Jump to content

Поддържа ли С5 протокол OBD II?


TDI_Fan

Recommended Posts

Колеги зачудил съм се да си купя Elm327 http://olx.bg/bluetooth-elm327-v1-5-universalen-svmestim-s-android-os-telefoni-obd2-i42037793 , че ми писна да нося лаптопа с кабела в колата а тези са блуту през андроид телефон. Гледам обаче че изискват стандарт OBD II и има предупреждение, че въпреки че има букса това не означава че колата е на този стандарт. В европейските коли влиза 2003-та.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На двигатели BFB и BBJ също не се закача. Колите са 2005г. Купих си ELM327 преди доста време и на моите коли не мога да го ползвам :hilezh:.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си купувай! Пълни боклуци са и не стават! Зависи на кой китаец ще попаднеш дали ще се върже с колата, но дори и да стане пак ще дава ядове, ще се разкача и въобще само ще се ядосваш. Минаха няколко през ръцете ми такива с ELM 327... Подарих последния, който поръчах на колега и ще видя дали го ползва и ако не, да му го искам и ще ти пиша на ЛС да ти го дам.



Колата иначе си е OBD II с протокол ISO 9141 или kw1281 за твоята

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова ли няма по-качествени  :nixweiss:  доста удобно ми се вижда да се логвам през телефона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Вече взех от един приятел едно елм-че на блутут.  Устройството е малко своенравно: на моя iphone4 не тръгна - предполагам защото не поддържа bluetooth 4.0. На един таблет Андроид първо тръгна(на бензиново БМВ), но после на моята не прие кода за скачване (1234). След това с телефона на жена ми( Андроид) си заработи безгрижно. Няма загуба на данни и прекъсвания, а лага е минимален.

 

Самата програма Torque Pro я има на доста места. Иска малко разцъкване докато си избереш кои инструменти ти трябват и как да ги наредиш. След това трябва и да се променят стойностите от американски на метрични. Не е като ВАГ-Ком ама като за 20 лева и свързване без кабел се ядва. Тъпите неща са че мери бууста от -0,1, а дабитомера в g/s. Хубавото е че мери ускорение 0-100, 400m......... което иначе трябва с VCDS , кабел, лаптоп и още един човек които да се люшка в колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен бързо ще ти омръзне, ако то не спре преди това, ама явно си решил да минеш по пътя :) Последният, който си поръчах, уж всички протоколи за ОБД и за Блутуут поддържаше, имаше и копче за изключване да не го вадиш от буксата, а той бе най-голямата пръчка - намираше колата 1 от 10 пъти сканиране, а моята Експерия бе единственият телефон, с който за нищо на света не искаше да се свърже! Едва се сдържах да не му направя краш-тест в земята и го подарих на колега, а той си го ползва безпроблемно на Алфа 166 и не знам какъв смартфон...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е за 20 лева толкова  :hilezh:  Както псиах няма общо с ВАГ-Ком-а ама става за сякви коли и с телефон - не е лоша играчка. Явно обаче с един телефон тръгва, а с друг не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...