегача" обтяга веригата е неточно ,както и ,че той като неработел ,веригата била "хлабава" (не обтегната).Ако не е натегната, причината е в износването му (от "триенето" му с веригата) или в самото отпускане на верига от дългата и експлоатация ,но не и защото той работел или неработел ! А за маслото....тия 2 работи ако са износени,каквото и да сложиш си е все тая ,просто с по-хубавото масло няма да се чува толкова ,но проблема не се решава!
  22. Първо ,това не е GSM ,няма слот за SIM карта Към нокията има зарядно,дата USB кабел , стойка за кола (счупена към държача си ,но може да се залепи и ползва без проблем) слушалки (неизползвани) и допълнителна карта памет Kingston 4 GB клас 4,кожен калъф оригинален и стилус. Снимки: За тези от вас които не познават устройството съм направил клипчета с възможностите му: http://www.youtube.com/watch?v=Qc6yRe6kAR8 http://www.youtube.com/watch?v=AWGwyDSNC2E Причината да я продавам е ,че си си купих Dell Streak и не я ползвам изобщо вече. Ако трябва да ги съпоставя двете устройства Делчето превъзхожда във всяко отношение с изключение на : Нокията има стерео говорители, солиден метален корпус,никога не се е случвало да забие,WiFi-то намира и се свързва с по-отдалечени рутери ,както и незаменимата и супер удобна qwerty клавиатура с която се пише и на кирилица. Разбира се цената на делчо е петторна Инсталирал съм и последният firmware. Има доста игри които се играят напълно функционално ,като от PC класиките бих споменал Queеk , DooM2, heroes of might and magic 2 , jagged alliance 2 и други. Могат да се инсталират и Warcraft2 ,както и Starcraft! Има едно приложение наречено Carman за автоманиаците ,но за него до колкото разбрах ще ви е нужен кабел който нямам OBD2/mini USB ,от вчера научих ,че ако колата ви е модел след 2001 година ,може и без кабел с OBD2/Bluetooth. Има клипчета в youtube : Carman Nokia Чесно казано съм разочарован от GPS-a ,но предполагам причината е ,че неуспях да инсталирам някоя свястна навигация ,че с тия от маркета на нокията (подобен на android market) ,търси много дълго спътници като няма WIFI Сега малко copy/paste от друга обява за техническите данни ("донор" е тази обява : http://alabala.bg/продавам-nokia-n810-wi-fi-целият-интернет-в-джоба-30721.html ) НЕ Е GSM! няма слот за SIM карта! Комплекта включва зарядно, USB кабел, вграден химикал Характеристики мрежата Създавайте, актуализирайте и проучвайте в движение с вградената QWERTY клавиатура и широкоекранен дисплей 10,5 сm (4.13"). Браузър на базата на Mozilla, съвместим с Web 2.0 и плъгин Adobe R Flash R 9. комуникации Чат, интерактивност и връзки посредством Skype, Google Talk или Gizmo, с вградената VGA уебкамера и поддръжка на Bluetooth слушалки. Приложение Email и поддръжка на електронна поща на базата на интернет. забавления Получете стрийминг видео и МР3 и ги съхранете във вътрешната памет с капацитет 2GB и слот за допълнителна памет, което може да доведе до обща памет до 8GB. навигация Намерете къде се намирате и вижте какво има наоколо с помощта на приложението за карти. Инсталирайте и гласова навигация. В продажбения пакет е включена и поставка за кола (услугата за навигация с гласови инструкции ще бъде достъпна от м.декември 2007 г.) Технически характеристики Разгърни Свий Основни характеристики Размери • Обем: 128 cc • Тегло: 226 g • Дължина: 72 mm • Ширина: 128 mm • Дебелина: 14 mm Дисплей • WVGA 10,5 сm (4.13") дисплей с голяма разделителна способност (800 x 480 пиксела) до 65,000 цвята Процесор • TI OMAP 2420, 400Mhz • • Памет • DDR RAM 128MB • Флаш 256 MB Вътрешна памет • До 2GB вътрешна памет • Поддържа съвместими miniSD и microSD карти за памет (с разширител). Поддържа карти до 8GB. (SD карти над 2GB трябва да са съвместими със SDHC.) Работни времена* • Батерия: Nokia BP-4L • Непрекъснато ползване включен дисплей, активен безжичен LAN): до 4 часа (Държи повече със сигурност) • Възпроизвеждане на музика: до 10 часа • Време на онлайн режим: 5 дни • Време на готовност: 14 дни Други характеристики • Гладко плъзгане с вградена английска клавиатура QWERTY • Вграден GPS приемник • Висококачествени спикъри и чувствителен микрофон • Дисплей с висока разделителна способност (резолюция) • Вградена поставка за бюро • Вградена VGA уебкамера • Хардуерен ключ за блокиране на сензорния екран и бутоните • Сензор за околно осветление Свързване • WLAN-стандарт: IEEE 802.11b/g • Спецификация Bluetooth v.2.0 . +EDR (поддържани профили: HID, FTP, DUN, GAP, SPP, HSP, SAP и OPP) • Високоскоростен USB за връзка с компютъра • Букса 3.5 mm за стерео слушалки (Конектор Nokia AV) Поддържани езици • Варианти на клавиатурата: английски, испанско-португалски, италиански, немски, руски, скандинавски и френски • Езици на потребителския интерфейс: английски (британски и американски), бразилски португалски, датски, испански, италиански, канадски френски, латиноамерикански испански, немски, норвежки, португалски, руски, финландски, френски, холандски, шведски • Езици на упътванията за работа: английски (британски и американски), арабски, бразилски португалски, датски, испански, италиански, канадски френски, латиноамерикански испански, немски, норвежки, португалски, руски, финландски, френски, холандски, шведски Вътрешна ОС на таблета: OS2008 базиран на maemo Linux Общи данни • Лесно инсталиране на нови приложения, аплети и персонализация • Възможност за актуализация на операционната система през интернет. Браузър на базата на технологията Mozilla с най-съвременна поддръжка на интернет стандарти, включително AJAX • Навигация по страниците посредством превъртане, местене или чрез хардуерни бутони, зумиране на уебсайтовете. • Пълен десктоп плъгин Adobe® Flash® 9, включително видео и аудио стрийминг. Медийни носители • Вграден мултимедиен плейър за преглеждане и прослушване на изтеглен, прехвърлен или стрийминг контент и удобно управление на мултимедийната библиотека в самото устройство. • Директен достъп до съвместно използвани медии посредством стандарта Universal Plug and Play (UPnP) • Поддържани видео формати: 3GP, AVI, WMV, MP4, H263, H.264, MPEG-1, MPEG-4, RV (RealVideo) • Поддържани аудио формати: MP3, WMA, AAC, AMR, AWB, M4A, MP2, RA (RealAudio), WAV • Поддържани формати на плейлисти: M3U, PLS, ASX, WAX, WVX, WPL Комуникации:Съобщения през интернет и видео повикване Електронна поща • Достъп до основни услуги на електронната поща • Приложение "Ел.поща" за лично ползване на електронната поща с поддръжка на IMAP, STMP и POP3 • Снимки: Поддържани формати за изображения: BMP, GIF, ICI, JPE, JPEG, PNG, TIF/TIFF, SVG, Tiny, WBMP • Методи за въвеждане • Хардуерна клавиатура, пълноекранна клавиатура за работа с пръсти и екранна клавиатура Стандартният продажбен пакет съдържа • Nokia N810 Internet Tablet RX-44 • Батерия Nokia BP-4L • Зарядно устройство Nokia AC-4 • USB кабел Цената и е 240 лв ,като ако я пращам по куриер ще е за ваша сметка , мога да я пратя и с отвори/пробвай и там каквито си искате други опции. Ако искате мога и лично да ви я донеса до 50-тина км от Хасково (примерно ако живеете на 100 км от мен да се срещнем посредата на пътя) За връзка с мен Л.С. или GSM 0898 311 387 - Наско email: anbuch@abv.bg Skype: tintiri-minteri Но ,не разчитайте на Скайпа и пощата ми - влизам много рядко
  23. Anbuch

    Хидравличен обтегач

    Разбира се в кюпа са датчика на коляновият и разпределителният вал за оборотите. Ако има проблем с датчика на коляновия вал (ли по-точно на венеца на маховика) който е съвсем обикновена бобинка (индуктивен датчик) струваща 150+ лева колата няма изобщо да пали,или бачка или не ,обаче незнам дали датчика на разпределителният вал на този двигател също е индуктивен.....май той е полупроводников и съответно ако е така, допускам да има и средни положения
×
×
  • Create New...